Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

7
Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks vaino drošības spēkus, ka tie nav apturējuši vardarbību Odesā, kā arī vainoja Krieviju sadursmju organizēšanā. Ugunsgrēkā Odesas Arodbiedrību namā un konfrontācijā starp Ukrainas vienotības atbalstītājiem un prokrieviski noskaņotajiem aktīvistiem gāja bojā 46 cilvēki, bet palīdzība sniegta 214 cilvēkiem. Ukrainas varas iestādes uzskata, ka nekārtības Odesā koordinējušas diversantu grupas no Krievijas, tajās piedalījušies nelikumīgi bruņotie grupējumi no Piedņestras.

Nedēļas notikumi pasaulē

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) apstiprinājis 17 miljardu dolāru palīdzību Ukrainai. Kopumā starptautiskie aizdevēji, arī Pasaules Banka un Eiropas Savienība, solījuši Ukrainai 27 miljardus. SVF valdes lēmums nozīmē, ka Kijeva nekavējoties varēs saņemt 3,2 miljardus dolāru. Daļu no sākotnējās aizdevuma summas Kijeva varēs izmantot, lai segtu 2,2 miljardus dolāru lielo parādu Krievijai par dabasgāzes piegādēm.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis likumu, aizliedzot lamāties medijos, kino un literāros darbos. Likumprojekta autoru pulkā ir arī pazīstamais Krievijas kinorežisors Staņislavs Govoruhins. Par necenzētas leksikas izmantošanu draud naudassods līdz pat 50 000 rubļu (1005 eiro).

Pasaules Veselības organizācija (PVO) satraukta par poliomielīta vīrusa «atgriešanos» un iespējamo izplatīšanos pāri robežām. Lipīgā slimība var izplatīties ārpus tām 10 valstīm, kurās vīruss joprojām ir sastopams ierobežotās vakcinācijas dēļ, proti, Afganistānā, Kamerūnā, Ekvatoriālajā Gvinejā, Etiopijā, Irākā, Izraēlā, Pakistānā, Nigērijā, Somālijā un Sīrijā. PVO aicinājusi šīs valstis izsludināt ārkārtas stāvokli.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu