Laikraksts: ES sankcijas var tikt noteiktas "Gazprom" un "Rosņeftj" vadītājiem • IR.lv

Laikraksts: ES sankcijas var tikt noteiktas “Gazprom” un “Rosņeftj” vadītājiem

30
"Gazprom" vadītājs Aleksejs Millers (no labās). Ekrānšāviņš no "Kommersant"

Paredzams, ka Eiropas Savienības sankcijas tiks izsludinātas pirmdien

Eiropas Savienības (ES) sankcijām, kas pret Krieviju tiks ieviestas, to sodot par Krimas okupāciju, var tikt pakļauti uzņēmumu “Rosņeftj” un “Gazprom” vadītāji Igors Sečins un Aleksejs Millers, pirmdien vēsta laikraksts “Kommersant“, atsaucoties uz avotu diplomātiskajās aprindās.

Kopumā ES “melnajā sarakstā” ir iekļautas 130 Krievijas amatpersonas un lielāko uzņēmumu vadītāji, ziņo LETA.

Pagaidām ES sankcijas Sečinam un Milleram tiks noteiktas kā fiziskām personām. Tomēr pēc situācijas analīzes sankcijas var tikt attiecinātas arī uz Krievijas valsts uzņēmumu darbību ārzemēs. Tā regulatori varētu nobloķēt “Rosņeftj” plānus iegādāties uzņēmuma “Morgan Stanley” apakšstruktūru.

Komentējot ES darbības, “Rosņeftj” viceprezidents Mihails Ļeontjevs sacīja, ka tās ir “muļķīga, maziska un acīmredzama kaitniecība, pirmkārt, attiecībā pašiem pret sevi”.

Mediji jau iepriekš, atsaucoties uz saviem avotiem, ziņojuši par Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvākā loka cilvēkiem – kā valsts amatpersonām, tā darījuma partneriem un oligarhiem -, kas varētu tikt iekļauti ES sankciju sarakstā.

Viņu vidū tiek minēts arī aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu un parlamenta augšpalātas spīkere Valentīna Matvijenko.

Paša Putina un viņa ārlietu ministra Sergeja Lavrova sankciju sarakstā gan neesot, vismaz pagaidām.

Paredzams, ka ES sankcijas tiks izsludinātas jau pirmdien.

Kā vēsta aģentūra DPA, pirmdienas rītā Briselē sāksies ES ārlietu ministru sapulce, kas, visticamāk, pieņems lēmumu par aizliegumu iebraukt ES valstīs un aktīvu bloķēšanu Eiropas bankās tām Krievijas аmatpersonām, kas ir tieši atbildīgas par militārām darbībām pret Ukrainu.

Savukārt ceturtdien, 20.martā, Briselē notiks ES valstu vadītāju samits, kurā spriedīs par ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju.

 

 

Komentāri (30)

archoftriumph 17.03.2014. 08.28

manupraat ljoti pareizi – ja reiz Krievija grib lai Krimas iedziivotaaji izbaudiitu PSRS dziives prieksrociibas, tad arii visam valsts vadosajam personaalam taas buus jaaizjuut.

arii Latvijas deputaati un lielie zaglji vairaak ruupeetos par savu valsti ja tajaa buutu arii jaadziivo, un nevareetu sevi, beernus un gjimenes izmitinaat citaas valstiis.

+16
0
Atbildēt

1

    manatuja > archoftriumph 18.03.2014. 09.24

    paskaties Rosneft akcionāru sarakstu 19,75% BRITISH PETROLIUM….

    0
    0
    Atbildēt

    0

ligakalnina 17.03.2014. 09.24

Krimas referenduma rezultāts, lielā mērā, ir Krievijas TV propagandas rezultāts.

Pie aptaujām, kāpēc viņi ir par Krimas pievienošanos Krievijai, vairākums atkārto Krievijas TV propagandistu teikto – negrib dzīvot “fašistiskajā” Ukrainas režīmā, kas tagad ir Kijevā, viss pārējais ir tālu otrajā plānā.

Latvijai būtu jāizdara secinājumi, kaut, no otras puses, iedzīvotāju daļas atslēgšana no Krievijas TV propagandas un šoviem, kas domāti debilizācijai un debīlajiem, būtu līdzīga narkomānu straujai izolācijai no ierastas narkotikas, un sekas var būt neprognozējamas, agresija būtu milzīga, plus vēl pārējie abstinences simptomi un vēlme visiem līdzekļiem atgūt ierasto narkotikas devu.

+12
0
Atbildēt

3

    Egitazz > ligakalnina 17.03.2014. 15.34

    dzeris49

    Es nedomāju, ka tā bija vienkārši kļūda. Galu galā tur pie varas tika tomēr ne ielu protestētāji, bet cilvēki ar pietiekoši lielu pieredzi, lai prognozētu sekas.

    Drīzāk viņi nerēķinājās, ka Krievija rīkosies tik aktīvi un Krima arī. Atgādina Saakašvili, kurš uzsākot apšaudi, cerēja, ka Krievija tik tālu neaizies un NATO būs gatavs viņa provokācijas dēļ iesaistīties daudz nopietnāk.

    Bet tādiem maziem spēlētājiem jāsaprot, ka lielās valstis tomēr nav gatavas iesaistīties lielos sūdos viņu bezatbildīgas rīcības dēļ.

    ir protams, arī Krievijas TV nopelns. Bet tai pat laikā arī rietumu TV nopelns. Jo tagad vairākiem ir iespēja sekot tam, kā atspoguļo notikumus abas puses. Un ja cilvēki redz, ka Rietumu TV atšķiras vien ar to, ka rāda “slikto Krimu”, bet pavisam ignorē “Pravij sektor” darbības un aktīvistu izteicienus, naivi gaidīt, ka tagad Krimas iedzīvotāji baigi ticēs Rietumu TV.

    ķiseļovs drīzāk izraisa pretējo efektu, jo tomēr cilvēkiem nepatīk, kad viņus uzskata par idiotiem.

    Tas jau bija skaidrs pēc Kosovas notikumu atspoguļošanas, kad tikai serbi Rietumu TV bija absolūtais ļaunums, bet albāņi upuri. Kaut gan tādos konfliktos vienmēr ir vaina uz abām pusēm.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Egitazz > ligakalnina 17.03.2014. 13.49

    Krimas rezultāts ir tikai sekas tam, ka pēc Maidana pirmais likums, ko pieņēma, bija nevis par mieru, vai kādu svarīgu ekonomisko lēmumu, vai lēmums par izmeklēšanas komisijas izveidi par slepkavībām, bet -pret krievu valodu.

    Interesanti, uz ko cerēja pieņēmēji? Ka Krima, kurā ir lielāka daļa tieši krievi, no sajūsmas kliegs “Slava jaunai varai”?.

    Salīdzinājumam – lai NA tagad izvirza likuma priekšlikumu aizliegt ielās runāt krieviski un tad aizbraucot uz Daugavpili, brīnīsies, kāpēc nesagaida ar ziediem iedzīvotāji un kāpēc negrib balsot par NA.

    Pie tam Krima redzēja arī “Pravij sektor” darbus. Tas, ka rietumi to nerāda, nenozīmē, ka tas nav bijis.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 17.03.2014. 14.12

    Tam, ka tas likums bija lielākā kļūda, es piekrītu, un pats par to uzrakstīju komentārā pie cita raksta.

    Bet, Krievijas TV “nopelnus” dezinformācijā noliegt nevar, Ķiseļova histērijas vien ir ko vērts.

    Protams, arī bez tā Krimā vairākums grib būt Krievijas sastāvā, tas ir skaidrs.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

janis17 17.03.2014. 09.47

Visi, kas gribēja, savu naudu jau aizskaitījuši uz Dienvidameriku, pilnvaras nokārtojuši un gan jau izlocīsies. Pārāk lēni un mazapjomīgi tās sankcijas ieviešas dzīvē. Ar 140 cilvēku ierobežošanu vien lielu iekšpolitisku neapmierinātību krievijā neizraisīsi…

+11
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu