NATO: Krievijas karaspēka koncentrēšanās Krimā neveicina mieru • IR.lv

NATO: Krievijas karaspēka koncentrēšanās Krimā neveicina mieru

24
Foto: AFP/LETA

Brīdlovs: Ukrainā joprojām atrodas četri Krievijas armijas bataljoni

Jebkura Krievijas armijas spēku palielināšana Krimā pārkāpj pamiera noteikumus Austrumukrainā, uzskata NATO, vērtējot otrdien Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu paziņojumu par nepieciešamību anektētajā pussalā izvietot armijas grupējumu.

NATO pārstāvis intervijā aģentūrai „Reuters” teicis, ka „mēs redzējām paziņojumu, ka Krievija plāno palielināt savu klātbūtni Krimā. Tāds solis tikai pastiprinās spriedzi, pārtrauks pamieru un padarīs bezjēdzīgus visus drošības pasākumus reģionā, kas tur nepieciešami Krievijas darbību dēļ”.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu otrdien lika izvietot armijas papildspēkus Krimā un Krievijas dienvidos, lēmumu skaidrojot ar krīzes saasināšanos Ukrainā un ārvalstu karaspēka koncentrēšanu Krievijas robežu tuvumā.

Pilnvērtīgas un pašpietiekamas karspēka grupas izvietošana Krimas virzienā ir viena no Dienvidu kara apgabala pavēlniecības prioritātēm, sacīja ministrs.

Savukārt NATO Eiropas spēku komandieris ģenerālis Filips Brīdlovs paziņojis, ka Ukrainā joprojām atrodas četri Krievijas armijas bataljoni, ziņo UNIAN.

Brīdlovs norādījis, ka Krievija no Ukrainas teritorijas ir izvedusi daļu sava karaspēka, taču tas palicis turpat robežas tuvumā. „No vismaz 10 Krievijas bataljoniem, kas atradās Ukrainas teritorijā, domāju, vēl četri ir palikuši turpat. Krievija savus spēkus izved no Austrumukrainas, bet tie spēj ātri atgriezties, ja būs pavēle,” teica Brīdlovs.

Viņš arī uzsvēra, ka hibrīdkara metodes, ko izmanto Krievija, apdraud Eiropu. „Eiropa par spīti mūsu priekšteču veiktajam darbam iepriekšējos 70 gadus kļuvusi par spriedzes reģionu. Krievija ar spēku mainījusi vairāku valstu robežas, pārkāpjot to teritoriālo suverenitāti. Krievija nelegāli anektējusi valstu daļas – tas ir tas, ko mēs nekad nesapratīsim. Krievija arī izmanto hibrīdkara metodes, lai turpinātu uzbrukumus, kas apdraud tās kaimiņus un Eiropas drošību,” teica Brīdlovs.

 

Komentāri (24)

P_Dancis 17.09.2014. 09.29

Atkal Rietumu eifēmismi attiecībā uz Putina režīmu.

Pati Krimas aneksija neveicina mieru un ir brēcošs starptautisko likumu pārkāpums. Bet par to Krievija reāli nav sodīta, ja neņem vērā pirmās fāzes nenopietnās sankcijas.

Nav notikusi gāzes tirgus steidzama diversifikācija. Pirms kāda laika Irānas naftas minitrs atklāja, ka Irāna ir gatava VISU Krievijas gāzi Eriropai aizstāt ar savējo. Vai Irānas ājatollas režīms tiešām ir bīstamāks kā Putina režīms, ka šis piedāvājums netiek akceptēts?

+6
0
Atbildēt

1

    Ansis > P_Dancis 17.09.2014. 11.29

    Irānas režīmam ir tikai viena liela (un galvenais – neaizmirstama) problēma – ķīlnieku sagrābšana revolūcijas laikā. To ASV nekad nepiedos un gaze Eiropai tapēc būs japērk no Krievijas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 17.09.2014. 09.21

fuuuu… trijos secīgos rakstos ir minēts, ka ASV brīdina rašu, Kanāda brīdina rašu un NATO brīdina rašu… Droši vien triloģija ar to arī beigsies. ES in general un konkrēti Latvija var tagad gulēt mierīgi un neraustīties. Mums vairs nav jāuztraucas par visādu tur dolgovu izteikumiem, mēs varam droši kūrēt TUAs, skatīties rašaTV (kā nekā visi tač esam gudri un zinām, ka tie ir meli). Vienvārdsakot, la vie est belle.

+3
0
Atbildēt

1

    Dina > silvija_vitina 17.09.2014. 11.57

    Pag, vēl nesteidzies. Senilais džedaju vadonis un amatu savienošanas kārrtībā – bulciņu dalītājs MakKeins vēl nav teicis savu svarīgo vārdu. Lūk, kad arī viņš „brīdinās rašu”, tikai tad tu varēsi gulēt mierīgi … : )))

    0
    0
    Atbildēt

    0

Dina 17.09.2014. 11.54

A kā ir at NATO karaflotes koncentrēšanos pie Krimas krastiem? Tas veicina?

A kā pat nevis ar „koncentrēšanos”, bet reāliem NATO manevriem Ukrainā, kuri vakar sākās? Tas arī veicina? Un kā ar smagās kaujas tehnikas, tanku un artilērijas piegādēm ukru režīmam, kuras sākās pamiera laikā? Tas arī ?

Kura nu gove māvuse būtu. Aizvēruši jau labāk būtu savu smirdīgo, liekulīgo muti.

NATO vēlas un provocē karu? NATO var to dabūt.

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu