Saeimas deputāta dēlu pieķer ar teju diviem kilogramiem spaisa • IR.lv

Saeimas deputāta dēlu pieķer ar teju diviem kilogramiem spaisa

68
Foto: Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Ekspertīzē vēl nav noskaidrots, vai Kārļa Krēsliņa dēla vadītajā auto atrastā viela ir aizliegto sarakstā

Tiesībsargājošās iestādes šā gada sākumā, veicot pārbaudi kādas lietas ietvaros, aizturējušas Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas deputāta Kārļa Krēsliņa (NA) dēlu Jāni, un automašīnā, kurā viņš atradies, atrasti nepilni divi kilogrami tā dēvētā spaisa, vēsta žurnāls “Ir”.

«Pie viņa atrada, izņēma, aizsūtīja uz ekspertīzi,» apstiprināja Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes 2.nodaļas priekšnieks Sandis Radziņš. Tiesībsargi par šo lietu sīkāku informāciju nesniedz, taču zināms, ka pārbaude veikta saistībā ar aizdomām par saimnieciska rakstura likumpārkāpumiem.

Jānis Krēsliņš uz Ir jautājumiem nevēlējās atbildēt, bet viņa tēvs atzina: «To, ka viņu aizturēja, es zinu, viņš ir atkal palaists vaļā, bet, ka narkotikas – tas ir jāatzīst ekspertīzē.» Ekspertīzes rezultātu joprojām nav.

Ja ekspertīzē konstatēs, ka Krēsliņa vadītajā automašīnā atrastais spaiss nav aizliegto vielu sarakstā, tad policijai nebūs pamata tās atņemt vai ierobežot tiesības rīkoties ar tām. Savukārt, ja konkrētais augu maisījums būs aizliegto vielu sarakstā, par šo vielu apriti paredzēts administratīvs sods. Pagaidu aizliegums Latvijā ir piemērots jau 14 jaunajām psihoaktīvām vielām.

Deputāts uzsver, ka automašīna nepiederot viņa dēlam – Jānis to tikai izmantojis. «Viņš ne smēķē, ne dzer, ne narkotikas lieto – to es varu garantēt. Vai tas piederēja viņam vai ne viņam – es to nezinu,» saka deputāts. Viņš neuzskata, ka dēls varētu būt iesaistīts legālo narkotiku biznesā, bet vienlaikus atzīst, ka nevar būt simtprocentīgi drošs, jo dēls ir pieaudzis, patstāvīgs cilvēks.

Žurnāla “Ir” pētījums atklāj arī virkni dīvainību, kas nāk par labu legālo narkotiku darboņiem. Sākot ar likumprojektu, kas vairākus mēnešus pazūd ceļā no valdības uz parlamentu, turpinot ar likumā paredzētiem būtiskiem naudassodiem, kas tomēr ne reizi nav piemēroti spaisa tirdzniecības firmām, jo valsts iestādes nespēj vienoties, kura ir atbildīga par šo sodu piemērošanu. Turklāt viens no spaisa veidiem – sintētiskais kanabinoīds THJ-2201, ko policija konstatēja un izņēma jau janvārī, aizliegto vielu sarakstā ilgstoši netika iekļauts un attiecīgs lēmums tika pieņemts tikai martā pēc pastiprinātas “Ir” intereses par šo jautājumu.

Vairāk par to, kāpēc valsts nespēj tikt galā ar spaisa bodēm, lasiet jaunajā žurnāla “Ir” numurā.

Komentāri (68)

silvija 27.03.2014. 10.24

Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas deputāta Kārļa Krēsliņa (NA) dēls Jānis…

Ja ir tāda “kriša”, tad var tirgot ne tikai spaisu, bet arī hanku un sniedziņu, papiņš, tāpat kā visiem zināmā nariķa Pēterīša bēdīgi slavenais tētiņš, darīs visu, lai glābtu no ziepēm.

+21
-4
Atbildēt

2

    Romans > silvija 27.03.2014. 10.44

    Pēteris Jaundžeikars bija pilnīgi nevainīgs. Lietu pret viņu safabricēja tagadējā Saeimas deputāta, naciķa Parādnieka, brālis, pērkamais policists.

    +1
    -17
    Atbildēt

    0

    janis17 > silvija 27.03.2014. 10.28

    No personīgās pieredzes runā?

    +4
    -17
    Atbildēt

    0

peerku 27.03.2014. 10.08

“Nacionālais” Kārlis Krēsliņš pat domā krieviski,- radioraidījumā, runājot par militāro izdevumu palielinājumu, viņš sauca Eiropas Savienību par “Jē Es”, kamēr latviski būtu “Ē Es”, bet angliski “Ī Jū”. Vai tas nav simptomātiski, nacionāļi?

+21
-5
Atbildēt

2

    Ojārs > peerku 27.03.2014. 10.19

    DD1 “Nacionālais” Kārlis Krēsliņš pat domā krieviski

    ————————

    šis Krēsliņš 90-jos gados ilgu laiku bija viens no atjaunotās Latvijas bruņoto spēku vadītājiem. Pieļauju, ka tad viņš domāja vēl krieviskāk. Bet tolaik nevienam iebildumu nebija.

    “Problēmas” “sākās”, kad viņš iestājās NA… :)

    +5
    -15
    Atbildēt

    0

    efeja60 > peerku 27.03.2014. 11.20

    Problēmas sākās, kad viņš iestājās ZZS. Bet NA uz savas galvas uzņēmās problēmu, kad iekļāva vēlēšanu sarakstā.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

ligakalnina 27.03.2014. 10.03

Ja jau viņš “ne dzer, ne pats tās pīpē”, tad jau, vidrīzāk, tirgo, kas ir vēl sliktāk.

Būs viņas aizliegto vielu sarakstā, vai nebūs – kāda tam nozīme, tie saraksti jau netiek līdzi tām indēm, kuru modifikācijas parādās kosmiskā ātrumā, kuras ir daudz kaitīgākas par dabīgo marihuanu – Nīdelandē marihuana, valsts kontrolēta, ar kvalitātes garantija, atļauta, bet, visi tie lētie sintētiskie mēsli aizliegti, kaut kā viņi atrada, kā to izdarīt, atšķirībā no pilnīgi impotentā Latvijas parlamenta un valdības, kur, acīmredzot, kāds lobē šo biznesu, cita izskaidrojuma tam nav, un, jāpiekrīt Ino, tā nav tikai TM vaina, kaut, atbildība gulstas taisni uz TM, un, ne mazākā mērā, uz VM, tātad, uz Circeni.

+17
-4
Atbildēt

8

    janis17 > ligakalnina 27.03.2014. 10.39

    Dzeris, labāk būtu legalizējuši marihaunu, nekā ļāvuši tirgot tos mēslus

    _____________________________________

    Te es varu Džerim tikai piekrist. vienīgi kādus dažus mēnešus visi staigātu pārpīpējušies, tomēr tajā brīdī būtu iespējama reāla integrācija un internacionālais izlīgums :))))

    +5
    -15
    Atbildēt

    0

    Ojārs > ligakalnina 27.03.2014. 10.23

    Es tā ceru, ka Satversme vēl nav atcelta un likumdošana ir Saeimas rokās…

    ————————–

    tā nav tikai TM vaina, kaut, atbildība gulstas taisni uz TM

    +4
    -13
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 27.03.2014. 10.26

    laikam jau barjera :)

    Nīdelandē marihuana, valsts kontrolēta, ar kvalitātes garantija, atļauta,

    +5
    -12
    Atbildēt

    0

    efeja60 > ligakalnina 27.03.2014. 11.18

    Es arī esmu par marihuanas legalizāciju un alkohola ierobežošanu.

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    dro > ligakalnina 27.03.2014. 10.25

    dzeris49….visi tie lētie sintētiskie mēsli aizliegti, kaut kā viņi atrada, kā to izdarīt, atšķirībā no pilnīgi impotentā Latvijas parlamenta un valdības

    _______________

    Valodas barjera:):):)

    +7
    -9
    Atbildēt

    0

    demo > ligakalnina 27.03.2014. 16.02

    Dzeri, ja jau mediķi apgalvo, ka pēc sapīpēšanās un nokļūstot

    medicīnas iestādē pēc palīdzības, sekas, bieži vien, kaifotāja smadzenēs ir

    neatgriezeniskas, tad tomēr mūsu diskusija – aizliegt vai neaizliegt – ir

    lieka.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 27.03.2014. 10.45

    Nīderlandē pēc marihuanas legalizācijas narkomānu skaits nepalielinājās, narkomafijai dots smags trieciens, un no alkohola aiziet bojā daudz vairāk, nekā no marihuanas.

    Vajag, tomēr, diferencēt vieglās un smagās narkotikas.

    Un daudzos ASV štatos, arī Izraelā, arī šur – tur DA, marihuanas audzēšana savām vajadzībām atļauta, tāpat, kā tās lietošana med. nolūkos.

    Un VISI pārpīpējušies nekad nestaigātu, visi taču nestaigā pārdzērušies, kāds tam sakars ar integrāciju, vispār nesaprotu.

    +11
    -9
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 27.03.2014. 10.29

    Par to jau arī rakstu – labāk būtu legalizējuši marihaunu, kuras kvalitāti kontrolē valsts, un kura, principā, ir nekaitīgāka par alkoholu, nekā ļāvuši tirgot tos mēslus, kam ir klāt sintētika, kas izraisa ātru pierašanu, tas pats tiek piejaukts arī nelegālai marihuanai.

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu