Ministrs Kozlovskis atvainojas par troksni 16.martā • IR.lv

Ministrs Kozlovskis atvainojas par troksni 16.martā

55
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Foto: Inga Nestere, F64

Saeimas ārkārtas sēde par vai pret Kozlovska demisijas pieprasījumu lems pirmdien, 25.martā

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) atvainojas tiem, kuriem troksnis 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa traucēja īstenot tos mērķus, kāpēc viņi bija ieradušies pie pieminekļa, un kurus šis troksnis aizvainoja.

Kozlovskis pēc tikšanās ar “Saskaņas centra” (SC) deputātiem norādīja, ka saprot situāciju un atvainojas cilvēkiem, kurus aizvainoja troksnis 16.marta pasākumā, vēsta LETA.

“Šis troksnis, kas tika atskaņots, protams, aizvainoja cilvēkus un bija traucējošs, un šajā sakarā domāju, ka varu atvainoties un gribētu atvainoties tiem, kuriem šis troksnis traucēja tiešām īstenot tos mērķus, kāpēc viņi bija ieradušies pie pieminekļa un aizvainoja viņus,” sacīja Kozlovskis.

Vienlaikus viņš arī uzsvēra, ka jārod precīzs tiesisks mehānisms, lai turpmāk šādas situācijas neatkārtotos, tāpat tas jārod tiem policijas darbiniekiem, kas tur strādā šādos pasākumos.

SC pagaidām vēl nepieņēma lēmumu par to, kā varētu balsot jautājumā par Kozlovska demisiju.

Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvji iepriekš izteicās, ka, iespējams, varētu pārdomāt savu nostāju, ja Kozlovskis no sirds atvainosies par situāciju 16.martā.

Jau ziņots, ka Nacionālā apvienība nolēma pieprasīt iekšlietu ministra Kozlovska demisiju saistībā ar ministra rīcību 16.martā. Nacionālā apvienība uzskata, ka policijas rīcība, “pieļaujot latviešu leģionāru klaju zaimošanu pie Brīvības pieminekļa, bija nepieļaujams notikums, kas nekad vairs nedrīkst atkārtoties”.

Savukārt Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) iepriekš uzsvēra, ka partneri aicināja VL-TB/LNNK šādu pieprasījumu nevirzīt, jo tas ir tiešs koalīcijas līguma pārkāpums. Dombrovskis vairījās konkrēti atbildēt uz jautājumiem par šādas situācijas sekām, vien norādīja, ka tas būšot tālāko politisko konsultāciju jautājums.

Valdības vadītājs arī norādīja, ka nacionālās apvienības rīcība apgrūtina koalīcijas un valdības turpmāko darbu.

Saeimas ārkārtas sēde, kurā tiks skatīts jautājums par Kozlovska demisijas pieprasījumu, notiks pirmdien, 25.martā, plkst.10.

 

Komentāri (55)

silvija_vitina 21.03.2013. 15.33

nu re, vēl tikai radzēvičam būtu jāatvainojas – un uz visām pusēm :) un lieta darīta.

bet, ja nopietni, šā pasākuma sakarā esmu mēģinājusi iedomāties, kā jūtas ne jau vienas un otras puses organizētāji un ne jau Dzintars ar savējiem puikām, vai policija, bet gan tie sirmie vīri. Kādam no viņiem, iespējams, šis būs pēdējais gājiens. Tāpēc es kā šīs valsts pilsonis gribu prasīt, lai šis 16.marts nevis vienkārši paliek kā kauna traips RD/politiķu sejā, bet lai līdz 9.maijam tiek izdarīti REĀLI SECINĀJUMI. Tāds 9.maijs, kāds tiek plānots šobrīd – nedrīkst notikt. Vismaz tiem vīriem ir jādod iespēja, negaidot nākamo 16.martu, redzēt, ka VALSTS ir spējīga ierobežot/nepieļaut tai naidīgu spēku manipulācijas.

+20
-2
Atbildēt

1

    Signija Aizpuriete > silvija_vitina 21.03.2013. 15.48

    ——
    Piekrītu – , tāds 9. maijs nedrīkst notikt, jo ‘Eiropas diena’ ar plašu vērienu jāsvin abos Daugavas krastos! Es Ušakova un SC/GKR vietā obligāti nosponsorētu kādu 9. maija pasākumu vismaz RD nama priekšā. Lai tak’ tūristi no visas pasaules uzskatāmi redz – šeit ir Eiropa, šeit arī atzimē miera, draudzības un mīlestības svētkus 9. maijā!

    O, vajag Toto Cutugno uzaicināt, – lai uzdzied savu dziesmu par patieso vienotību:

    http://www.youtube.com/watch?v=eGlJyCXNu_M

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

Kaspars Špūle 21.03.2013. 15.29

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) atvainojas tiem, kuriem troksnis 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa traucēja īstenot tos mērķus, kāpēc viņi bija ieradušies pie pieminekļa, un kurus šis troksnis aizvainoja.
——–
Nezinu, kā pārējiem, bet man šis teksts liek domāt, ka Kozlovskim nav ne jausmas, kas “bija ieradušies pie pieminekļa” un kādus mērķus viņi “vēlējās īstenot”. Nemaz nerunājot par to, kurš tur trokšņoja…
Nu ļoti kompetents ministrs, vai ne?

+18
-7
Atbildēt

3

    Una Grinberga > Kaspars Špūle 21.03.2013. 16.27

    @fretka
    Ar šo Kozlovskis skaidri norāda, ka neatvainojas to priekšā, kas speciāli atnāca uz pasākumu izvilloties.

    +6
    -10
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Kaspars Špūle 21.03.2013. 16.52

    @fretka
    Vai ir kāds fakts šādai Kozlovska rīcībai? Kāds skelets skapī?

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > Kaspars Špūle 21.03.2013. 16.35

    Baidos, ka Jūs kļūdāties, jo ministrs izvairās runāt par jebkuru pasākuma dalībnieku jebkādiem mērķiem. Manuprāt, viņš vienkārši tur pigu kabatā, lai vēlāk TV5 studijā varētu noliegt, ka atvainojies leģionāru pasākuma dalībniekiem :)

    “Kā aģentūrai LETA skaidroja Kozlovska padomniece Daiga Holma, ministra atvainošanās nebūt nozīmē to, ka policisti 16.marta pasākumos būtu rīkojušies nepareizi, bet gan to, ka ir jārada tiesiskais regulējums, lai nākotnē šādas situācijas neatkārtotos. «Vienlaicīgi aicinu kolēģus un deputātus steidzamības kārtā virzīt Iekšlietu ministrijas izstrādātos un jau 2012.gada vidū aktualizētos grozījumus likumā «Par sapulcēm, piketiem un gājieniem»,» sacīja Kozlovskis.”
    http://t.apollo.lv/zinas/ministrs-kozlovskis-atvainojas-par-troksni-16-marta-pasakumos/559425

    +12
    -3
    Atbildēt

    0

piziks 21.03.2013. 15.00

Ministram Kozlovskim atvainoties vajadzētu ne jau par troksni, bet par katastrofālu nespēju modelēt/izvērtēt paredzamās sekas, plānojot iekšlietnieku darbibas 16. martā!

Ja vieni ir pieteikuši piemiņas pasākumu, tad neprotestēt — profesionāļiem! — pēc pieteikumu studēšanas pret otro pieteicēju atklāta teksta un apsolijuma lietot apskaņojumu, tur jābūt vai nu profesionali negataviem/nepilnvērtīgiem vai tomer tīši nodevīgiem un provocējošiem.

Pēc šī Kozlovska dekoratīva izgājiena nav skaidrs, ko ministrs par iekšlietnieku darbībam domā.

Kada jega atbildigajam ministram atvainoties par provokatoru un politisko ciniķu sataisīto troksni?!

+16
-6
Atbildēt

3

    Sandris Maziks > piziks 21.03.2013. 23.12

    Optiskais Tēmeklis
    “Ministram Kozlovskim atvainoties vajadzētu ne jau par troksni”

    Par troksni, par troksni.
    Tā bija fašistisko izdzimteņu un Putina mauķeļu atbildībā esošā padumjā miļicioņera, kopīga akcija. Ne jau velti viņš pēc tās atskaitījās Korenam.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    Agnese Lûse > piziks 21.03.2013. 15.48

    Ne jau Kozlovskim bija jāatvainojas,bet gan saskaņiešiem no RD,Kozolviskis bija tikai izvēlēts kā grēkāzis uz kā izliet NA sāpi par neveiksmēm valdībā un optimistiskajā variantā tikt pie vēl kāda amata valdībā.

    +8
    -10
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > piziks 21.03.2013. 15.05

    —–
    Jābūt gataviem troksnim arī 9. maijā -,jo “huļigāni” J.Kulakova vadībā atkal ducinās pa vis’ Latviju!

    http://www.youtube.com/watch?v=_FDLdDympd0

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu