Uzmanības centrā — fotogrāfija • IR.lv

Uzmanības centrā — fotogrāfija

Ķēve Zvaigznīte Vikas Ekstas fotogrāfijās
Veronika Viļuma

Šovasar Rīgas mākslas ainā nozīmīgu lomu ieņem fotomāksla — norisinās gan festivāls Rīgas Fotomēnesis, gan Rīgas Fotogrāfijas biennāle, un arī ārpus šīm programmām skatāmas  fotoizstādes

Brašmane līdzi laikam

Fotogrāfijas muzejā Vecrīgā pagarināta pazīstamās fotogrāfes Māras Brašmanes personālizstāde Atskatoties. Tajā aplūkojamas uz filmas tapušas melnbaltās fotogrāfijas — liecības par dzīvi Rīgā un dažādās Latvijas mazpilsētās, lielākoties no 60.—80. gadiem. Nostalģiski kadri ar bērniem saules pielietos pagalmos, žiguļi Rīgas centrā, tirgus laukumu ainiņas un izteiksmīgi portreti. 

Brašmanes vizuālā valoda ir autentiska, patiesa, cilvēciska. «Esmu dzīvojusi un turpinu dzīvot nemitīgā pārmaiņu laikā. Tas arī ir radījis vēlmi iemūžināt šos procesus un pārmaiņas — kā pilsētā, tā laukos. Mainās esošās varas un gaumes, tāpat kā saukļi un aicinājumi, bet mani joprojām interesē dzīve, ļaudis un pilsēta kā mājoklis mums, cilvēkiem,» komentē Brašmane.
Līdz 4. jūlijam. Mārstaļu iela 8.

Ievas Epneres izstādē Cirks zem kupola apskatāmas fotogrāfijas no sērijas Rīgas Cirks, kas tapušas no 2004. līdz 2008. gadam

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu