«Nebija, kas pasargā» • IR.lv

«Nebija, kas pasargā»

3
Maksima noduršanas vietā cilvēki salikuši ziedus, svecītes, pat konfektes un Milky Way batoniņu. Foto — Baiba Litvina
Baiba Litvina

Nodurtā jūrmalnieka Maksima foto no ģimenes arhīva

13 gadus vecs puisis naktī uz ielas nodūra vienaudzi. Ievainots ar diviem dūrieniem vēdera un sirds rajonā, Maksims noasiņoja pirms mediķu ierašanās. Vai slepkavību būtu novērsis operatīvs likumsargu darbs, laikus apturot no bērnunama aizklīdušos pusaudžus?

Traģēdija notika Slokā pēc pusnakts, netālu no stacijas. Iereibušu pusaudžu kompānija atgriezās no Rīgas. Par to, ka Vladimirs* un vēl citi bērnunama Sprīdītis audzēkņi nav pārradušies desmitos vakarā, vadība jau bija ziņojusi policijai. Pēc notikušā Valsts policija medijus informēja, ka uz zemes gulošo Maksimu ap pulksten vieniem naktī pamanījuši Jūrmalas pašvaldības policisti.

Tomēr pēc dažām dienām atklājās, ka pusaudžu konfliktam naktī uz 11. janvāri bija aculieciniece, kas divas reizes ziņoja policijai. Kristīne sarunā ar Ir atzīst, ka publiski runā tāpēc, ka grib panākt patiesības noskaidrošanu — vai policija vispār reaģēja uz viņas zvaniem, un cik ātri tas notika? «Iespējams, ja būtu nodota šī operatora informācija, vispār nekas tāds nebūtu noticis un viņi būtu izjaukuši tikai kautiņu,» sieviete pieļauj.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu