Kremlim labvēlīgajam vēsturniekam Djukovam liedz iebraukt Lietuvā • IR.lv

Kremlim labvēlīgajam vēsturniekam Djukovam liedz iebraukt Lietuvā

18
Aleksandrs Djukovs. Foto: Ieva Čīka, LETA

Kremļa vēsturnieks Viļņā bija ieradies uz savas kārtējās grāmatas prezentāciju

Prokremliskajam Krievijas vēsturniekam Aleksandram Djukovam liegts iekļūt Lietuvā, kad viņš trešdien no Maskavas ielidoja Viļņas Starptautiskajā lidostā, ziņo LETA/ELTA.

Djukovu lidostā aizturēja Lietuvas Valsts robežsardzes dienesta (VSAT) darbinieki, jo viņš jau kopš maija ir pasludināts par šai valstij nevēlamu personu. Vēsturniekam arī aizliegts iebraukt visās Šengenas zonas valstīs.

Kad vēsturnieks bija pavadījis vienu nakti īpašās lidostas telpās, kas paredzētas personām, kurām aizliegts iekļūt valstī, viņš ceturtdien tika lidmašīnā nogādāts atpakaļ uz Maskavu.

VSAT šogad ir dažādu iemeslu dēļ aizliedzis Lietuvā iebraukt kopumā 2185 personām.

Lietuvas Seima deputāts vēsturnieks Arvīds Anušausks portālam “Delfi.lt” teicis, ka Djukovs ir Krievijas specdienestu cilvēks, kurš ar tiem sadarbojas, lai attaisnotu staļinisma noziegumus pret cilvēci.

Ceturtdien Lietuvā notika Djukova grāmatas “Pirms holokausta” prezentācija, kurā viņš esot apkopojis sen zināmus dokumentus, tos interpretējot tā, lai attaisnotu 1941.gada padomju varas īstenotās deportācijas un represijas pret Lietuvas iedzīvotājiem, teicis Anušausks.

“Djukovs izveidojis fondu, lai revidētu vēsturi, attaisnotu staļinismu un padomju varu. Kas šo fondu finansē, zina tikai viņš pats. Manuprāt, bez specdienestiem tur nekādi nevar iztikt,” teica Anušausks, kurš pats ir pētījis padomju teroru un izdevis grāmatu “Terors 1940 – 1958”.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) 2012.gada marta sākumā pieņēma lēmumu par divu Krievijas pilsoņu – Aleksandra Djukova un viņa vadītā fonda “Vēsturiskā atmiņa” pētnieka Vladimira Simindeja – pasludināšanu par Latvijai nevēlamām personām un viņu iekļaušanu personu sarakstā, kurām ieceļošana Latvijā ir aizliegta.

 

Komentāri (18)

ievuliitis 15.08.2014. 00.51

Vai tas nav komiski – Krievija norēķināsies ar Franciju tikai pēc otrā “Mistrāla” piegādes.

Россия полностью рассчитается за заказанные у Франции вертолетоносцы “Мистраль” лишь после получения второго корабля. Об этом заявил генеральный директор “Рособоронэкспорта” Анатолий Исайкин в интервью ИТАР-ТАСС во вторник, 12 августа. По его словам, “окончательные расчеты по подписанному контракту будут произведены в ноябре 2015 года после поставки второго корабля”.

Анатолий Исайкин также подчеркнул, что работы ведутся в строгом соответствии с графиком, и “французская сторона в полном объеме выполняет контрактные обязательства”.

+5
-1
Atbildēt

5

    garausiitis > ievuliitis 15.08.2014. 08.55

    vajag ne tikai lasīt , bet arī censties saprast izlasīto :) Tur bija rakstīts ,ka “pilnībā norēķināsies” , lieku uzsvaru uz vārdu “pilnībā” .

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    ILZE > ievuliitis 15.08.2014. 18.00

    betijacelmale

    Pēc pieredzes. Ar Šļeseru, Magoni un Loginovu Vešņakovs vienmēr akurāti norēķinās un tad klusais arī tiek pie smukām vešiņām un saldumiem.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    gundega_heiberga > ievuliitis 17.08.2014. 11.42

    Šoreiz Betija nošāva greizi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > ievuliitis 15.08.2014. 08.07

    Saprātīgiem ļaudīm ar tādu paziņojumu vien pietiktu, lai nepiegādātu arī pirmo kuģi, bet tagad lieku reizi pierādīsies, ka no frančiem gaidīt saprātīgu ārpolitiku nav saprātīgi.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 15.08.2014. 09.33

    Izlasīju gan. Un? Esi pārliecināts, ka priekšapmaksa sedz lielāko tiesu cenas? Kopš kura laika Krievija būtu tik dāsna kļuvusi? Vai tad Krievijā vairs “neuzmet”?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

dro 15.08.2014. 02.36

06:10 pm – Особенность момента

Интересное совпадение. Сегодня украинская армия, наконец, сумела замкнуть кольцо вокруг Луганска, отрезав его, в частности, и от российской границы. И это произошло как раз в тот момент, когда неподалеку от пограничного пункта Изварино, через который луганские “ополченцы” снабжались вооружением, боеприпасами и живой силой, развернули свой лагерь прибывшие на военных грузовиках российские военные, утверждающие, что привезли в Луганск “гуманитарную помощь”. Кстати, первым делом прибывшие прикрутили к своим машинам гражданские номера московского региона. Что им мешало это сделать при выезде из расположения Таманской дивизии, непонятно. Наверное, номера изготовили только сейчас и подвезли.

Так что прибытие сотен единиц российской военной техники (пусть и перекрашенной в белый цвет) к взятому в кольцо оплоту террористов придает ситуации особую пикантность. Если только не будет достигнута договоренность о вывозе этой колонной в Россию имеющихся в Луганске “опоченцев” вместе с их материальной частью. Вот это будет реальная помощь народу Украины.

http://avmalgin.livejournal.com/4796659.html

+3
0
Atbildēt

0

Gaisma; Enģelis 15.08.2014. 01.28

Kāds vēl vēsturnieks?! Augstskolas pabeigšana vēl nevienu par zinātnieku nepadara – tas frīks joprojām nav spējis v.z. kandidāta grādu iegūt;)

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu