Nacionāļi «pārziemo» Ogrē • IR.lv

Nacionāļi «pārziemo» Ogrē

1
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Baiba Litvina

Kamēr daudzas pašvaldības knapi savelk galus un ievieš taupības pasākumus, Ogrē radīti jauni amati mēra partijas biedriem

Var jau būt, ka tā notiek vienmēr, bet tas taču ir caur un cauri nepareizi! Ar šādu vēsti kāda ogrēniete lūdza Ir pārbaudīt, kāpēc dome pieņem darbā «pārziemot» mēra Egila Helmaņa partijas biedrus, kuri zaudējuši politiskus amatus pēc Nacionālās apvienības aiziešanas no valdības koalīcijas.

Izpētot kadru izmaiņas pašvaldībā, Ir atklāja, ka vismaz astoņi NA biedri vai Helmanim pietuvinātie kopš pagājušās vasaras sākuši strādāt Ogres domē vai tās iestādēs. Pusē gadījumu amati radīti no jauna, bet to ieguvēji agrāk strādājuši ministrijās, ko vadīja NA politiķi.

Stratēģi no savējiem

Kopš rudens Ogres pašvaldībā ir jauna Stratēģiskās plānošanas nodaļa. Lēmumu par tās izveidi dome pieņēma 28. septembrī, bet no 1. oktobra to vada Jānis Eglīts. Viņš agrāk strādājis zemkopības ministra Kaspara Gerharda birojā, pirms tam arī Vides ministrijā. Bet viņa vietniece jaunajā domes amatā ir Aija Iesalniece, no partijas aktivitātēm šobrīd malā pagājušā Jāņa Iesalnieka dzīvesbiedre, kura agrāk vadīja kultūras ministra Naura Puntuļa biroju un strādājusi kopā ar Eglīti citās ministrijās. Uz Ir jautājumu, vai uz šiem amatiem bija izsludināti konkursi un cik pretendentu pieteicās, dome tā arī neatbildēja.

Sazvanīts Jānis Eglīts par sešos mēnešos paveikto uzreiz nav gatavs runāt, vajagot «pakonsultēties» ar komunikācijas daļu. Vēlāk lūdz jautājumus atsūtīt rakstiski. Atbildēs skaidro, ka vakancei pieteicies tāpēc, ka pildījis parlamentārā sekretāra pienākumus VARAM laikā, kad tika pieņemts Civilās aizsardzības likums. «Labi atceros diskusijas un šo pieredzi varu izmantot šajā darbā.» Savukārt Iesalniece rakstiskās atbildēs slavē domi un jūtas gandarīta, ka pašvaldība novērtējusi viņas izglītību un pieredzi, dodot iespēju strādāt ar uzņēmējiem novadā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu