Policija izveidojusi jaunu iespējamā Imantas pedofila fotorobotu • IR.lv

Policija izveidojusi jaunu iespējamā Imantas pedofila fotorobotu

33
Meklētais noziedznieks. Foto: Valsts policija/LETA

Policija aicina vecākus un skolu darbiniekus pārrunāt ar bērniem drošu rīcību uz ielas

Valsts policija (VP) izveidojusi fotorobotu noziedzniekam, kurš otrdien Zasulauka rajonā veicis seksuālu uzbrukumu 13 gadus vecai meitenei, aģentūru LETA informēja VP.

Policija jau trešdien paziņoja, ka viena no galvenajām policijas izvirzītajām versijām ir, ka noziegumu varētu būt izdarījis tā dēvētais Imantas pedofils. Par to liecina nozieguma raksturs un izvēlētais upuris.

Lai arī policija jau iepriekš bija izstrādājusi tā dēvētā Imantas pedofila fotorobotu, tas balstījās uz cietušo meiteņu sniegto informāciju. Zasulauka gadījumā policija fotorobotu izveidojusi, pamatojoties uz kāda vīrieša – aculiecinieka – sniegto informāciju, jo noziedznieks ar viņu bija pārmijis pāris vārdu.

Ikvienu, kurš atpazīst, ir redzējis attēlā redzamo personu vai kura rīcībā ir informācija par tās iespējamo atrašanās vietu, policija lūdz zvanīt pa tālruni 110, 67 829 202 vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

Policija vēlreiz aicina vecākus un skolu darbiniekus pārrunāt ar bērniem drošu rīcību uz ielas. Savukārt pieaugušajiem, pamanot aizdomīgas personas, kas uzturas bērnu pulcēšanās vietu, piemēram, bērnudārzu vai skolu tuvumā, nekavējoties jāziņo policijai.

Par Zasulauka gadījumu policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par seksuālu vardarbību pret nepilngadīgo. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu no trim līdz 12 gadiem un ar probācijas uzraudzību līdz trim gadiem.

Jau ziņots, ka policija kopš pavasara meklē jaunu vīrieti, kurš tiek vainots par trīs smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm Imantas mikrorajonā, taču kopumā uz viņa sirdsapziņas varētu būt četri upuri. Iepriekšējais noziegums bija izdarīts 14.martā ap plkst.15, kad uzbrucējs iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības.

Visus trīs noziegumus vienoja tas, ka tie pastrādāti dzīvojamajās mājās, kurās ir lifts. Tieši liftos vīrietis izdarījis savus noziegumus. Policija uzskata, ka vīrietis savus upurus izsekojis, pirms tam tos novērojot bērnu laukumos. Sākotnēji uzbrukumi veikti vakaros, bet pēdējais noziegums noticis jau dienas laikā, kad uz ielām ir daudz cilvēku.

Visi noziegumi tika pastrādāti Imantā, tai skaitā Zentenes un Dammes ielā.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu