Baltijas mediju grupu BNS iegādājies Igaunijas uzņēmums "Ou Uudisvoog" (papild.) • IR.lv

Baltijas mediju grupu BNS iegādājies Igaunijas uzņēmums “Ou Uudisvoog” (papild.)

24
Ekrānšāviņš no Alma Media mājas lapas.

BNS jaunais īpašnieks saistīts ar Igaunijas radiostaciju uzņēmumu

Starptautiskais mediju koncerns “Alma Media” pārdevis Baltijas ziņu aģentūru un mediju monitoringu grupu “Baltic News Service” (BNS) Igaunijas uzņēmumam “Ou Uudisvoog”, paziņoja “Alma Media”. Puses vienojušās neizpaust darījuma summu, ziņo LETA.

Tomēr “Alma Media” paziņojumā teikts, ka pēc darījuma noslēgšanas “Alma Media” 2014.gada pirmā ceturkšņa rezultātu ieņēmumi palielināsies par 0,8 miljoniem eiro.

Baltijas ziņu aģentūru un mediju monitoringu grupu “Baltic News Service” (BNS) nopirkušo uzņēmumu “Uudisvoog” kontrolē Igaunijas uzņēmējs Ilmars Kompuss, kas ir Igaunijas radiostaciju tīkla “Sky Media” vadītājs, vēsta Igaunijas mediji.

“Uudisvoog” pieder Igaunijas riska kapitāla kompānijai “Koha Capital” OÜ, kas saskaņā ar Igaunijas mediju vēstīto pieder Kompusam. “Koha Capital” pieder arī Tallinas tirdzniecības un izklaides centra “Solaris” kapitāldaļas, ziņo LETA.

Savukārt pats Kompuss ir uzņēmuma “Sky Media” ģenerāldirektors. “Sky Media” grupā ietilpst radiostacijas “Sky Radio”, “Sky Plus”, “Retro FM”, “Energy FM” un “Russkoje Radio”.

“Sky Media” interneta vietnē norādīts, ka “Sky Media” ir Igaunijas kapitāla kontrolēts uzņēmums.

Komentējot BNS, iegādi Kompuss raidsabiedrībai ERR norādīja, ka viņš tuvākajā nākotnē neparedz būtiskas izmaiņas BNS darbā. Viņš uzsvēra, ka BNS un tā monitoringa meitasuzņēmumam ir spēcīgas pozīcijas Igaunijā, tomēr pārējās Baltijas valstīs situācija ir atšķirīga.

“Viens skaidrs attīstības virziens ir BNS pozīciju stiprināšana, piemēram, Latvijas tirgū, un es ticu, ka ir iespējas attīstībai arī Lietuvā,” uzsvēra Kompuss.

BNS grupai pieder Igaunijā, Latvijā un Lietuvā esošā ziņu aģentūra BNS un mediju monitoringa uzņēmumi “Mediaskopas”, “Mediju monitorings”, “ETA Uudistetalituse”.

2013.gadā BNS grupas apgrozījums veidoja 4,2 miljonus eiro, teikts “Alma Media” paziņojumā.

BNS grupas jaunais īpašnieks “Ou Uudisvoog” pieder Igaunijas riska kapitāla kompānijai “Koha Capital Ou”. BNS dibināta 1990.gadā, bet 1998.gadā tā kļuva par “Alma Media” daļu.

(papildināta no 3.rindkopas)

Komentāri (24)

Anatolijs K. 03.03.2014. 16.15

Arī Krievijā ir godīgi cilvēki pret Putina brūno mēri:

http://www.snob.ru/profile/8353/blog/72863

+2
0
Atbildēt

0

dzintarz 03.03.2014. 23.18

Baltijas mediju grupu BNS iegādājies Igaunijas uzņēmums

========Gan jau kārtējais vešņalkas subkantoris, bet zīmīgi, ka nevis Latvijā, bet Eiropā.

Latvijas krievelēnus (un padebīlos ierēdņus) ar išaku, zaķi, E(ā)boltiņu un citām sūdrabām jāsūta uz lēģeri.

0
0
Atbildēt

0

Inese 03.03.2014. 15.00

Latviešiem šajā teritorijā drīz nepiederēs vairs nekas.

+1
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu