Saeimas deputāts Krēsliņš noliek mandātu • IR.lv

Saeimas deputāts Krēsliņš noliek mandātu

38
Kārlis Krēsliņš. Foto: Edijs Pālens, LETA

Krēsliņš: ja informācija par dēlu nebūtu parādījusies publiski, viņš nebūtu nolicis mandātu

Saeimas Nacionālās apvienības frakcijas deputāts Kārlis Krēsliņš ceturtdien nolicis deputāta mandātu, reaģējot uz dēla aizturēšanu saistībā ar tā dēvētajām legālajām narkotikām, ziņo LTV raidījums “Panorāma”.

“Narkotikas ir nopietna problēma, un es, tāpat kā citi Latvijas iedzīvotāji, esmu ieinteresēts, lai cīņa ar šo sērgu būtu maksimāli efektīva,” paziņojumā medijiem uzsver Krēsliņš.

“Apzinoties, ka mans deputāta amats var radīt aizdomas saistībā ar mana aizturētā dēla lietas objektīvu izmeklēšanu un ka notikušais pastarpināti met ēnu arī uz Nacionālo apvienību, paziņoju par atteikšanos no deputāta amata,” norāda politiķis.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Panorāma” Krēsliņš stāstīja, ka par dēla saistību ar izmeklēšanu par “legālajām narkotikām” viņš uzzinājis tikai pagājušajā nedēļā. Pēc Krēsliņa teiktā, dēls sākotnēji aizturēts aizdomās par cita nozieguma izdarīšanu, tikai vēlāk izrādījies, ka dēla drauga automašīnā atrastas arī tā dēvētās legālās narkotikas.

Krēsliņš apliecināja, ka pēc dēla aizturēšanas viņš zvanījis Valsts policijas priekšniekam Intam Ķuzim, lai noskaidrotu, par ko dēls aizturēts. Uzzinājis, ka par krāpšanu, deputāts sarunu nav turpinājis, lai netraucētu izmeklēšanu.

Krēsliņš intervijā atzina, ka gadījumā, ja informācija par dēlu nebūtu parādījusies publiski, viņš nebūtu nolicis mandātu, jo patlaban ir tikai aizdomas un nekas neesot pierādīts. Deputāts nolēmis atkāpties no amata, jo publiskotā informācija metot ēnu uz viņa pārstāvēto politisko spēku.

Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars uzskata, ka kolēģa lēmums ir godavīra cienīgs, un šo lēmumu respektē. “Par notikušo joprojām rit izmeklēšana, ir daudz nezināmu aspektu, turklāt diez vai tēvam ir jāatbild par savu pilngadīgo bērnu kļūdām. Taču Krēsliņš šajā situācijā ir parādījis savu principialitāti. Vienalga, legālas vai nelegālas – narkotikas ir joma, kurā kompromisi nav iespējami,” pauž Dzintars.

“Tagad lai strādā izmeklētāji, nevis tie, kam patīk izteikt dažādas neticamas versijas par manu saistību ar “legālajām narkotikām”,” pauž Krēsliņš.

Žurnāls “Ir” ceturtdien ziņoja, ka tiesībsargājošās iestādes šā gada sākumā, veicot pārbaudi kādas lietas ietvaros, aizturējušas Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas deputāta Kārļa Krēsliņa (NA) dēlu Jāni, un automašīnā, kurā viņš atradies, atrasti nepilni divi kilogrami tā dēvētā spaisa.

 

Komentāri (38)

austrisv 27.03.2014. 21.24

Visu cieņu, Krēsliņa kungs!

Neviens no mums nav pasargāts no tādas nelaimes ko var izdarīt bērni, kaut arī tie jau lieli.

+23
-6
Atbildēt

7

    Inese > austrisv 27.03.2014. 21.33

    Ja pareizi būtu dēlēns audzināts, nekaidus likumpārkāpumus viņš nebūtu izdarījis.

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    uxxxxjxuxxju > austrisv 27.03.2014. 21.47

    Kurš likums tika pārkāpts?

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > austrisv 28.03.2014. 15.33

    :IvarsA

    ————-

    Nu met mieru:) Tam Ločmelim ir liela saime un kvernēt sutkām netā nedz vai ir laiks. Mūsējais ir cits;)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > austrisv 28.03.2014. 12.27

    Vecajam komuņagam Ločmelim ir divas meitas!

    http://www.saskanascentrs.lv/lv/musu_cilveki/janis-locmelis

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    piziks > austrisv 28.03.2014. 12.52

    Ločmeli, Tev, ja ļoti gribas, traucē gan gravitācija, gan visi citi dabas likumi. Drīzāk ar ģenerāļa Kārļa audzināšanu viss bijis kaut cik kārtībā, jo nav datu, ka dēls būtu likumus pārkāpis un sodīts pirms nepilngadības sasniegšanas. Kopš Jāņa Krēsliņa pilngadības pagājuši vai nu 7 vai 9 gadi (pēc dažādu mediju “precīzās” informācijas. Ar tādu laiku pietiek, lai dēls spētu un prastu sapūt pats, un faktiski tā vairs nav Kārļa Krēsliņa atbildība. Atšķirībā no Kārļa Krēsliņa, Alfrēds Rubiks savus dēlus nopūdēja lejups — līdz savam līmenim un savai — traumētajai — politpiederībai.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 28.03.2014. 12.48

    Nu tad neko no dēlu audzināsanas Ločmelis nesaprot!

    Tā jau domāju.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dro > austrisv 27.03.2014. 21.38

    Visu cieņu, Bet, arī Tavam komentāram.

    +12
    -4
    Atbildēt

    0

Nika 27.03.2014. 23.16

Tas nebut nenozime ka vins ir slikts cilveks. Pat Steve Jobs jauniba lietoja narkotikas. Noteikti daudz labaks pilsonis par tadu pretigu necilvecigu butni ka locmelis un 75% krievu.

ps. Es saprotu ka IR dod locmelim varda brivibu, kadu vins nekad citiem nedotu. Bet varbut laiks vinu banot pa istam, ar visam IP adresem, jo locmelis ir ideals piemers tam ka modernais totalitarisms izmanto demokratiju pret demokratisko pasauli.

Man nekas nav preti pretejam viedoklim un diskusijam. Bet barbari krievi pat nesaprot, ko tas nozime. Locmela merkis nav diskusija- tas ir bojat gaisu demokratiska sabiedribaa.

+14
0
Atbildēt

2

    Romans > Nika 28.03.2014. 09.08

    Vai uzskatiet, ka padomju oficiera, Krēsliņa, dēls būtu jānotiesā ar atpakaļejošu datumu, kā Hruščovs to savulaik izdarīja ar valūtas spekulantiem, par vielām, ko Saeima lielā vienprātībā definējusi par “legālām”?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Juris Millers > Nika 28.03.2014. 08.49

    Ar tādu apjomu (~1 kg) vairāk izskatās pēc tirgošanas, nevis lietošanas, bet tas gan ir daudz, daudz smagāks noziegums.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

Gaisma; Enģelis 27.03.2014. 22.23

Cienījama rīcība!

+13
-4
Atbildēt

4

    Inese > Gaisma; Enģelis 27.03.2014. 22.28

    “Krēsliņš intervijā atzina, ka gadījumā, ja informācija par dēlu nebūtu parādījusies publiski, viņš nebūtu nolicis mandātu”

    Slava žurnālistiem, nevis padomju ofiņam Krēsliņam.

    +6
    -12
    Atbildēt

    0

    Juris Dzelme > Gaisma; Enģelis 28.03.2014. 01.50

    te nu redzams, cik pretīgi ir Kremļa pakalpiņi :P

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > Gaisma; Enģelis 28.03.2014. 09.14

    Ločmeli, tev laikam nav bērni, un ja viņi nav sagādājuši visādus “pārsteigumus” tagad, tad to izdarīs nākotnē!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > Gaisma; Enģelis 27.03.2014. 22.42

    Ločmeli demagog, — dēls pieaudzis, viņam pašam sava ģiemene/pilngadīgs: tēvs varēja neuzzināt, ka dēls aizturēts, — tad arī nezinot nebūtu nolicis mandātu.

    Lēts Tu esi, Ločmeli, tikpat lēts, cik melīgs.

    +14
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu