Dzintars atvainojas policistiem par asajiem vārdiem • IR.lv

Dzintars atvainojas policistiem par asajiem vārdiem

105
Raivis Dzintars. Foto: Ieva Čīka, LETA

Nacionālā apvienība rosinās likumgrozījumus, lai neatkārtotos līdzīgas antifašistu provokācijas

Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!/TB/LNNK” Saeimas deputāts Raivis Dzintars atvainojas policistiem, kuri darīja savu darbu 16.martā pie Brīvības pieminekļa, un aicina arī Reformu partiju, kuras ministru Rihardu Kozlovski vaino notikušajā provokācijā pie pieminekļa, atbalstīt likumu, kas noteiktu, kas “tieši ir un kas nav pieļaujams pie Brīvības pieminekļa”.

Dzintars otrdienas rītā publicējis atklāto vēstuli iekšlietu ministram Kozlovskim, kurā norāda – tā saucamo antifašistu sarīkotais tracis 16.martā pie Brīvības pieminekļa bija gan provokācija, gan vardarbība. “Troksnis bija tāds, ka vairāki mazi bērni sāka raudāt, cilvēki viens otru nedzirdēja runājam, trauksmes sirēnas veciem cilvēkiem radīja izbīli. Tā bija nežēlīga emocionāla spīdzināšana, ņirgājoties par to, kas ir svēts. Un visbeidzot tas bija pārkāpums ikviena piemiņas pasākuma dalībnieka likumā noteiktajām tiesībām uz pasākuma netraucētu norisi,” raksta Dzintars.

Tieši tāpēc Nacionālās apvienības juristi esot pārliecināti, ka bijis skaidrs tiesisks pamats apturēt emocionālo vardarbību pret piemiņas pasākuma dalībniekiem. Kā zināms, NA deputāti prasa iekšlietu ministra demisiju, uzskatot, ka tieši viņš kā augstākā politiskā vadība, ir atbildīgs, ka netika pārtraukta antifašistu trokšņošana 16.martā.

Dzintars vēstulē raksta, ka viņš “paspiestu roku ministram, kurš dotu pavēli rīkoties veselā saprāta robežās. Kaut vai pēc tam būtu jātiesājas, jāpierāda sava taisnība un jāatbild uz pārmetumiem”. Tas tikai apliecinātu, ka “valsts vara spēj nodrošināt vismaz absolūtu minimumu cieņas” pret vecajiem cilvēkiem pie pieminekļa.

Dzintars ne mirkli nenožēlo, ka Nacionālās apvienības deputāti 16.martā rīkojušies “asi un cilvēcīgi”, mēģinot apklusināt antifašistu skaļruņus, taču tas nebija iespējams, jo specvienību kaujinieki pildīja tiem dotās pavēles, lai gan “ministrs atradās turpat līdzās”.

Tomēr NA deputāts pauž nožēlu, ka ar policistiem atradušies dažādās pusēs. Viņš saprot, ka policisti darījuši savu darbu un dažu NA biedru retorika pret policistiem bijusi pilnīgi lieka. Par to Dzintars atvainojas biedru vārdā. Atvainošanos par savu aso izrunāšanos ar policistiem paudis arī otrs NA deputāts Jānis Dombrava.

Tieši tāpēc Dzintars uzskata, ka notikumu gaitu pie Brīvības pieminekļa ietekmēt varēja ministrs Kozlovskis, kurš neko nedarīja. Lai neatkārtotos līdzīgi gadījumi, kad Rīgas dome atļauj pasākumos vienlaikus pulcēties pretēju viedokļu paudējiem, NA rosinās detalizēti likumā aprakstīt, kas un kā jādara šādās situācijās, sola Dzintars.

 

Komentāri (105)

archoftriumph 19.03.2013. 08.46

interesanti gan! ja es piesaku gaajienu ar apskanjosanu tad es driikstu apskanjot jebkuraa skaljumaa, neskatoties uz citu cilveeku pieminjas briidi?

ko policija un usakovs teiks ja es pieteikshu apskanjotu pasaakumu riigas domes priekshaa briidi kad domee notiek seede? vai policijas/prokuraturas eekas priekshaa?

policji kluseejot noskatiisies?

manupraat policija straadaa usakova/SC/krievijas labaa, varbuut arii pasi to neapzinoties. krievu specdienestiem ir gadsimtu ilga pieredze provokaaciju riikosanaa, un sis incidents tam ir labs apliecinaajums.

+23
-6
Atbildēt

2

    Signija Aizpuriete > archoftriumph 19.03.2013. 09.54

    ——–Edmunds Zālīte: “(..)
    manupraat policija straadaa usakova/SC/krievijas labaa,…”
    ============================================================================
    Manuprāt, te viens otrs joprojām nespēj apjēgt saprātīgus ieteikumus, tāpēc vēl ilgi pērienu dabūs. Domājiet, varbūt palīdzēs:

    Jānis Krēsliņš, Sr. (jeb vecākais):

    “Leģionārus un kritušos biedrus vēl dzīvi palikušie un citi 16.marta demonstrāciju organizētāji lai piemin kapsētās, nevis pie Brīvības pieminekļa.”

    http://www.diena.lv/vestules-kritusie-japiemin-kapsetas-656756

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    janis17 > archoftriumph 19.03.2013. 09.11

    Nē, nedrīksti, ja tas traucē citiem! Likuma Par sapulcēm, gājieniem un piketiem prasības nosaka –
    3.pants.(3) Valsts ne tikai nodrošina pulcēšanās iespējas, bet arī gādā, lai pulcēšanās netiktu traucēta.
    9.pants.(2) Sapulču, gājienu un piketu laikā nodrošināms, lai attiecīgais pasākums netraucētu publiska pasākuma, valsts vai pašvaldības rīkota pasākuma, iepriekš pieteiktas sapulces, gājiena vai piketa norisi.

    un policijai tas traucējums ir jānovērš!

    +17
    -2
    Atbildēt

    0

gliters 19.03.2013. 11.15

Jā, starp citu… Iesaku nedzīvot ilūzijās, ka šis krievnacistu demaršs attiecās tikai uz NA un to atbalstītājiem – 16. Martā viņi dara to, ko labprāt darītu arī 18. vai 11. novembrī un vēl labprātāk 14. jūnijā un 25. Martā. Un “zārkā viņi redzējuši” ne tikai NA un to atbalstītājus, bet arī visus kārklueiropiešus un kargoliberāļus, kuri te blēj kā aunu bars, ka traģēdija ir Dombravas stresa situācijā palaistie neadekvātie izteikumi, nevis krievu marši pie Brīvības pieminekļa, uz kuriem viņš sakāpināti reaģēja.
Kad beidzot atzīsim, ka okupantu “viedoklis” par Latvijas vēsturi ir NELEĢITĪMS pēc būtības?

+17
-4
Atbildēt

9

    Sandris Maziks > gliters 19.03.2013. 14.32

    zirnekliene Šeloba
    “Ja kādai garāmgājēju kompānijai uz ielas nepatīk transporta pieturā stāvošā tonija ģīmis..”

    Neaicini uz loģiku, fekāliju stumdītājiem tā ir “suverēna”.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > gliters 19.03.2013. 14.29

    zirnekliene Šeloba
    “Es šos atbrīvotājus vēlētos redzēt vilcienā Rīga – Maskava”

    Cargo 200?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    cheszz > gliters 19.03.2013. 14.12

    Ja divi bērni apsaukājas, vicina dūres, mēģina viens otram iespert, tad vainīgi ir visi citi, tikai ne viņi paši. Vai ne?

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    enjoy > gliters 19.03.2013. 11.35

    Iesaku nedzīvot ilūzijās, ka šis krievnacistu demaršs attiecās tikai uz NA un to atbalstītājiem – 16. Martā viņi dara to, ko labprāt darītu arī 18. vai 11. novembrī un vēl labprātāk 14. jūnijā un 25. Martā.Un “zārkā viņi redzējuši” ne tikai NA un to atbalstītājus, bet arī visus kārklueiropiešus un kargoliberāļus, kuri te blēj kā aunu bars
    ————————-
    Bet protams, ka dominējošs daudzums “atbrīvotāju” gribētu mūs visus “zārkā redzēt”. Ja apkārt ir daudz zagļu un slepkavu,tad tev arī par tādu jākļūst?
    Un šajā kontekstā vēl mazāk ir saprotama NA vēršanās nevis pret RD (krievnaciķu perēkli), bet pret Kozlovski. Smieklīgi, ka par RD vainu NA vispār pat neiepukstās, jo neesot vērts.:)

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    gliters > gliters 19.03.2013. 11.50

    Es šos atbrīvotājus vēlētos redzēt vilcienā Rīga – Maskava, bet priecātos arī tad, ja viņi izceļotu pretējā virzienā un esmu pārliecināta, ka Latvijas valstij jādara viss, lai šie cilvēki justu stimulu šādi rīkoties, nevis jāsargā okupantu “tiesības” publiski ņirgāties par latviešiem – tas ir tieši tas, ko darīja poliči Kozlovska vadībā. Kāds sakars Dombravas visumā taisnīgajam sašutumam ar “kļūšanu par zagli vai slepkavu”, galīgi nesaprotu. Kas attiecas uz RD, tad arī šeit no likuma viedokļa kaut ko darīt varēja tikai Sprūdžs – nemanu ne mazāko aktivitāti no viņa puses. Protams, ka V izdevīgi visā vainot domi vien (V nav iespēju ietekmēt RD), jo tad var izvairīties no savas nostājas paušanas par Kozlovska atrašanos amatā un reizē nezaudēt reitinga punktus.

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    dro > gliters 19.03.2013. 12.19

    zirnekliene Šeloba. Labs komentārs, bet tas neaizies līdz tiem, kuri vienmēr sekojuši gaišajiem spēkiem, ne veselam saprātam. Agrāk bija Gorbunovs, tagad Dombrovskis.

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > gliters 19.03.2013. 11.43

    ——-zirnekliene Šeloba: ” (..)
    Kad beidzot atzīsim, ka okupantu “viedoklis” par Latvijas vēsturi ir NELEĢITĪMS pēc būtības? ”
    ============================================================================
    ‘Vot’, tas ir “naš čelovek” – uzreiz jūtams vienīgās, īstās patiesības nesēja nostāja/domāšana:

    Главный принцип нашей работы — правдивость. ВИЖ. 1988. №10. С. 71
    Мы обязаны держаться правды. ВИЖ. 1989. №6. С. 5
    За полную правду. ВИЖ. 1990. №12. С. 66
    Писать и печатать правду. «Красная звезда». 26 ноября 1993 г.
    Ничего, кроме правды. «Красная звезда». 9 февраля 1995 г.
    Наша задача — говорить правду.«Красная звезда». 24 января 1997 г.
    Говорить правду, и только правду. «Красная звезда». 19 марта 1997 г.

    Кому нужна ваша правда, если она мешает нам жить?
    Член ЦК КПСС, начальник Главного политического управления Советской Армии
    генерал армии А. А. Епишев. «Огонек». 1989. №25. С. 5
    http://militera.lib.ru/research/suvorov5/02.html

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    gliters > gliters 19.03.2013. 14.22

    Ja kādai garāmgājēju kompānijai uz ielas nepatīk transporta pieturā stāvošā tonija ģīmis un tāpēc kompānijā iesaistītie sāk pilnā rīklē bļaut tonijam adresētus aizskarošus un pazemojošus txt, bet policija stāv malā un iejaucas tikai tad, kad tonijs pats mēģina šos apklusināt un pat mēģina toniju aizvest uz iecirkni, pa ceļam kauninot par “nesmalku uzvedību”, tonijs uzskatītu, ka viss ir OK un tā tam jābūt. Skaidrs.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    gliters > gliters 19.03.2013. 12.33

    Ēlerte uzreiz pasteidzās ar apgalvojumu, ka vainīga ir tikai RD tīšuprāt, lai novērstu sašutumu no Kozlovska, jo RD Vienotībai nav teikšanas, kamēr balsot PAR Kozlovska atstādināšanu ir visas iespējas, bet negribas. Balsojot PRET atkal reitings kritīs, līdz ar to “izgaismoties” arī nav vēlmes. Tāpēc šis manevrs.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

buchamona 19.03.2013. 10.14

Dzintars visu izdarīja pareizi, vajadzēj atvainoties – vispirms jau tādēļ, ka policisti tiešām nav pie vainas, otrkārt – pēc šīs vēstules arī tīri politiski situācija, kura veidojas ap 16. martu un Kazlovski, kļūst skaidrāka. Kazlovskis ar Ķuzi pārmetumus ir nopelnījuši godam, jo abi ir tāda ranga valsts amatpersonas, kurām ir jāspēj elastīgi un ātri pieņem adekvātu lēmumu. Šoreiz nekas tāds nenotika, lai gan vismaz Ķuzis bija visa notiekošā acu liecinieks.
Ja likums ļauj “antifašistu” provokāciju noformulēt kā vardarbību, tad tas ir jādara un šie SC draņķi ir jāiesūdz tiesā par cilvēku emocionālu spīdzināšanu.
Būtu labi, ja Kazlovskis ar Ķuzi arī saprastu, ka viņiem ir jāatvainojas ļaudīm, kuri pie Brīvības pieminekļa bija pakļauti šādai nelietībai, tas radušos situāciju stipri vien izlīdzinātu

+17
-6
Atbildēt

2

    janis17 > buchamona 19.03.2013. 10.42

    RA Būtu labi, ja Kazlovskis ar Ķuzi arī saprastu, ka viņiem ir jāatvainojas __________________________________________________________________________ Tad, kad pūcei aste ziedēs, kad cirvja kātam lapas plauks, kad sētas mieti zaļos, tad, kad suņi ar astēm ries, kad slotaskātam lapas plauks, kad zaļos sētas mieti, kad sapūs akmeņi….

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > buchamona 19.03.2013. 10.29

    ——–rinķī apkārt: “(..) Būtu labi, ja Kazlovskis ar Ķuzi arī saprastu, ka viņiem ir jāatvainojas ļaudīm, kuri pie Brīvības pieminekļa bija pakļauti šādai nelietībai, tas radušos situāciju stipri vien izlīdzinātu.” ============================================================================ IR aizvien labāk, jo aizvien palielinās to cilvēku skaits, kas APJĒDZ īzcilā vēsturnieka un teologa Haralda Biezā rakstīto pirms vairāk kā 20 gadiem:
    ” Leģions ir radies noziedzīgā kārtā, pārkāpjot starptautiskās tiesības.(..) Latviešu iekļaušana tautai naidīgajā SS karaspēkā ir smags pazemojums un apgrūtinājums satiksmē ar citām tautām. Leģiona traģiskais liktenis nav pārvarāms, ne toreiz sekojot, ne tagad turpinot mūsu tautas interesēm svešu propagandu.”
    ( Latvija kāškrusta varā. Sveši kungi, pašu ļaudis, 1992 ) http://openlibrary.org/books/OL14851478M/Latvija_kāškrusta_varā

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu