Tabakas fabrikā atklāta izstāde "Rīgas paš/portreti" • IR.lv

Tabakas fabrikā atklāta izstāde “Rīgas paš/portreti”

33
Foto no Kaspara Gobas un Andreja Strokina vadītās darbnīcas Bolderājā.

Izstādes autori ir rīdzinieki – simtiem iedzīvotāju no Ķengaraga, Juglas, Torņkalna, Bolderājas un citām apkaimēm

Tabakas fabrikā, Miera ielā 58, atklāta Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas izstāde “Rīgas paš/portreti”. Izstāde būs skatāma no 4. līdz 27.jūlijam, raksta aģentūra LETA.

“Rīgas paš/portreti”, iesaistot vairāk nekā 500 galvaspilsētas iedzīvotājus, kā arī atzītus fotogrāfus, piedāvās mūsdienīgu rīdzinieku portretu ar viņu pašu un mākslinieku acīm. Projekts “Rīgas paš/portreti” apvieno laikmetīgo mākslu ar iedzīvotāju līdzdalību, izceļot mūsdienu Rīgas raksturu. Izstādes autori ir paši rīdzinieki – simtiem iedzīvotāju no Ķengaraga, Juglas, Torņkalna, Bolderājas un citām apkaimēm, kas izveidojuši savus pašportretus radošās darbnīcās ar vietējiem un ārzemju māksliniekiem. 

Latvijas fotogrāfi – Iveta Vaivode, Andrejs Strokins, Kaspars Goba, Andris Kozlovskis un Aija Bley – radījuši jaunas portretu sērijas un multimediju darbus, kur galveno lomu ieņem rīdzinieki. Redzami arī leģendārā Argentīnas fotogrāfa Markosa Lopeza šopavasar radītie rīdzinieku portreti krāšņajā “PopLatino” stilā. Dažādajos darbos būs redzami Pārdaugavas jaunieši savās dzīves telpās, Bolderājas azerbaidžāņu kopiena piknikā pie dabas, Juglas neredzīgo ciemata iedzīvotāju veidoti pašportreti mālā, jūrnieki, kas fotografējušies vēsturiskajā multigrāfijas tehnikā, autoostas fotobūdiņā noķerti kolorīti rīdzinieki un vēl daudzi citi. 

Izstādes laikā notiks arī radošās darbnīcas un akcijas, sniedzot iespēju ikvienam apmeklētājam piedalīties un izveidot savu pašportretu. Tāpat darbi būs skatāmi pilsētvidē – sabiedriskā transporta pieturās. 

Izstādi organizē biedrība ISSP. Izstāde ir “Rīga2014” notikums. Vairāk informācijas par izstādi var meklēt www.rigaselfportraits.com

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu