Cilinskis un leģions • IR.lv

Cilinskis un leģions

148
Pērnā gada 16.marta pasākumā pie Brīvības pieminekļa. Foto: Kaspars Krafts, F64
Aivars Ozoliņš

 

Šogad 16.marts būs īpašs – Krievija rīkos Krimā “referendumu”, lai šķietami legalizētu daļas Ukrainas teritorijas anektēšanu. Kremlis pacentīsies starptautiskās sabiedrības uzmanību novērst no šā farsa un pievērst “fašistu” izdarībām Rīgā. “Antifašisti” ir sagatavojušies, un acīmredzot arī “īstenie latvieši” nepievils. Atnākšot pat valdības ministrs Einārs Cilinskis.

Valdība otrdien pieņēma lēmumu, ka tās ministri nepiedalīsies gadskārtējā 16.marta izrādē pie Brīvības pieminekļa. Vides un reģionālās attīstības ministrs Cilinskis (VL-TB/LNNK) balsoja pret un pošoties piedalīties, kā esot darījis iepriekšējos 16 gadus, kad nebija ministrs.

Premjerministre Laimdota Straujuma līdz šim bija izvairījusies nepārprotami pateikt, vai Cilinskis zaudēs amatu, ja rīkosies pretēji valdības lemtajam. Taču ceturtdien oficiāli brīdināja koalīcijas partnerus, ka to darīs, ja viņš paziņos par piedalīšanos 16.martā organizētajās sapulcēs, gājienos vai piketos pie Brīvības pieminekļa. Cilinskim jāizvēlas vai nu viens, vai nu otrs, un visgodīgāk būtu pašam atstāt ministra amatu, ja svarīgāk šķiet doties gājienā. Jo valdība nevar pretēji pašas lemtajam ar atpakaļejošu datumu atbalstīt valsts diskreditēšanas pasākumu, un Straujumai būs jāprasa ministra demisija, pat ja tas nozīmētu Nacionālās apvienības aiziešanu no valdības koalīcijas.

Cilinskis piektdien rīkošot preses konferenci, un tad mēs uzzināšot “visu argumentāciju” par viņa lēmumu arī šogad piedalīties ikgadējā pasākumā. Taču jau ir pateicis priekšā, kādu “argumentāciju” varam sagaidīt. Trešdien viņš Latvijas Radio skaidroja, ka latvieši cietuši no diviem vienlīdz noziedzīgiem režīmiem, un “mums arī 16.martā jānosoda abi šie režīmi, bet cita lieta ir godināt karavīrus, kuri savā sirdī cīnījās par neatkarīgu Latviju”. Taču piebilda, ka 17.martā jāgodina arī “tie cilvēki, kuri parakstīja Latvijas Centrālās padomes manifestu, iestājoties pret abiem šiem režīmiem”. Tas ir līdz šim no “cietajiem nacionālistiem” nedzirdēts tonis.

Diemžēl Cilinskis laikam nepateiks, ka leģionāri 16.martā jāpiemin kapos un baznīcā, bet pie Brīvības pieminekļa jāiet 17.martā, lai godinātu tos, kuri cīnījās pret abām okupācijas varām. Latvijas Centrālo padomi, kas nacistu okupācijas laikā prasīja atjaunot Latvijas Republiku, ministrs acīmredzot nu piesauc, lai aizbildinātu savu piedalīšanos 16.marta pasākumā un tomēr saglabātu amatu.

Abu režīmu vajātie

17. martā aprit 70 gadi, kopš LCP sagatavoja memorandu, kurā prasīja atjaunot Latvijas Republiku uz 1922.gada Satversmes pamata un nosodīja latviešu mobilizāciju leģionā. To parakstīja 189 cilvēki, ļoti labi apzinādamies, ka riskē ar dzīvību. Viņus vajāja vispirms Gestapo, pēc tam čeka. Vācieši apcietināja arī LCP priekšsēdētāju Konstantīnu Čaksti (Latvijas pirmā prezidenta Jāņa Čakstes dēlu), kurš pēc ieslodzīšanas Štuthofas nometnē nomira.

Bet LCP militārā spārna – ģenerāļa Jāņa Kureļa grupas vienības – SS un SD spēki 1944.gada novembrī aplenca Kurzemē. Astoņus virsniekus nošāva kāpās pie Liepājas, vairākus simtus karavīru nosūtīja uz koncentrācijas nometnēm. Pēc tam Latvijā palikušos kureliešus un LCP locekļus vajāja un uz lēģeriem sūtīja jau Staļina čekisti.

VL-TB/LNNK politiķiem 17.marts nekad nav bijis pieminamo dienu kalendārā un nav arī šogad. Apvienības mājaslapā neatradīsiet arī skaidru valodu par diviem vienlīdz noziedzīgiem režīmiem un abu nosodījumu. Ir tikai teikts, ka “16. marts – latviešu leģionāru piemiņas diena, kurā godinām mūsu zēnus un vīrus, kas Otrā pasaules kara laikā Latviešu leģiona rindās cīnījās pret Padomju Savienību”.

Latvieši karoja arī padomju armijā, un droši vien arī daudzi no viņiem – “sirdī par neatkarīgu Latviju”. Tomēr būtu absurdi iedomāties, ka tāpēc būtu jāsvin 17.jūnijs, kad 1940.gadā Latvijā ienāca padomju okupācijas karaspēks, vai 13.oktobris, kad 1944.gadā Rīgu ieņēma padomju armija.

Scenāriji un aprēķins

Jau tik daudz resursu un enerģijas ir ieguldīts, lai 16.marts šogad izdodas īpaši skaļš! 6.martā sarīkots pikets “krievu skolu aizstāvībai”, 10.martā – Krimas aneksijas atbalstam, 15.martā notikšot “Nacisma baltās grāmatas” atklāšana, bet 18.martā plānota āfterpartija – Nila Ušakova hepenings pie Rīgas domes “Latvija – mūsu dzimtene” (akcijas dalībnieki balvā saņemšot nozīmītes ar uzrakstu “Nil support team”, sola pats Nils). Un tagad iedomājieties, ka no šīs programmas izņem galveno posmu – vadoņa Raivja Dzintara un ministra Cilinska iznācienu pie “antifašistiem” 16.martā. Pēkšņi viss Latvijas “fašisms” pajūk.

Ilggadējais VL-TB/LNNK Saeimas deputāts komponists Imants Kalniņš (tagad Aināra Šlesera “manifesta” parakstītājs), komentēdams Ukrainas notikumus jeb “antikonstitucionālo valsts apvērsumu, kas rada tiešus draudus Krievijai”, nupat portālam Delfi.ru paziņojis: “Krievijas stabilitāte, spēks un drošība atbilst Latvijas valsts interesēm.” Viņa dzimtās partijas biedri 16.martā mums un visiem citur pasaulē droši vien parādīs, kas Latvijā šobrīd vislabāk atbilst Putina interesēm.

Maz cerību, ka “īstenie latvieši” pat Krievijas nu jau pavisam reāla militāra apdraudējuma apstākļos pārstās domāt tikai ar mugurkaula smadzenēm un izlems patiešām pieminēt latviešu karavīrus, nevis izmantot viņus provokācijām. Taču arī valdībai un tās vadītājai būs jābūt stingrai. Ja ministram Cilinskim valsts intereses un drošība nav svarīga, viņam nav vietas valdībā.

Vai sekotu VL-TB/LNNK aiziešana no valdības koalīcijas? Par to laikam satraucies “nacionālistu” aizbildnis Aivars Lembergs (kas pasludinājis Ventspili par Krievijas ostu un vienojies ar kaimiņvalsts vēstnieku Aleksandru Vešņakovu, ka Maskavai attiecības ar Ventspili labākas nekā ar Latvijas valsti). Smagos kriminālnoziegumos apsūdzētais tagad uzmeties par Cilinska advokātu – viņaprāt, valdības lēmums par ministru nepiedalīšanos leģionāru piemiņas pasākumos pie Brīvības pieminekļa esot “neloģisks” un “netaisnīgs” pret Cilinski. “Ja viņš tur runā kā fiziska persona, tad viņš var runāt, ko grib,” Lembergs atļauj. Un māca: “Ja tas diskreditē Latviju, tad tas ir jāpierāda.”

Par Nacionālo apvienību var teikt to pašu, ko tās politiķi saka par Krieviju – ja būs izlēmusi, ieganstu vienmēr atradīs. Pašreizējā koalīcijā tā acīmredzami jūtas ērti, taču, ja izrēķinātu, ka pirms Saeimas vēlēšanām izdevīgāk pasēdēt opozīcijā kopā ar Saskaņas centru, ieganstu aiziet droši atrastu. Vienīgi pašlaik vairs nevar ar to šantažēt valdību, kurai arī bez VL-TB/LNNK būtu vairākums Saeimā.

Taču šādam savtīgam cinismam nav sakara ar divu totalitāru režīmu upuru pieminēšanu. Valdības ministri šajā pasākumā nepiedalās jau 16 gadus, un šogad tas noteikti nav jāmaina. Cilinskim jāizvēlas. Bet viņa mēģinājumi piesegties ar Latvijas Centrālo padomi ir patiesu Latvijas patriotu piemiņas zaimošana.

 

Komentāri (148)

ligakalnina 15.03.2014. 23.24

Ozoliņš konstatē vispārzināmos faktus, kas nav acīmredzami tikai NA elektorātam.

Viss tas uzspēlētais NA patriotisms un tā “principialitāte” ir vistīrākā liekulība un PR reitinga celšanai, pie kam NA pilnīgi pie kājas valsts interses, valdības stabilitāte, utt., savs reitings ir galvenais, to NA pierādījusi jau neskaitāmas reizes.

NA cieši saistīta ar Lembergu, kurš cieši saistīts ar SC un Krieviju, nesen viņš slavēja Ušakovu, tāpat, kā patreiz slavē Cilinski.

Bijuši “nacionalisti” ātri atrod vietu SC rindās, un Putins tiem mentāli daudz tuvāks un saprotamāks par demokrātiskiem politiķiem.

Īstenībā, NA patreiz strādā SC, “antifašistu”, un Krievijas intersēs.

+34
-15
Atbildēt

4

    Ojārs > ligakalnina 16.03.2014. 00.58

    Tu re kā! Nemaz nemaskējas tas Lembergs (no Oozolinga komentāriem taču visi “zina”, ka NA ir lembja partija) … Varēja jau pakritizēt to Cilinski (lai piemuļkotu patriotiski noskaņoto elektorātu). Bet nekā – spēlē, tā teikt, ar atklātām kārtīm. :)

    ——————————-

    dzeris: NA cieši saistīta ar Lembergu, kurš cieši saistīts ar SC un Krieviju, nesen viņš slavēja Ušakovu, tāpat, kā patreiz slavē Cilinski.

    +6
    -18
    Atbildēt

    0

    Vineta Ungailo > ligakalnina 15.03.2014. 23.32

    vari nosaukt kaut vienu faktu, kuru Ozoliņš šajā rakstā būtu minējis?

    viss šis raksts ir tikai un vienīgi viedoklis, pie tam lielākajā daļā ne ar ko nepamatots un ar acīmredzamiem loģiskas trūkumiem.

    +14
    -20
    Atbildēt

    0

    Ojārs > ligakalnina 16.03.2014. 00.52

    klau džeruk, problēma ir tieši tas, ka pie pieminekļa iet NA, vai arī 16. martu, izdabājot Latvijā okupācijas laikā sabraukušajiem krieviem, vispār vajadzētu aizliegt? Tu nevarētu dot skaidru atbldi?

    ////////////////////

    Viss tas uzspēlētais NA patriotisms un tā “principialitāte” ir vistīrākā liekulība un PR reitinga celšanai, pie kam NA pilnīgi pie kājas valsts interses, valdības stabilitāte, utt., savs reitings ir galvenais, to NA pierādījusi jau neskaitāmas reizes.

    +12
    -15
    Atbildēt

    0

    olilita37 > ligakalnina 16.03.2014. 15.10

    Cilinska aizstaavis Lembergs izskataas tikpat jauki kaa lata aizstaavis Kabanovs,

    interesanti,ja Krievijaa mainiitos vara un pazustu interese par Latviju,Paraadnieks ar Dzintaru turpinaatu organizeet shovu legjionaaru pieminjas dienaa….

    +13
    -3
    Atbildēt

    0

reksa 15.03.2014. 23.37

Latviešu leģionam Latvijas vēsturē ir īpaša nozīme. Domāju, ka leģionārus vienā, otrā vai piektā veidā dažādos datumos piemin vismaz kāds miljons Latvijas iedzīvotāju.

No šī miljona kādi divi tūkstoši (0,02%) to dara 16.martā pie Brīvības pieminekļa. Histērisko “antifašistu” pavadībā. Nav jau nekādas vainas to darīt tieši 16.martā un tieši pie Brīvības pieminekļa. Bet vai to darīt bļaustīgo “antifašistu” kompanijā ir labākais risinājums? Vai šādos apstākļos vispār var kādu cienīgi pieminēt?

Katram ir tiesības izpausties. Tas ir apsveicami.

Būtu loģiski, ka katrs to dara, netraucējot citiem.

Tomēr neesmu pamanījis, ka kāds nopietni būtu mēģinājis panākt, lai tiktu grozīti likumi un tiktu noteikts, ka savstarpēji naidīgi pasākumi nav rīkojami vienā laikā un vienā vietā. Kāpēc to neviens necenšas panākt? Tad pasākumi kļūtu gaŗlaicīgi? Vai to jēga ir tikai tad, kad blakus ir “tie otrie”, kas taisa troksni? Dīvaini…

+23
-9
Atbildēt

42

    janis17 > reksa 16.03.2014. 11.02

    Klusais, vai nezināji, ka PAŠI leģionāri (Daugavas vanagi), nevis NA ir pieteikuši gājienu?

    Zini, šis viss izskatās pēc tā, lai kāds varētu pateikt – kas vainīgs, tas bailīgs, sak, redz, kā žīdu šāvēji, esesieši nobijās, tātad tā lieta jau nebija tik tīra, kā iepriekš viņi stāstīja…

    Tu taču pats esi noticējis meliem, ka leģionāri cīnījās par hitleru, vai ne, un varbūt, ka arī holokaustā piedalījās, vai ne? Un to dziesmiņu par utaino un zili pelēko sišanu jau arī tikai tā, varbūt kaut kad vēlāk izdomāja, un vai vispār tāda dziesmiņa var būt kaut kāds pierādījums…

    http://lv.wikipedia.org/wiki/Daugavas_Vanagi

    +7
    -13
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > reksa 16.03.2014. 19.19

    >betija

    Diez vai , diez vai, bet durvis gan pieslēdz…

    citādi atskries zanE ar neļķēm un mēģinās Tevi iepļaukāt.

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    Sanšains > reksa 16.03.2014. 18.29

    Zane:

    betij…kā jau agrāk teicu – pārlēdzies no Krievijas MM un palasi arī kaut ko Latvijas mediju telpā….interviju ar V.Lāci esi palaidusi garām, bet gan jau Tev biedri palīdzēs to atrast….

    ======================================

    Es savukārt nespēju palaist garām izdevību mazliet uzņirgt Zanei:

    “Lācis karošanu zem svešiem karogiem uzskata par kļūdu, bet izvairīšanos no kritušo karavīru piemiņas — par gļēvulību.”

    http://www.diena.lv/dienas-zurnali/sestdiena/lacis-parak-daudz-esam-karojusi-zem-svesiem-karogiem-14048197

    Domāju, par Lāča attieksmi pret 16. marta pasākumiem viss skaidrs?

    Vai arī Jūs tagad ar kādu trīskāršu salto centīsities kārtējo reizi pierādīt, ka melns=balts, verdzība=brīvība, utt.?:)

    +4
    -9
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > reksa 16.03.2014. 10.06

    Speciāli sameklēts viens, kam ir tāds viedoklis. Bet tu tak nenoliegsi, ka ir arī citi viedokļi. Objektīva žurnālistika prasa, lai būtu visi viedokļi atspoguļoti un skatītājam veidotos pilns priekšstats. Diemžēl, Latvijas TV ir slikti skolotāji. Vakar tā strādāja, kā propagandas, ne informācijas kanāls.

    +11
    -16
    Atbildēt

    0

    janis17 > reksa 16.03.2014. 11.10

    zanE …Klusais….Twitter telpā radās jautājums: – “Vai nav dīvaini, ja Rīgā atrodas Daugavas Vanagu Centrālās Valdes pārstāvniecība Latvijā, bet 16.III gājienu rīko DAUGAVAS VANAGI LATVIJĀ LIMBAŽU NODAĻA…..”

    ________________________________________

    AHA! Pretvalstiski sazvērnieki, vai ne!?

    Jūs esat pilnīgi prātu izkūkojuši?

    +7
    -11
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > reksa 16.03.2014. 10.29

    Jā, zanE, to es gribu teikt, ka tiek parādīti tikai viena viedokļa paudēji. Nesaprati to no augstāk rakstītā? Tā strādā propagandas, ne informācijas kanāli.

    Vai Visvaldis Lācis ir rādīts kādā kanālā? Tu tak nenoliegsi, ka viņš ir bijis leģionā? Arī atrast viņu nebūtu grūti.

    +11
    -15
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > reksa 16.03.2014. 11.17

    zanE: “interviju ar V.Lāci esi palaidusi garām”

    Es ta esmu pamanījusi, bet izskatās, ka tu un Latvijas TV nav pamanījusi, ja tā tiražē tikai viena viedokļa paudējus. Varbūt būsiet palaiduši garām, ka arī viņš ir leģionārs?:D

    +8
    -12
    Atbildēt

    0

    dro > reksa 16.03.2014. 11.25

    aivarsk. Prātu izkūkojuši? Nē, daīem prostitūcija ir dzīves aicinājums:)

    +8
    -12
    Atbildēt

    0

    brigita_damme_rtk_lv > reksa 16.03.2014. 14.20

    zanE, nu kādu godu un cieņu? Tas taču tavuprāt ir ekstrēmisms.

    +9
    -13
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > reksa 16.03.2014. 18.57

    Jā…

    “pārlēdzies no Krievijas MM un palasi arī kaut ko Latvijas mediju telpā.”

    “…ja jau Tu skaties arī Latvijas TV kanālus,”,

    “.betij, tātad Tu gribi teikt, ka Latvijas TV kanāli – gan TV3, gan LNT, gan LTV1 izvērsuši sazvērestību…”

    Man kļūst neomulīgi. Ģenētiskā atmiņa man saka, ka drīz vīri pelēkos uzvalkos var klauvēt pie manām durvīm. Es taču perfekti atbilstu valsts ienaidnieka lomai. :D

    +6
    -10
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > reksa 16.03.2014. 16.30

    Mēs ar zanI, mūsu alu, vēl daži bijām domubiedri ne tikai kuģītī, arī kādā virtuālā “alā”. No dzīvi palikušiem ar tevi vienisprātis, zanE, ir tikai klusais. Tas neliek aizdomāties?

    +7
    -11
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > reksa 16.03.2014. 12.58

    ja jau Tu skaties arī Latvijas TV kanālus, tad būsi pamanījusi pašu leģionāru viedokli – viņiem tāda demonstrēšanās nav vajadzīga, par to raksta arī laikrakstos, izplata informāciju i-neta vietnēs, bet….to kaut kā Tu ar savu biedru klubiņu neesi pamanījusi…

    ===========

    zanE, Tavs klubiņš nodarbojas ar sabiedriskās domas falsifikāciju. Tu skaties tiešraidi no BP? Dzirdēji leģionāra Gunara interviju?

    +10
    -13
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > reksa 16.03.2014. 18.19

    jo…indivīds ar pašcieņu bez valsts, tā arī paliks tikai indivīds..

    ==========

    kas tā būs par valsti bez indivīdu pašcieņas, kuru kopa veido valsti!?

    tas būs aitu ganāmpulks ar ganu priekšā

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > reksa 16.03.2014. 11.35

    Es personīgi aizstāvu te cilvēku tiesības brīvi paust savu viedokli, iet pie Brīvības pieminekļa, vienalga kad un kāpēc, neatkarīgi no tā, vai tas patīk Maskavai, vai – nē. Un ko tu, zanE?

    +9
    -12
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > reksa 16.03.2014. 13.14

    Es arī dzirdēju. Arī to, ka Gunaram neatļāva piedalīties gājienā, jo bija tērpies formastērpā. Ziedus viņš drīkstēja nolikt tikai, kad oficiālais gājienam pieteiktais laiks bija beidzies.

    +9
    -11
    Atbildēt

    0

    dro > reksa 16.03.2014. 14.32

    Mēs visi kādreiz bijām domubiedri kuģītī, es ar vismazāko stāžu, piedalījos tikai virtuāli, bet kurš šodien vēl domā līdzīgi zaneI?

    +9
    -11
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > reksa 16.03.2014. 12.22

    “…kārtējā haltūriņa?…. ”

    Kad tu dzimi, zanE, tev kaunu neiedalīja. Tev pietrūka, skaidri redzams.

    +11
    -13
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > reksa 16.03.2014. 19.44

    Tomēr, nav stipra, vēl runā. Tikai viltīga, negodprātīga un ļauna.

    +7
    -9
    Atbildēt

    0

    dro > reksa 16.03.2014. 11.07

    zanE kā vienmēr nav “sapratusi”:

    Vēsturnieks un ekspolitiķis, bijušais latviešu SS leģiona triecienvada komandieris Visvaldis Lācis nupat 12.martā nosvinēja 90 gadu jubileju. Atskatoties uz latviešu karavīru traģisko pieredzi XX gadsimtā, Lācis karošanu zem svešiem karogiem uzskata par kļūdu, bet izvairīšanos no kritušo karavīru piemiņas — par gļēvulību.

    http://www.diena.lv/dienas-zurnali/sestdiena/lacis-parak-daudz-esam-karojusi-zem-svesiem-karogiem-14048197

    +10
    -12
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > reksa 16.03.2014. 18.01

    Es pārlasīju un atcerējos, ar ko mūsu diskusija ar zanI sākās. Sākās ar manu viedokli par mūsu TV, kas rāda tikai viena viedokļa leģionārus, jo zanE apgalvoja, ka NA “vecos vīrus izmanto kā ķīlniekus savas partijas reklāmas kampaņām..”, ka neņem vērā “leģionāru viedokli – viņiem tāda demonstrēšanās nav vajadzīga, par to raksta ” Latvijas TV kanāli… arī laikrakstos, izplata informāciju i-neta vietnēs…”

    Beigās gan zanE ir spiesta atzīt, ka “…leģionāriem ir tikpat dažādi viedokļi, kā šeit rakstošajiem…”

    Tikai, par nožēlu, to neatspoguļo ne Latvijas TV, ne portāls IR.

    Tāpēc iznāk, ka mūsu TV, laikraksti, interneta portāli nevis objektīvi informē, ka ir atšķirīgi viedokļi, izklāsta argumentāciju un ļauj lasītājiem un klausītājiem izsvērt, kuram viedoklim grib pievienoties, bet nodarbojās ar tāda viedokļa veidošanu, kas atbilst tiem vēlāmājam rezultātam.

    +9
    -10
    Atbildēt

    0

    janis17 > reksa 16.03.2014. 12.40

    zanE …pag, bet ko tad Jūs te visi pie klavieres pielipuši, patrioti, bet neesat ne Doma baznīcā, ne pie pieminekļa, ne Lestenē?….ai, ai, ai!….

    _____________________________

    Kļūdies Zanīt, es rakstu no telefona, tiekamies Lestenē? Tu tur būsi?

    +12
    -13
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > reksa 16.03.2014. 11.10

    Tieši to (ka leģionāri cīnījās par hitleru) šobrīd stāsta translācijā no Doma laukuma kāds protestētājs krievu televīzijas žurnālistam. “Lai nestāsta, ka leģionu organizēja 1943.gadā. Tas noorganizējās 1941, kad ienāca vācieši un bija jāšauj ebreji, visus, kas nebija mierā ar vācu varu.” Atvainojos, nav laika rakstīt krieviski.

    +10
    -11
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > reksa 16.03.2014. 09.07

    Redzēju TV raidījumu, kur Zatlera kungs lielījās, ka pēc pagājušā gada 16.marta tads likums ir pieņemts. Vari trīsreiz minēt, kā to likumu ir izmantojusi Rīgas Dome.

    +12
    -12
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > reksa 16.03.2014. 14.20

    >zanE

    man svarīgākās ir valstiskās intereses

    =========

    Tās atstāj Laimdotai…

    Es runāju par pašcieņu, cilvēciskām vērtībām un sirdsapziņu.

    Ja Tev tas šķiet demagoģiski, tad sarunu esmu beidzis.

    +11
    -11
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > reksa 16.03.2014. 13.48

    >zanE

    pagriezi sev vēlamā virzienā!?

    Es principā neatbalstu tādus MK lēmumus , kas atgādina seno laiku Politbirju.

    Un sekojot līdzi tiešraidei no BP, domāju ka arī valdība ar seju iegāzās peļķē…

    Vēlreiz uzsveru – šādās reizēs jāatmet “revolucionārā parliecība” – gan mana , gan tava un jāvadās pēc vispārcilvēciskām vērtībām.

    +11
    -11
    Atbildēt

    0

    andris902 > reksa 16.03.2014. 12.07

    ….betija… -“Es personīgi aizstāvu te cilvēku tiesības brīvi paust savu viedokli…”

    ——————————–

    …kārtējā haltūriņa?….

    P.S. …nekad neesmu piedalījusies un nepiedalīšos Nacionālās apvienības organizētos paraugdemonstrējumos….kā esi pamanījusi – dzīvojam brīvā valstī un man ir dota iespēja savas brīvības izmantot kā un kur to vēlos, neatkarīgi no pseidopatriotu uzspiestās dienaskārtības….

    +13
    -12
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > reksa 16.03.2014. 14.36

    njā…:(

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > reksa 16.03.2014. 13.28

    >zanE

    leģionāriem ir tikpat dažādi viedokļi, kā šeit rakstošajiem

    =========

    Tieši tā. Tāpēc nepasludināsim savu viedokli kā vienigo patiesību, kas pārvērsta par dogmu. Nekas tā nešķebina, ka dogmātiska domāšana apgalvojuma formā.

    Mans viedoklis, ka daudzi šīs nedēļas izskaņā iekrita ar seju dubļu peļķē…un tiem jāprotas piecelties , noslaucīties un iet tālāk.

    +11
    -10
    Atbildēt

    0

    andris902 > reksa 16.03.2014. 16.04

    …Markoni…mēs tiešām varam beigt šo sarunu, jo…indivīds ar pašcieņu bez valsts, tā arī paliks tikai indivīds…kamēr indivīds savas intereses stādīs augstāk par valsts interesēm – nebūs nozīmes arī valstij….

    …cienot, mīlot un aizstāvot – nekaitē!…

    +11
    -9
    Atbildēt

    0

    andris902 > reksa 16.03.2014. 10.54

    …betij…kā jau agrāk teicu – pārlēdzies no Krievijas MM un palasi arī kaut ko Latvijas mediju telpā….interviju ar V.Lāci esi palaidusi garām, bet gan jau Tev biedri palīdzēs to atrast….

    +13
    -11
    Atbildēt

    0

    andris902 > reksa 16.03.2014. 19.39

    – “Visstiprākais ir cilvēks, kad spēj paklusēt tad, kad viņam taisnība.” /O. Vailds/

    …bet Jūs, mīļie, turpiniet!….

    +9
    -7
    Atbildēt

    0

    andris902 > reksa 16.03.2014. 13.35

    ….Markoni…tieši tā – piemiņas uzurpēšana no vienas partijas puses un pārvēršana par politisku pasākumu – nedrīkst nodarīt kaitējumu valstij….valdības lēmums tika pieņemts arī piedaloties NA ministriem, tad vajadzētu sekot “loģiskai” rīcībai no NA puses un atsaukt savu Kultūras ministri, kura atļāvās balsot pretēji NA nostājai….vai tomēr – tā atkal ir politika – viena iekšējai lietošanai, otra publikai?….

    +11
    -9
    Atbildēt

    0

    andris902 > reksa 16.03.2014. 14.09

    …Markoni…nu, lūdzu!…nevelc uz demagoģiju!…man svarīgākās ir valstiskās intereses…un es savu godu un cieņu pret savas dzimtas leģionāriem izrādīšu bez liekas pompozitātes…vai Cilinska patriotisma jūtas TV kameru priekšā ir kaut kāds etalons?…

    +12
    -9
    Atbildēt

    0

    andris902 > reksa 16.03.2014. 13.21

    …Markoni…nē, neskatos tiešraidi….leģionāriem ir tikpat dažādi viedokļi, kā šeit rakstošajiem….vai taisnība ir tam, kurš skaļāk bļauj?…tak – nē!…

    …kurš ir pilnvarojis NA runāt visu vārdā?…arī man rodas jautājums, kāpēc Daugavas Vanagu vārdā rīkojas tikai Limbažu nodaļa, bet pasākumu neorganizē centrālā vadība?….vai tāpēc, ka pašu leģionāru rindās nav vienprātības?…viena nodaļa vēlas kolektīvu ziedu nolikšanu, kuru NA puišeļi pārvērtuši par politisku pasākumu un uz leģionāru rēķina pelna reitinga punktus…nu, nav tas normāli!…

    +11
    -8
    Atbildēt

    0

    andris902 > reksa 16.03.2014. 13.24

    …betij…precizē, lūdzu, kas tas bija par formastērpu…

    +11
    -8
    Atbildēt

    0

    andris902 > reksa 16.03.2014. 11.18

    …aivarsk….Tu esi ļoti precīzi ievērojis – NA, kā allaž pagrūž kādu pa priekšu, lai aiz tā varētu piesegties un pēc tam uzrāpties uz pleciem, lai demonstrētos un kreklu plēstu…

    +15
    -11
    Atbildēt

    0

    andris902 > reksa 16.03.2014. 10.21

    …betij, tātad Tu gribi teikt, ka Latvijas TV kanāli – gan TV3, gan LNT, gan LTV1 izvērsuši sazvērestību – meklējuši leģionārus, kuriem citāds viedoklis kā NA, Tev un Cilinskim?….ja Tev ir zināmi fakti, ka pārējie nav laisti pie vārda – par to tak vajadzētu ziņot, it īpaši ar Tavu degsmi, Tu taču atradīsi īstos cilvēkus kam paziņot?…

    …ak, jā – vēl Latvijas Radio aizmirsu – šie arī ierakstījušies sazvērniekos….

    +17
    -11
    Atbildēt

    0

    andris902 > reksa 16.03.2014. 11.23

    …pag, bet ko tad Jūs te visi pie klavieres pielipuši, patrioti, bet neesat ne Doma baznīcā, ne pie pieminekļa, ne Lestenē?….ai, ai, ai!….

    +15
    -9
    Atbildēt

    0

    garausiitis > reksa 16.03.2014. 10.40

    betij – manuprāt samērā vienkāršā valodā tika pateikts , ka sameklēsim cita viedokļa paudējus. Man kaut kā neticas, ka LTV1 , TV3 un LNT atteiktu ēteru šiem ļaudīm. Paliek atklāts jautājums ko paši leģionāri domā par situāciju .

    +16
    -8
    Atbildēt

    0

    andris902 > reksa 16.03.2014. 09.59

    …betija…ja jau Tu skaties arī Latvijas TV kanālus, tad būsi pamanījusi pašu leģionāru viedokli – viņiem tāda demonstrēšanās nav vajadzīga, par to raksta arī laikrakstos, izplata informāciju i-neta vietnēs, bet….to kaut kā Tu ar savu biedru klubiņu neesi pamanījusi…starp citu, vakardien bija ļoti labas intervijas ar vecajiem leģionāriem dažādos ziņu raidījumos, kuros viņi skaidri pateica, kādas ir viņu vēlmes…

    …Cilinskis vecos vīrus izmanto kā ķīlniekus savas partijas reklāmas kampaņām….un ļautiņi ar muguras smadzenēm – viņam aplaudē….

    …vai tā ir tā cieņa pret leģionāriem, ko viņi ir pelnījuši?…

    +20
    -12
    Atbildēt

    0

    Gunārs Nažinskis > reksa 16.03.2014. 10.08

    Pilnīgi piekrītu Jūsu viedoklim par nozīmi. Tomēr gudra politika balstās vairāk no konkrētās situācijas. Tādēļ vislabākais ko šogad būtu darīt – neorganizēt mūsu leģionāru atceres pasākumus pie Brīvības pieminekļa. Attopieties – to mums ukraiņi nepiedos.

    P.S. Arī taisnību par latviešu leģionāriem mēs nepierādīsim – tam vajadzīgi daudz lielāki līdzekļi.

    +17
    -8
    Atbildēt

    0

    andris902 > reksa 16.03.2014. 10.58

    …Klusais….Twitter telpā radās jautājums: – “Vai nav dīvaini, ja Rīgā atrodas Daugavas Vanagu Centrālās Valdes pārstāvniecība Latvijā, bet 16.III gājienu rīko DAUGAVAS VANAGI LATVIJĀ LIMBAŽU NODAĻA…..”

    +17
    -6
    Atbildēt

    0

anna_audere 16.03.2014. 01.43

Viedoklis_lv: “Ir naivi iedomāties, ka Krievijas politiku pret Latviju patiesībā ietekmē tāds lokāla mēroga pasākums kā 16. martā”

Redz, par ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa neviens neko nesaka. Tu labi saproti, ka šovinistiskās Krievijas rokās no provokatoru puses tiek pasniegts propagandas ierocis, citādi tai sen būtu gals, un Latvija sen šo kroplīgo veidojumu būtu nokratījusi no savas ādas un plaukusi. Tad arī varētu mierīgi iet pie Brīvības pieminekļa ziedus nolikt. Bet tagadiņ tai izpalīdzīgi tiks izdarīts pakalpojums.

+15
-5
Atbildēt

4

    inta_s > anna_audere 16.03.2014. 01.49

    Putina režīma propogandas mērķi Latvijā ir:

    1.) Diskreditēt Latviju starptautiskā mērogā

    2.) Radīt nemierus, tautu naidu, sabiedrības šķelšanos

    lai varētu realizēt ko līdzīgu kā Ukrainā.

    Taču šai propogandai nav nekādas nozīmes ja:

    1.) Starptautiskā sabiedrība ir izglītota par patiesiem faktiem

    2.) Latvijas sabiedrība ir saliedēta

    Jautājums ir – ko mēs esam darījuši lai neitralizētu propogandu? Nepiedalīšanās kādā gājienā – nav risinājums. Materiālu propogandai vienmēr pietiks.

    +7
    -16
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > anna_audere 16.03.2014. 09.37

    ——-

    Cilinska patriekšana ir beigas – ja būs pavēle (Briseles regula un/vai Vašingtonas rekomendācija), tad redzēs to “sākumu”. Galu galā lielākajā daļā ES valstu jau sen oficiālajā līmenī beiguši 2.Pasaules kara vēsturi pārrakstīt – beiguši karot 8.maijā, sāk mierlaika jauncelsmi 9.maijā:

    “Katru gadu 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. Datums Eiropas dienai tika izvēlēts 1986. gadā, atceroties 1950. gada 9. maija deklarāciju.(..)

    R. Šūmans teica: „Pasaules mieru nav iespējams nosargāt bez radošām pūlēm, kas ir samērīgas ar briesmām, kuras to apdraud. (..) Eiropu neizveidos uzreiz vai saskaņā ar vienotu plānu. To veidos konkrēti sasniegumi, kas pirmām kārtām radīs de facto solidaritāti. Eiropas tautu apvienošanās labad ir jāizbeidz gadiem ilgušais Francijas un Vācijas pretnostatījums.”

    9. maijs – Eiropas Diena http://ec.europa.eu/latvija/eu_brief/eu_50/index_lv.htm

    Propagandisti strādāja, strādā un strādās!

    http://www.youtube.com/watch?v=vVgXM-Jf5Ks

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > anna_audere 16.03.2014. 09.27

    Dominiks, esi slikti informēts, tas kopš pirmās dienas, kad sāka atzīmēt, jau ir darīts. Pasākumos pie Brīvības pieminekļa pat piedalījās Latvijas Armijas virspavēlnieks Dalbiņa kungs, arī ministri. Par nožēlu, Kremļa propagandai ir daudzkārt lielāka kapacitāte un mūsu, pie varas esošiem kungiem un kundzēm, balstiņas kļuva arvien klusākas, klusākas. Līdz sāka dziedāt pēc Kremļa meldiņa.

    +14
    -15
    Atbildēt

    0

    anna_audere > anna_audere 16.03.2014. 01.58

    No tā bija jāsāk. Nevis kad jau zīmogi salikti ar “latviešu patriotu” palīdzību

    +15
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu