Bordāns ieceļ Vilsoni Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājas amatā • IR.lv

Bordāns ieceļ Vilsoni Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājas amatā

14
Daiga Vilsone. Foto: Inga Nestere, F64

Vilsone amatu pildīs piecus gadus

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns iecēlis Rīgas apgabaltiesas tiesnesi Daigu Vilsoni Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājas amatā uz pieciem gadiem.

Bordāns parakstījis rīkojumu par Vilsones iecelšanu Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājas amatā, pamatojoties uz likumu “Par tiesu varu”, aģentūru LETA informēja ministra preses sekretāre Līga Ādamsone.

Vilsone amata pienākumus sāk pildīt no šodienas, 27.decembra. Saskaņā ar likumu “Par tiesu varu” apgabaltiesas priekšsēdētāju uz pieciem gadiem ieceļ amatā tieslietu ministrs, saskaņojot ar Tieslietu padomi.

Tieslietu padome savā 16.decembra sēdē lēma atbalstīt tieslietu ministra ieteikumu virzīt Vilsoni Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājas amatam. Pēc šī saskaņojuma rakstiskas saņemšanas tieslietu ministrs ar rīkojumu ieceļ Vilsoni tiesas priekšsēdētājas amatā.

Bordāns iecelšanai Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājas amatā nolēma virzīt pašreizējo apgabaltiesas priekšsēdētājas pienākumu izpildītāju tiesnesi Vilsoni.

Par bijušo Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāju Sandru Strenci ministram radās nopietnas šaubas, jo konkursa komisija bija saņēmusi informāciju, kas ir Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) rīcībā. Šī informācija bija neglaimojoša Strences līdzšinējai darbībai augstajā apgabaltiesas vadītājas amatā un radīja šaubas par Rīgas apgabaltiesas reputāciju.

Uz atkārtoto konkursu bija pieteikušies Vilsone, Strence un Juris Stukāns, kurš ir Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesu kolēģijas tiesnesis. Vilsone pieteikšanās brīdī bija apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģijas tiesnese, bet 5.decembrī viņa tika iecelta par tiesas vadītāja pienākumu izpildītāju.

 

Komentāri (14)

Aina 27.12.2013. 15.11

Apsveicu Vilsones kundzi un Bordāna kungu. Kaut neliels, tomēr solis tiesnešu reputācijas paaugstināšanā.

+13
-1
Atbildēt

0

Janka, Janic 27.12.2013. 15.46

pievienojos iepriekšeejam sveiceejam apsveicu un noveelu veiksmi Vilsones kundzei staajoties amataa . Apgabala tiesaa vispaar nevajadzeetu atrasties personaam kuras sašmuceejušaas saistiibaa ar korupciju , jebkuraa normaalaa valstii šaads cilveeks lai nediskrediteetu iestaadi no darba atteiktos , proti demisioneetu , pie mums ja akuraat iemetiis aiz resteem tad ar noņems

+10
-1
Atbildēt

0

Ligiña Doniña 27.12.2013. 16.56

Interesanti kur ta lapsu Strenci liks? Tieslietu sistēmā viņai nav vieta. Vajadzētu tiesāt, cerams KNAB kaut ko liks priekšā.

+6
0
Atbildēt

1

    Aina > Ligiña Doniña 27.12.2013. 17.13

    Un Bičkoviča kungam AT priekšsēdētāja amats arī nav piemērots.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu