Porcelāna muzejā varēs izveidot savu Lieldienu suvenīru • IR.lv

Porcelāna muzejā varēs izveidot savu Lieldienu suvenīru

32
Publicitātes foto

Uz Lieldienu pasākumiem 31. martā aicina Rīgas Porcelāna muzejs Vecrīgā

Porcelāna muzejā Konventa sētā, Kalēju ielā 9/11, no plkst.12 līdz 15 Cepurnieka kungs un Zaķis ielūdz uz tēju. Lai iegūtu garšīgas balvas, būs jāatbild uz āķīgiem jautājumiem un jāpilda dažādi uzdevumi, bet atbildes būs atrodamas muzeja ekspozīcijā. Varēs mācīties atpazīt tējas un kafijas servīzes pēc formas dizaina. Izglītojošas viktorīnas gan bērniem, gan pieaugušajiem ļaus uzzināt jaunus faktus par porcelāna priekšmetu ražošanu, apgleznošanu un apdedzināšanu.

No plkst. 11 līdz 18 darbosies porcelāna apgleznošanas darbnīca. Apmeklētājiem būs iespēja apgleznot porcelāna olas, olu trauciņus, zaķa figūriņas un dažādus citus, arī līdzi paņemtus, porcelāna priekšmetus. Iedvesmojoties no Rīgas porcelāna rūpnīcā, Jesena un Kuzņecova fabrikās ražotajiem traukiem, kā arī no mākslinieces Tatjanas Krivenkovas izstādē „Lietišķā glezniecība” apskatāmajiem mākslas darbiem, ikvienam būs iespēja izveidot savu Lieldienu suvenīru.

Svētkus organizē Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Porcelāna muzejs un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Pasākumu atbalsta „Pure Chocolate”.

Ieeja muzejā bez maksas. Dalība porcelāna apgleznošanas darbnīcā Ls 1,85 – 6,00 (atkarībā no izvēlētā priekšmeta).

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu