Amatpersona: Luganskas apgabala ziemeļi atbrīvoti no teroristiem • IR.lv

Amatpersona: Luganskas apgabala ziemeļi atbrīvoti no teroristiem

33
Kontrolpunkts Doņeckā, ko ierīkojuši teroristi. Foto: AFP/LETA

Terorists Bezlers video parāda nāvessoda izpildi Ukrainas virsniekiem

Luganskas apgabala ziemeļdaļa, kā arī Krasnijļimanas pilsēta Doņeckas apgabalā pilnībā atbrīvotas no teroristiem, pavēstīja Ukrainas prezidenta administrācijas vadītāja pienākumu izpildītājs Serhijs Pašinskis. 

Tikmēr Gorlovkā esošais terorists Igors Bezlers video parāda nāvessoda izpildi Ukrainas virsniekiem un piedraud nogalināt vēl, ja netiks atbrīvots “viņa cilvēks”. Savukārt, pēc Ukrainas Nacionālās gvardes preses dienesta ziņām, līdz šā gada 5.jūnijam neviens no Ukrainas armijas karavīriem neatradās teroristu gūstā, vēsta UNIAN.

“Mēs esam guvuši pirmos lielos panākumus – pilnībā attīrījuši no teroristiem Krasnijļimanas pilsētu, un šodien pēcpusdienā Krasnijļimanā būs civilā administrācija, kas sakārtos dzīvi. Mēs arī pilnībā esam lokalizējuši situāciju Luganskas apgabala ziemeļos, konkrētāk, deviņi rajoni Luganskas apgabala ziemeļos pilnībā atrodas Ukrainas valsts kontrolē,” sacīja Pašinskis.

Viņš arī pauda pārliecību, ka patlaban vairs nav tādu Krievijas iebrukuma draudu, kādi tie bija pirms dažiem mēnešiem, vēsta LETA.

Pēdējo trīs mēnešu laikā valdībai ir izdevies atjaunot Ukrainas aizsardzības spējas, cita starpā no nulles ir izveidota Nacionālā gvarde, veikta kadru rotācija Iekšlietu ministrijas struktūrās un Ukrainas Drošības dienestā visos Ukrainas reģionos.

Pašinskis atteicās nosaukt datumu, kad pretterorisma operācija varētu tikt izbeigta, jo tas ir atkarīgs no vairākiem faktoriem, arī no Eiropas spiediena pret Krieviju un Ukrainas tautas vienotības. “Es vēlos zemu paklanīties visu to karavīru priekšā, kas šobrīd ar ieročiem rokās aizsargā mūsu valsti. Mūsu karavīri veic ne tikai varonības brīnumus, bet arī izrāda militāro meistarību. Mēs katrā ziņā turpināsim palīdzēt jaunajai komandai, lai valsts austrumos lokalizētu konfliktu,” rezumēja Pašinskis.

Tomēr Doņeckas teroristu vadība nav ļāvusi no Luganskas izvest vairāk nekā 500 bāreņus, pavēstīja uzņēmuma “Ukrainas dzelzceļš” preses dienests. Lai izvestu bāreņus no kauju zonas, uzņēmums bija nosūtījis īpašu vilciena sastāvu no Odesas, tomēr teroristi devuši Doņeckas dzelzceļa struktūrai rīkojumu paziņot, ka vilcienu uzņemt Luganskā nav atļauts. “Ukrainas dzelzceļš” bijis spiests vilciena sastāvu nosūtīt atpakaļ uz Odesu.

Terorists video parāda nāvessodu

Austrumukrainas terorists, kurš plosās Gorlovkā, Igors Bezlers jeb Bess ievietojis internetā video, kurā piedraud Ukrainas varas iestādēm ar gūstekņu – Ukrainas virsnieku – nogalināšanu, ja netiks atbrīvots “viņa cilvēks”, raksta “Ukrainskaja pravda”.

Video demonstrē, kā tiek nošauti divi cilvēki, kuri bijuši Bezlera gūstekņi, un terorists piedraud, ka pēc laika atkal tiks nogalināti divi gūstekņi, un tā ik pēc stundas, ja netiks atbrīvots viņa cilvēks. Kopā Bezlers draud nogalināt astoņus Ukrainas armijas virsniekus.

Ukrainas deputāts Oļegs Ļaško sociālajā tīklā “Facebook” raksta, ka runa, iespējams, ir par kādas sievietes – Krievijas federālā drošības dienesta aģentes – atbrīvošanu, kuru Ukrainas specdienesti aizturējuši iespriekšējā dienā.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu