Krievija Ukrainas pierobežā sāk lielus aviācijas manevrus • IR.lv

Krievija Ukrainas pierobežā sāk lielus aviācijas manevrus

21
Ukrainas militārists vēro situāciju pierobežā Doņeckas apgabalā. Foto: AFP/LETA

Mācībās piedalīsies vairāk nekā 100 dažādu lidmašīnu

Krievija Astrahaņas apgabala Ašulukas poligonā sākusi lielas militārās aviācijas un pretgaisa aizsardzības spēku mācības, informē pasaules mediji. Tās notiek netālu no Ukrainas robežas, un eksperti šos manevrus vērtē kā Krievijas militārā spēka demonstrēšanu.

Ašuluka atrodas mazāk nekā tūkstots kilometru attālumā no Ukrainas robežas, turklāt mācības notiks arī ārpus poligona teritorijas, vēsta BBC.

Krievijas militārās lidmašīnas tiks pārdislocētas no Centrālā un Rietumu kara apgabala, bet militāro mācību uzdevumi tiks veikti no Armaviras, Krimskas, Mozdokas, Morozovskas un citām lidostām.

Kā informē Krievijas Aizsardzības ministrija, šīs mācības notiks no 4. līdz 8.augustam.

Kopumā mācībās būs iesaistītas vairāk nekā 100 lidmašīnas, piemēram, SU-27, MiG-31, SU-34, bumbvedēji SU-24, helikopteri Mi-8, Mi-24 un Mi 28H.

Kā Dw.de teicis Krievijas Gaisa spēku pārstāvis pulkvedis Igors Kļimovs, mācības ir viens no sagatavošanās posmiem, apvienojot dažādas Krievijas armijas vienības, un šogad tiek veiktas pirmoreiz, aptverot uzreiz triju kara apgabalu teritorijas.

Rietumu mediji jau šīs mācības nodēvējuši par Krievijas spēka un draudu demonstrējumu kaimiņvalstīm.

Šopavasar Krievija lielus armijas spēkus koncentrēja tieši pie Ukrainas robežām. Arī tad Krievijas armijas vadība šādu rīcību skaidroja ar armijas daļu pārdislokāciju mācību nolūkā.

Savukārt vasarā Krievijas Centrālajā kara apgabalā notika armijas pārbaude, kurā piedalījās 60 tūkstoši karavīru, turklāt šīs tā saucamās pārbaudes laikā notika armijas desantnieku pārdislokācija uz iepriekš nezināmiem poligoniem it kā miera uzturēšanas operāciju īstenošanai.

Ukrainas varas iestādes jau ne reizi vien pavēstījušas par savām bažām sakarā ar Krievijas karaspēka mācībām un koncentrēšanos pie Ukrainas valsts robežām. Taču pēdējā laikā Ukrainas varas pārstāvji norādījuši uz tiešu Krievijas armijas vienību iesaisti bruņotajos konfliktos Doņeckas un Luganskas apgabalos. Krievija, protams, noliegusi savu armijnieku līdzdalību kaujās Ukrainas austrumos.

 

Komentāri (21)

ILZE 04.08.2014. 14.29

oktaavs 04.08.2014. 19.52

Savelk tankus un artilēriju.. Sāk mācības.. Palaiž raķetes, kuras īpaši labi nelido, bet briesmīgi izskatās..Bārdaini baradaji draud ar nazi pa televizoru..

Tas viss ir TV blefa ietvaros, kurš paredzēts pašu lietošanai.

Naftas muca nevar karot ar visu demokrātisko, ekonomiski attīstīto pasauli, lai arī cik liela tā nebūtu, jo tā ir tikai naftas muca. Pat sabiedroto tai vairs nav.

Krāna galvenais turētājs arī to ļoti labi zina, ja vien tiešām nav nojūdzies. Protams, ka vēl pilnīgi nav, bet vai zina, ko darīs nākamajā dienā – tas vēl ir jautājums.

+4
0
Atbildēt

2

    marchaeva > oktaavs 04.08.2014. 23.20

    un ja nu ir? nu, … nojū…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ansis > oktaavs 05.08.2014. 10.18

    visa demokrātiskā Pasaule to vien domā, kā izvairīties no karošanas pret kodol-Krieviju.

    0
    0
    Atbildēt

    0

marchaeva 04.08.2014. 17.14

Nu tagad tik pašā laikā NATO-Ukrainas manevri zeme-gaiss iekārtām.

+2
0
Atbildēt

1

    Ansis > marchaeva 05.08.2014. 10.16

    Nav tik vienkārši – pie “Ukrainas robežas” šajā gadījumā ir simtiem km no robežas. Bet Ukrainas BUKi velk 20-25km.

    Rietumu mediji brīžiem ģeogrāfijā neorientējas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu