Foto Rīgā • IR.lv

Foto Rīgā

Diānas Tamanes personālizstādē Latvijas Fotogrāfijas muzejā. Publicitātes foto
Veronika Viļuma

Vasaras sākumā galvaspilsētas izstāžu zālēs ierasti ir fotogrāfijas uznāciens. Šogad fotoattēlos dažādas tēmas risina Latvijas un ārvalstu autori un pat mākslīgais intelekts

Rīgas Fotomēnesis

Fotogrāfa Arņa Balčus rīkotais festivāls meklē jaunus veidus, kā runāt par fotogrāfiju, un kļūst arvien eksperimentālāks, performatīvāks. Pērn tas tiecās izaicināt ar dekadencei veltītu programmu, šogad vadmotīvs ir Mākslīgā intelekta Latvija. «Nebaidāmies provocēt vai sarūgtināt skatītājus, gribam iedvesmot māksliniekus un sabiedrību atklāt jaunas teritorijas,» teikts festivāla pieteikumā. 

Izbrīnīto netrūkst, jo šim notikumam speciāli izveidotajā izstāžu telpā eksponēti tikai ar mākslīgā intelekta attēlu ģeneratoriem radīti darbi. Katra diena nāk ar jaunu izstādi, kas risina savu tēmu, pievēršoties, piemēram, Latvijas zinātnei, izglītībai, mākslai. «Reizēm attēli ir kā trāpīgas anekdotes, kas atklāj mūsu iezīmes, mentalitāti, ierasto lietu kārtību,» par bieži vien ne pārāk glaimojošajām bildēm saka Balčus. 

Interesanta festivāla daļa ir dažādu speciālistu stāstījumi jeb ekskursijas. Vēl līdz Fotomēneša noslēgumam sociālās psiholoģijas profesors Ivars Austers komentēs mākslīgā intelekta skatu uz politiku, mūzikas kritiķis un dīdžejs Uldis Rudaks runās par pašmāju slavenībām, festivālu noslēgs filozofa Igora Gubenko ekskursija izstādē par Latvijas nākotni. 

Līdz 31. maijam Ģertrūdes ielā 64

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu