Japāna pievienojas sankcijām pret Krieviju • IR.lv

Japāna pievienojas sankcijām pret Krieviju

40
Japānas karogs. Foto: AFP/LETA

Sankciju sarakstā iekļauti 40 cilvēki, kas „tieši saistīti ar Krimas aneksiju un situācijas destabilizāciju Ukrainā”

Japānas valdība otrdien, 5.augustā, apstiprinājusi sankcijas pret Krieviju, kas atbalsta kaujiniekus Ukrainas austrumos, ziņo „Interfaks-Ukraina”.

Japāna sankcijas vērš pret 40 cilvēkiem, kuri, pēc valdības domām, „tieši saistīti ar Krimas aneksiju un situācijas destabilizāciju Ukrainā”.

Sankcijas vērstas arī pret bijušo Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču, kurš tagad slēpjas Krievijā.

Japāna pieņēmusi sankcijas arī pret Krievijas anektētās Krimas pašreizējo neleģitīmo vadību. Turklāt sankciju sarakstā iekļauti divi Krimas uzņēmumi – ‘Černomorņeftegaz” un „Feodosija”.

Japāna sankciju pirmo soli pret Krieviju spēra šogad 18.martā un tas bija saistīts ar Krimas aneksiju. Pēc tam 24.jūlijā Japāna paziņoja, ka uz laiku pārtrauc iebraukšanas vīzu izsniegšanu 23 Krievijas valsts varas struktūru pārstāvjiem.

Jau ziņots, ka ES 31.jūlijā aicināja trešās valstis pievienoties pastiprinātām sankcijām pret Krieviju, kas atbalsta teroristu darbību Austrumukrainā. Šveice paziņojusi, ka nepievienosies šīm sankcijām.

 

Komentāri (40)

dro 05.08.2014. 11.55

Šodien nobankrotējusi kārtējā Krievijas turfirma “ИнтАэр”. Pieprasījums samazinājies par 30%….

+6
0
Atbildēt

0

Dina 05.08.2014. 10.24

Samuraji kopš Hirosimas un Nagasaki ir ļoti centīgi un paklausīgi jeņķu ārpolitikas atbalstītāji. Vēl nav no šoka atgājuši … īpašu pikantumu šai rīcībai piešķir fakts, ka ar PSRS/Krieviju Japānai joprojām miera līgums nav noslēgts. Ar ASV gan ir … : )

Kas attiecas uz sankcijām. Krievija taisās ievest beidzot arī savējās. Un viena no pirmajām laikam būs aizliegums Eiropas un ASV aviosabiedrībām izmantot Transsibīrijas maršrutiem Krievijas teritoriju. Atbilde uz „Dobrolet” sankcionēšanu. Eiropiešiem nāksies vien turpmāk mest smuku līkumu caur Tuvo Austrumu valstīm. Rezultāts – izmaksu celšanās jau tā knapi dzīvību velkošajām ES aviosabiedrībām, pirmām kārtā AirFrance, LuftHansai, BA. Nāksies vairāk tērēt degvielai, navigācijas maksājumiem, algām un lidot vismaz 1,5 – 2 stundas ilgāk nekā to konkurenti no Āzijas valstīm. Tā ka ar interesi vērosim, kādi būs šo kompāniju finašu rezultāti gada beigās un, kurš no tiem nobankrotēs pirmais … : )

Un tas ir tikai sākums … :)))

0
-12
Atbildēt

6

    ILZE > Dina 05.08.2014. 18.10

    Kurmītis

    Samuraji kopš Hirosimas un Nagasaki ir ļoti centīgi un paklausīgi jeņķu ārpolitikas atbalstītāji.

    ______________

    Nekas, atrisinās japāņi teritoriālās pretenzijas un neviens smirdīgs sub – human Klusam okeānam nekad vairs tuvumā nepienāks. Vispār jau arī visiem pārējiem, arī.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    esmeralda_se > Dina 05.08.2014. 11.56

    Lūk, ko domā:

    https://twitter.com/RedWhiteRedLV/status/496212139213062144

    Protams, nesaskaņos, aizliegs utt. Organizatoru mājaslapu jau esot nobloķējuši.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > Dina 05.08.2014. 12.19

    Es turpmāk labprāt nelidotu pāri Krievijai. Virs Irkutskas, Novosibriskas un Omskas ir tāāāādas gaisa bedres dēļ rūpnieciskajiem izmešiem… Izvairīšanās no tāda diskomforts ir to 2+ stundu un +/- 50 EUR vērta.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > Dina 05.08.2014. 11.08

    ar PSRS/Krieviju Japānai joprojām miera līgums nav noslēgts …

    droši vien atslēgas vārds ir “Kuriļu salas”.

    ekhh… ka tik Krievijai nesanāk dekolonizācijas process novorussijas vietā. Pretendenti jau stāv rindā un drūzmējas – Sibīrija, Kēnigsberga, Kuriļi…

    diez somiem Karēliju vajag vai nevajag? Un ko domā ķipa autonomās republikas?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Zoņtiks > Dina 05.08.2014. 10.42

    “(..) fakts, ka ar PSRS/Krieviju Japānai joprojām miera līgums nav noslēgts (..)” – jā, jā puzes ākst, varētu padomāt, ka tas ir atkarīgs tikai no Japānas

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    dro > Dina 05.08.2014. 11.44

    Ayder Muzhdabaev

    Vakar 10:35

    Вот это сверхдержава!

    Такой самодостаточности мир, пожалуй, еще не знал.

    Один щелчок Запада пальцами — и нет авиакомпании. Захотят еще щелкнуть — и не останется ни одной. Ничего, кроме хамства персонала и пьяных пассажиров, мы в современную гражданскую авиацию не привнесли, а исключительно на них летать сложно. Все-таки нужны еще самолеты, запчасти к ним, сервис и навигация.

    Импортозамещаться будем, видимо, архангелами, впряженными в небесные колесницы. Не зря готовились — столько ангелодромов в стране построили, все кругом в куполах с крестами, — это дело попрет!

    Аналогично можно сопротивляться санкциям в других отраслях.

    Например, импортный фен прекрасно заменит нагретый над лампадками воздух от вентилятора (правда, надо еще придумать, что заменит сам вентилятор). А нефтедобывающие мощности, которых Запад тоже нас грозится лишить, — чудотворные мощи и пояса, которые энергетически мощнее октана. Многие их у нас целовали — и, говорят, практически все прошло.

    Постепенно пройдет абсолютно все.

    А пока нам, насквозь проткнувшим себе мозг духовными скрепами, нужно просто молиться — каждому о своем. Роскосмос вымаливает у боженьки не падающие в море спутники, Росагро — новый урожай израильских фруктов, Роснано — новую черную дыру для бабла, Росбыдло — победу над полчищами жидобендеровцев…

    И Бог, безусловно, пойдет нам навстречу. С каким-нибудь кайлом. Ибо задолбали мы его нипадецки. http://echo.msk.ru/blog/aiderm/1373020-echo/

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu