Rīgā skatāma fotogrāfa Jana Grarupa izstāde "Somālija. Karā un badā. Iesprostoti" • IR.lv

Rīgā skatāma fotogrāfa Jana Grarupa izstāde “Somālija. Karā un badā. Iesprostoti”

32
Garīgi slimo klīnikā Mogadišu. Foto Jans Grarups

Dāņu fotogrāfs Grarups ir pazīstams ar reportāžām no Āfrikas valstīm

Līdz 4.jūnijam Latvijas Kara muzejā skatāma dāņu fotogrāfa Jana Grarupa personālizstāde “Somālija. Karā un badā. Iesprostoti”, raksta aģentūra LETA.

Dāņu fotogrāfs Grarups (1968) ir pazīstams ar reportāžām no karadarbības zonām, no bada, slimību un reliģisku vai nacionālu aizspriedumu nomocītajām Āfrikas valstīm. Šīs izstādes centrā ir Somālija un tās iedzīvotāji, kuri kara šausmās dzīvo jau vairāk nekā 20 gadus. Izstāde stāsta par cilvēkiem, kas ir iesprostoti starp karu, trūkumu un izmisumu. Tomēr pats autors atzīst, ka Somālijas iedzīvotāji ir visbrīnišķīgākie, lieliskākie cilvēki, kādus viņš jebkad ir saticis. 

Grarups savas fotožurnālista karjeras laikā veidojis reportāžas no Persijas līča kara, Sarajevas aplenkuma un Ruandas genocīda laikā. Grarupa darbi atspoguļo viņa ticību fotožurnālistikai kā liecībai un pārmaiņu instrumentam – viņš cenšas dot balsi cilvēkiem, kuriem tā atņemta. Fotogrāfs ir saņēmis neskaitāmas nozīmīgas fotogrāfijas balvas, viņa darbību novērtējušas arī cilvēktiesību organizācijas. 

Izstāde “Somālija. Karā un badā. Iesprostoti” norisinās fotomākslas festivāla “Rīgas fotomēnesis 2014” laikā, kas ir Rīgas kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums. 

Izstādes apmeklējums ir bez maksas. Vairāk informācijas “Rīgas fotomēnesis 2014” mājas lapā 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu