BNS īpašnieks iegādājas aģentūru LETA • IR.lv

BNS īpašnieks iegādājas aģentūru LETA

33
Aģentūras LETA interneta portāls.

Darījums jāapstiprina Konkurences padomei; saglabāšot abus zīmolus

Investīciju holdings “UP Invest OÜ”, kam pieder ziņu aģentūru grupa “Baltic News Service” (BNS), ir iegādājies Latvijas lielāko informācijas aģentūru LETA, informē Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv. Darījums vēl jāapstiprina Latvijas Konkurences padomei.

Paziņojumā medijiem “UP Invest” valdes loceklis Svens Nūtmans norāda – gan BNS, gan LETA zīmoli Latvijā tiks izmantoti arī turpmāk. LETA būšot neatkarīga no citām ar “UP Invest” saistītajām Latvijas mediju kompānijām, sola jaunie īpašnieki. Darījuma summu puses neatklāj.

“LETA klienti var būt pārliecināti, ka pašreizējie kvalitātes standarti tiks saglabāti un uzturēti arī turpmāk. Ļoti labi, ka LETA ir iegādājies investors ar starptautisku vērienu. Tas garantēs spēcīgas ilgtermiņa pozīcijas mūsu ziņu un mediju monitoringa servisiem,” sacīja LETA valdes locekle Una Klapkalne.

”Mēs redzam “UP Invest” kā uzticamu profesionālu mediju investoru ar ilgtermiņa biznesa stratēģiju, un esam pārliecināti, ka turpinās veiksmīga LETA attīstība,” komentē pašreizējais LETA valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Barkāns. Iepriekšējie LETA īpašnieki turpinās biznesa un investīciju darbību Latvijā, arī mediju sektorā, izdodot biznesa žurnālu “Kapitāls”, organizējot biznesa vadības seminārus un konferences zem “BIG EVENT” zīmola.

Informācijas aģentūra LETA sniedz ziņu un biznesa informācijas risinājumus organizācijām un uzņēmumiem. LETA atguva sākotnējo nosaukumu 1992.gadā, aģentūras vēsture aizsākās 1919.gadā līdz ar Latvijas pirmās brīvvalsts dibināšanu. Padomju gados tā bija oficiālā ziņu aģentūra ar nosaukumu ”Latinform”. Tai bija īpaši spēcīga fotogrāfu nodaļa. 90.gadu vidū aģentūru privatizēja. 2014.gadā LETA strādāja 158 darbinieki, uzņēmuma apgrozījums bija 3 087 968 eiro un peļņa – 9714 eiro.

Komentāri (33)

Optiskais Tēmeklis 07.08.2015. 19.04

Maz ticams, vai jaunais īpašnieks piespiedīs, ja spiedīs, LETA-s tagadējiem tālāk tiražējamo ziņu haltūristiem iemācīties arhitekta Sīļa vārdu — Andis, nevis Aldis, priecājoties, ka par nekaunīgu paviršību Sīlis par šiem ņirgājas izliekoties nemanām un tiesā neiesūdzot. Tāpat nav ticams, ka ar labo tehniku, ko LETA profesionāli sagādājusi, tagadējā fotonodaļa sāks audzināt fotogrāfus ar profesionālo pašcieņu un par naudu citiem medijiem neturpinās izplatīt vizuālo materiālu, kurš sabiedrībā izplata vienīgi nevērību pret vizuālo attēlu un kaunu par tagadējo fotogrāfieņu cinismu, — bez reālas konkurences tirgu piedrazojot. Laikam tas bijis kāds vecs partizāns vai sena partizāniete, kura pieminējusi laikus, kad LETA/Latinform bijusi spēcīga fotogrāfu nodaļa. Ja Barkāns vai Pēteris Zirnis utt. būtu pirms publiskošanas šo netīkamo atsauci pamanījuši, visticamāk iekšējā cenzūra tiktu iedarbinātu. Cita lieta, vai attiecīgie vadoņi tik smalkas satura ietas spēj uztvert/saprast.

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu