Es uzdziedāšu tavā dzimšanas dienā • IR.lv

Es uzdziedāšu tavā dzimšanas dienā

Mirdza Zīvere. Foto — Reinis Hofmanis
Agnese Meiere

«Nezinu, kas mani raustīja aiz mēles. Tagad es to putru strebju,» savu atgriešanos uz skatuves vīra, komponista Zigmara Liepiņa jubilejas koncertā Par svarīgo raksturo dziedātāja Mirdza Zīvere

Zigmara Liepiņa grāmatas Mūzaīka prezentācija mūzikas namā Daile. Skan pirmās mūzikas taktis, zālē gandrīz sataustāmas gaidas. Un tad nāk viņa, dziedātāja Mirdza Zīvere. Spēcīgā, ekspresīvā balss izzīmē plašu amplitūdu no maigas lirikas līdz sakāpinātam dramatismam, klausītāju uzmanību noturot visaugstākajā uzmanības pakāpē. Dziesmai beidzoties, atskan apdullinoši aplausi, svilpieni, saucieni. «Tā, it kā 30 gadu pārtraukuma nebūtu bijis,» vēlāk runāja pasākuma apmeklētāji. Šī bija pirmā reize pēc desmit gadu pārtraukuma, kad Mirdza kāpa uz skatuves.

«Viena no profesionālajām un talantīgākajām latviešu dziedātājām, kas spēj nodziedāt jebko un lieliski. Mirdzas balsi varētu raksturot ar vārdiem power vocal, un viņas vokālo izteiksmes līdzekļu arsenāls bijis unikāls Latvijai: Zīvere ne tikai dziedāja, bet spiedza, kliedza, to visu darot ar milzu emocionālo spēku,» par dziedātāju savulaik izteicās muzikoloģe Daiga Mazvērsīte.

Jau nākamnedēļ par godu komponista Zigmara Liepiņa dzimšanas dienai notiks Mirdzas Zīveres jaunās programmas Par svarīgo pirmatskaņojums. Mirdza atgriešanos uz skatuves sauc par apstākļu sakritību.

Programmas nosaukums ir Par svarīgo. Kas jums ir tas svarīgais?
Svarīgs… Svarīgs ir godīgums, ģimene — bērni, vecāki, mājdzīvnieki. Nekas pārsteidzošs. Bet cilvēki bieži aizmirst un tērē sevi sīkumos. Es gan nevienu negribu pamācīt — minētās vērtības ir svarīgas mums ar Zigmaru.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu