VIDEO: Īsfilma "Rīga 2014. Vasara" ieguvusi bronzu Baku starptautiskajā festivālā • IR.lv

VIDEO: Īsfilma “Rīga 2014. Vasara” ieguvusi bronzu Baku starptautiskajā festivālā

32
NULL

Divarpus minūtes garā videofilma uzņemta pēc TAVA pasūtījuma

Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) un nacionālās informācijas aģentūras LETA Rīgai kā Eiropas kultūras galvaspilsētai veltītais videostāsts “Rīga 2014. Vasara” nule ieguvis bronzas balvu Baku starptautiskajā tūrisma filmu festivālā, informē TAVA pārstāve Inta Briede.

Divarpus minūtes garā videofilma, kas uzņemta pēc TAVA pasūtījuma, nopelnījusi bronzas godalgu Baku starptautiskajā festivālā kultūras un tradīciju filmu kategorijā. Īsfilma veidota sadarbībā ar nacionālās informācijas aģentūras LETA radošo komandu Romāna Šklennika vadībā.

“Konkurence festivālā bija sīva, tāpēc prieks par atzinību ir vēl jo lielāks. Mēs neizskatījāmies slikti. Sarunās ar vairāku valstu producentiem, piemēram, no Austrijas un Vācijas, bija dzirdams, ka viņu filmu budžeti ir daudz reižu, pat padsmit reižu lielāki, nekā bija mums. Tomēr arī ar mūsu nelielo budžetu mums izdevās sasniegt rezultātu, par kuru festivālā dzirdējām daudz atzinīgu vārdu,” norāda Šklenniks.

Festivāls Azerbaidžānas galvaspilsētā notika no 25. līdz 29.jūnijam, un TAVA tajā bija iesniegusi abas īsfilmas “Rīga 2014” – vasaras un ziemas variantus. Starptautiskā žūrija, kurā bija gan filmu uzņemšanas, gan tūrisma speciālisti, nosliecās par balvas piešķiršanu vasaras videostāstam.

Abas videofilmas “Rīga 2014” jau vairākas reizes ir izpelnījušās atzinību tūrisma filmu festivālos. Ziemas variants ieguva balvu starptautiskajā tūrisma filmu festivālā “Tourfilm Riga 2013”, bet vasaras – “Tourfilm Riga 2014”, “Das Goldene Stadttor 2014” Berlīnē, Vācijā un tagad – Baku.

Baku starptautiskais tūrisma filmu festivāls ir Tūrisma filmu festivālu starptautiskās komitejas jeb CIFFT dalībniece. Patlaban tiek apsvērta iespēja ar videostāstiem par Rīgu – Eiropas kultūras galvaspilsētu piedalīties CIFFT festivālā Portugālē.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu