Staškevičs: "Maxima" ieņēmumi samazinājušies par piektdaļu • IR.lv

Staškevičs: “Maxima” ieņēmumi samazinājušies par piektdaļu

9
Veikalu tīkla "Maxima" īpašnieka - holdinga "Vilniaus prekyba" - akcionārs Igns Staškevičs. Foto: Ieva Lūka, LETA

Izmeklēšana arī parādīšot, vai “Maxima” pārstāvji varēja būt profesionālāki pārņemot šo ēku

Tirdzniecības uzņēmuma “Maxima” ieņēmumi gada nogalē salīdzinājumā ar pagājušā gada nogali samazinājušies par aptuveni piektdaļu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “1:1” sacīja viens no “Maxima Latvija” īpašnieku holdinga “Vilniaus prekyba” akcionāriem Igns Staškevičs.

Pēc Staškeviča teiktā, ieņēmumu samazinājums saistīts arī ar Zolitūdes traģēdiju. Tomēr vienlaikus uzņēmuma līdzīpašnieks arī uzsvēra, ka ieņēmumus ietekmē dažādi faktori – ir atvērti vairāki jauni veikali, ir aizvērti veikali, ir mainītas cenas, ziņo LETA.

Savukārt uz jautājumu, kāpēc „Maxima” veikalos pārdevēji saņem aptuveni 200 latu algas un vai tās uzņēmums netaisās palielināt, Staškevičs teica, ka par to ir domāts un ka darbinieki pirmos uzlabojumus sajutīšot jau līdz Ziemassvētkiem. 

“Rezultāts būs. Drīz. Manuprāt “Maximas” darbinieki Latvijā izmaiņas jutīs jau šajos Ziemassvētkos. Viņiem brīvdienas būs vieglākas un labākas nekā pirms gada. No jaunā gada sākuma būs algas pieaugums, darba apstākļu un procesa vienkāršojums, tiks samazināta darba slodze. Šīs izmaiņas būs ilgtermiņā, nevis vienreizējs pasākums,” solīja līdzīpašnieks.

Intervijā Staškevičs arī atkārtoti atzina, ka jūtas personīgi līdzatbildīgs par notikušo traģēdiju.

“Žēl, ka nespējām novērst ēkas sabrukšanu. Nezinu vai tas bija mūsu spēkos,” sacīja Staškevičs. Šādas lietas varot gadīties ar katru, sacīja uzņēmējs. Viņš piebilda – ja lēmums iegādāties ēku, lai izvairītos no īres maksas, būtu bijis citādāks, varbūt uzņēmums būtu varējis izvairīties no saistības ar šo traģēdiju. Izmeklēšana arī parādīšot, vai “Maxima” pārstāvji varēja būt profesionālāki pārņemot šo ēku.

Atbildot uz jautājumu, kādēļ tas noticis ar viņa uzņēmumu, Staškevičs sacīja, ka neesot māņticīgs un nemeklē kādu mistisku iemeslu, tajā skaitā, vai “Maxima” sauklis “Par visu padomāts” piesaucis nelaimi.

Pēc viņa teiktā, lēmumu atvainoties pieņēmuši uzņēmuma galvenie akcionāri un nepieciešamība atvainoties kļuvusi skaidra pēc nu jau bijušā “Maxima Latvija” vadītāja Gintara Jasinska preses konferences, kas izraisīja sabiedrības sašutumu Latvijā un Lietuvā.

Kā ziņots, uzņēmuma “Maxima Latvija” vadības skaidrojumi un izteikumi pēc traģēdijas radīja sašutumu sabiedrībā, tie tika apspriesti arī Latvijas un Lietuvas starpvalstu attiecību līmenī.

“Maxima Latvija” vadītājs Jasinsks pēc tam tika atbrīvots no amata, un Staškevičs kopš 30.novembra vada “Vilniaus prekyba” izveidoto krīzes vadības grupu, kas koordinēs palīdzības sniegšanu Zolitūdes traģēdijā cietušajiem, saziņu ar iesaistītajām valsts institūcijām, kā arī informācijas sniegšanu sabiedrībai.

Iepiekš Staškevičs atzina, ka “Maxima Latvija” nav darījusi visu iespējamo, lai novērstu ēkas sabrukšanu. Viņš pauda nožēlu, ka “Maxima” komanda nespēja izglābt uzņēmuma darbiniekus un pircējus, kā arī par bojāgājušajiem glābējiem.

“Es gribētu no sirds atvainoties par nepareizo rīcību, maldinošo komunikāciju un aizvainojošiem izteikumiem no “Maxima” pārstāvjiem,” teica Staškevičs, uzsverot, ka “Maxima” ir līdzatbildīga, tāpēc turpmāk tiks darīts viss, lai garantētu “Maxima” tirdzniecības telpu drošību un uzlabotu darbinieku apstākļus. Tāpat Staškevičs solījās, ka personīgi uzraudzīs to, kā tiek mainīta uzņēmuma iekšējā kultūra – kā tiek kontrolēti procesi “Maxima” organizācijā un korporatīvā pārvaldība kopumā.

21.novembrī, iebrūkot lielveikala “Maxima” griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

 

Komentāri (9)

silvija_vitina 11.12.2013. 09.10

Vakardien Spriņģes raidījumā Staškevičs deva solījumu, ka “viss būšot citādāk”. Tas, vai mums ir vai nav vajadzīga Maksima, parādīs tirgus. Taču man svarīgākais ir tas, lai Maksima kļūst par “atbildīgu uzņēmēju”, kā tas tika ar pilnu atbildību apgalvots. Gan attiecībā (un galvenokārt) pret saviem darbiniekiem, gan pret pircējiem. Ar devīzes maiņu būs stipri par maz.

+4
0
Atbildēt

2

    piziks > silvija_vitina 11.12.2013. 09.41

    Tradutrice, Igns Staškēvičs vakar bija tāds pats liekulis kā pārējie, iepriekš redzētie, maxximas lietuvieši. Labāks par Jasinsku, bet PR jomā švaks, — demagoģiski šaubījās par maxximas vainu sagrūšanā, bet neatzina maxximas vainu un atbildību par nepieņemamo, aplamo iekšējās kārtības rulli, atbilstoši tai instrukcijai cilvēki netika evakuēti un tieši tā ir maxximas galvenā vaina, kas, ļoti iespējams, tiks arī pierādīta.

    Loģiskas gan bija Igna Staškēviča šaubas par Viņķeles rosināto kompensāciju ieskaitīšanu kādā LV valsts kontā, — Latvijā Repšes un Jaunā laika gara mantinieki no Vienotības jau ir pierādījuši, kā jebkuru iezīmēto naudu pārkratīt tur, kur sadomā kāds jaunlaicēns, lai barotu pārvaldes birojniekus kā savu elektorātu.

    Neesmu vēl sagaidījis ne prezidenta, ne premjera, ne ārlietu ministrijas viedokli par tādiem ārvalstu investoriem un LV iedzīvotājiem vēlamo attieksmes maiņu pret tādiem kā maxxima un homburg-eri.

    Neiepriecina, ka vēl nekā nav bijis ko teikt LV ārvalstu invetoru padomei par savējo ētiku aborigēnu zemē.

    Labprāt paklausītos Lietuvas vēstnieka publisku viedokli, kādēļ maxximas veikali Lietuvā vēl nav krituši uz galvas pircējiem un darbiniekiem, toties
    Latvijā gan.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > silvija_vitina 11.12.2013. 10.56

    Labprāt paklausītos Lietuvas vēstnieka publisku viedokli, kādēļ maxximas veikali Lietuvā vēl nav krituši uz galvas pircējiem un darbiniekiem, toties
    Latvijā gan.

    Vai Lietuvas maksimas būvējuši latvijas būvkomersanti? un kontrolējušas Rīgas būvvaldes? Tad jau derētu Latvijas vēstnieka Lietuvā viedoklis…

    Neesmu nekāda maksimas fane, un godīgi sakot, kopš “tās” dienas maksima no manis nav saņēmusi ne santīma. Taču mana reakcija nav uz to, ka Maksima vainojama veikala sabrukšanā. Maksima ir vainojama par absolūtu drošibas prasību ignorēšanu + pilnīgi nepieļaujamu uzņēmējdarbības kultūru. Kad tā būs ar “darbiem” izpirkusi savu vainu, tad arī skatīšos.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Jānis 11.12.2013. 08.14

Ignais aizvaci savu Maxima uz Lietuvu, nu nevajag mums tak tavu Maxima, Ka tu to nesaproti!!!”!!!”!!!!

+4
-1
Atbildēt

0

Ligiña Doniña 11.12.2013. 12.24

Ja šāds viedoklis būtu izskanējis nekavējoties, tad situācija droši vien būtu citāda. Ugunsdzēsēju plāns…Jebkurā gadijumā izskatās, ka no Maksimas neviens cietumā nesēdēs!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu