Dāņi aiziet no Afganistānas • IR.lv

Dāņi aiziet no Afganistānas

30
Rāmadana laikā Afganistānas prezidents apžēlojis cietumos ieslodzītos talibu vaņģiniekus. Foto: AFP/LETA

Afganistānas prezidents apliecina – amerikāņi Afganistānā var palikt arī pēc 2014.gada

Dānijas karavīri pirmdien atstāja Afganistānu, 250 karavīriem izbraucot no savas bāzes Kemppraisas bāzē, ziņo mediji. Savukārt Afganistānas prezidents Hamids Karzai apliecinājis augstākajam ASV militārajam komandierim, ka ir gatavs atļaut amerikāņu karaspēkam palikt Afganistānā arī pēc 2014.gada.

Lai arī vēl aptuveni tikpat daudz dāņu kareivju paliks Afganistānā uz laiku, kamēr tiks sagatavoti Afganistānas policisti, kā arī viņiem nāksies uzraudzīt tanku apkopi, var uzskatīt, ka ir pielikts punkts Dānijas 12 gadu ilgajai līdzdalībai Afganistānas karadarbībā, informē dāņu televīzija.

Laikā no 2002. Līdz 2013.gadam Afganistānā rotācijas kārtībā dienējuši 9500 karavīru, bet 12 gados krituši 43 un 211 karavīri tikuši ievainoti. Līdzdalība Afganistānas karadarbībā Dānijai izmaksājusi 15 miljardus kronu (26,3 miljardi dolāru).

Savukārt Afganistānas prezidents Hamids Karzai apliecinājis augstākajam ASV militārajam komandierim, ka ir gatavs atļaut amerikāņu karaspēkam palikt Afganistānā arī pēc 2014.gada.

Kabulas valdības spēki no ASV vadītā NATO karaspēka oficiāli pārņēmuši atbildību par drošības situāciju visā valstī. Tomēr daudziem ir bažas par Kabulas spēku spējām pastāvīgi cīnīties ar talibiem. Kā zināms, ASV solīja savus karavīrus no Afganistānas izvest līdz 2014.gadam.

 

Komentāri (30)

Janka, Janic 23.07.2013. 12.35

vakar vakaraa taču bija paziņojums par Ameerikas un Kaarzaja sarunu , kuraa ticis apspriests jauns liigums par turpmaako amerikaaņu kareivju palikšanu Afganistaanaa…

0
0
Atbildēt

0

Eleonora Maisaka 23.07.2013. 10.51

Axis
Paziņots par 2014. gada beigām, vai ir patiesi izlemts? ASV slimīgā tieksme glābt Krieviju, ka tas bija WWI, WWII un tagad Afganistānā, nav pietiekoši novērtēta.

0
0
Atbildēt

2

    Rinalds Krûklis > Eleonora Maisaka 23.07.2013. 13.56

    Līdz Pearharborai ASV dominēja viedoklis ‘mums pašiem savu problēmu pietiek, lai viņi tur otrā pasaules malā paši tiek galā’. Kas notika pēc tam, droši vien zini pats.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > Eleonora Maisaka 23.07.2013. 18.56

    Axis
    Līdz Pearharborai, kas bija nolādēta fiziskā un garīga kropļa, Staļina pakalpiņa Rūzvelta provokācija, grūti būtu Amerikas tautai paskaidrot, kapēc viņiem jalej savas asinis, aizstāvot fašistisko izdzimteņu, Krievijas intereses Eiropā. Nesaprotu, kā vispār krieviem, kas paši ir nekādi karotāji, izdodas visādas nelietības, kā Franciju, Angliju un ASV ieraut abos pasaules karos, vai tagad ar koalīcijas rokām, aizstāvēties pret talibiem. Jacer ne ilgi vairs un tad Krievijas ārēs visbiežāk sastopamos vilcienus rotās uzraksts Cargo200.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Eleonora Maisaka 23.07.2013. 09.20

Līdz rudenim būtu javienojas ar Taliban par aiziešanas nosacījumiem un jaaiziet visiem. Maz ticams, ka Putina melnādainais sirdsdraugs, Barrak Guseinovičs, to izdarīs. Sen jau to vajadzēja aizsūtīt pa nodevēja Kenedija taciņu.

0
0
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu