Nacionālā apvienība mēģinās atjaunot 16.martu kā atceres dienu • IR.lv

Nacionālā apvienība mēģinās atjaunot 16.martu kā atceres dienu

146
Raivis Dzintars. Foto: Raitis Plauks, F64

Pasākumus 16.martā pie Brīvības pieminekļa vēlas rīkot jau trīs organizācijas

Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) ir gatava Saeimā iesniegt likumprojektu par 16.marta kā atceres dienas atjaunošanu, savukārt 9.maiju noteikt par sēru dienu.

Intervijā avīzei “Neatkarīgā” apvienības līderis Raivis Dzintars trešdien atzina, ka normālam latvietim ir skaidrs – 9.maijs simbolizē okupācijas varas atjaunošanu, kas tiktāl ir traumējusi latviešus, ka viņiem grūti kļūt par saimniekiem savā zemē. “9.maijs ik gadu atgādina, ka joprojām mums esam apdraudēti, ka eksistē pārkrievošanas draudi un ka joprojām te dzīvo milzīgs skaits Latvijas ienaidnieku, kuri pirmajā izdevīgajā mirklī aizmirsīs visu, kas solīts no tribīnes vai naturalizācijas eksāmenos, un nodos Latvijas valsti,” stāsta Dzintars.

Viņš arī teic, ka apvienība jau ir sagatavojusi grozījumus likumā, kurā paredzēti sodi par totalitāro režīmu simbolikas izmantošanu ikdienā, vēsta LETA.

Drošības policija (DP) prognozē, ka šogad 16.martā leģionāru piemiņas dienas pasākumi, tāpat kā pērn, aizritēs mierīgi, pastāstīja Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa. 

Pasākumu rīkošanu pie Brīvības pieminekļa 16.martā grasās rīkot jau trīs organizācijas – “Daugavas vanagi Latvijā” Limbažu nodaļai nu ir piepulcējušās biedrība “Paspēlēsimies” un biedrība “Gustava Celmiņa centrs”, portālu “Delfi” informējis Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietnieks Uģis Vidauskis.

Tāpat DP pieļauj, ka pasākumos piedalīties arī dažādu organizāciju pārstāvji no ārvalstīm, starp kuriem būs gan tādi, kas atbalsta leģionāru piemiņas pasākumus, gan tādi, kas ir pret šādiem pasākumiem.

Leģionāru piemiņas diena ir neoficiāla piemiņas diena, kad latviešu leģiona veterāni un citi cilvēki piemin Latvijas iedzīvotājus, kuri cīnījās hitleriskās Vācijas bruņotajos spēkos latviešu leģiona sastāvā.

Pirmoreiz to kā piemiņas dienu 1952.gadā ierosināja svinēt bijušo leģiona karavīru organizācija “Daugavas vanagi”, jo 1944.gada 16.martā abas Latviešu leģiona divīzijas pirmoreiz darbojās kopīgi Austrumu frontē pie Veļikajas upes pret Sarkano armiju.

Jau vairākus gadus galvenie 16.marta pasākumi notiek Rīgā, kad pēc dievkalpojuma Rīgas Doma baznīcā bijušie leģionāri un viņu atbalstītāji dodas gājienā uz Brīvības pieminekli, lai noliktu ziedus. Šajā vietā viņus parasti protestējot pret šādu gājienu sagaida antifašistisko organizāciju pārstāvji.

 

Komentāri (146)

ligakalnina 27.02.2013. 10.42

NA popularitāte krītas, un “iedeālistu – romantiķu” tēls stipri pabalējis, tāpēc, loģiski, vajadzīga kārtējā provokācija, kāda ēsma, uz ko atkal var uzķert savu “kodolelektorātu”.
Un NA absolūti neinteresē, kādu ļaunumu tas nodarīs Latvijas tēlam gan ES, gan ASV, absolūtu nenoliedzot leģionāru nopelnus, Latvija jādomā arī par to, kā tas izskatās no pārējās ES viedokļa.
Saprotams, nekas tāds neies cauri, jo Saeimā vairākumā, tomēr,atbildīgas partijas, un NA visu to lieliski apzinās, bet, savu reitingu uz Latvijas tēla rēķina tā, iespējams, būs nedaudz pacēlusi, katrā ziņā, atkal varēs demagoģiski bļaustīties, ka, lūk, viņi ir vienīgie īstenie patrioti, atkal pieminēt “mugurkaulu” ( smadzeņu esamība NA izpaužas visai vāji), apsūdzēt visus pārējos nepatriotismā, utt., dziedāt to savu ierasto veco meldiņu, jo jaunu mūziku jau šī apvienība sacerēt nespēj.
Un dabiski, Krievijai un visiem Latvijas ienaidniekiem tā būs necerēta ( vai, varbūt, plānota?) dāvana, tāds iegansts uzsākt pret Latviju negatīvu PR un apsūdzēt visos grēkos tik bieži neparādās.

+19
-11
Atbildēt

25

    Sandris Maziks > ligakalnina 27.02.2013. 11.10

    dzeris49
    “NA popularitāte krītas, un “iedeālistu – romantiķu” tēls stipri pabalēji”

    Pat neceri plānprātiņ? Ja prostatas vēzis, hemoroīdi un naids pret latviešiem tuvāko desmit gadu laikā tevi vēl nebūs aizraidījis uz elli, piedzīvosi, ka tava smirdošā, cilvēci nīstošā, pasaulīte ir sagrauta, Eiropa pamodusies un absolūtā ļaunuma apoliģētu pēdējās nožēlojamās paliekas, tiek izkvēpinātas kā žurkas no alām un pagrabiem, nospiestas kā prusaki.
    Neaizmirsti periodiski ieskatītieshttp://ipvnews.org/

    +4
    -15
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 27.02.2013. 11.28

    Dzeri, nav kļuvis – tikai tas liecina par tavu un zatļera morāli – muldēt tik to, kas šobrīd šķiet izdevīgs.
    Tā, ka negvelz glupības!
    NA 16. martā sūtīja leģionārus Volhovas purvā???? Izdomāja šo datumu?

    +7
    -12
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 28.02.2013. 08.34

    Nu un ko tu iesaki darīt ar to PBK un Ušakovu?
    kurš tad nezina, ka PBK ir propagandas kanāls, nu un ko tālāk?
    Aizklapēt to nav iespējams.
    Un ko darīt ar Ušakovu, ja reiz mūsu tiesībsargājošās iestādes uzskata, ka viss ir kārtībā, un nekādu jautājumu viņam nav?
    Par viņu cilvēki nobalsoja, un viņš ir, kur ir, un var par to vaimanāt, cik uziet, tas neko nemaina.
    Ja reiz starp tiem kandidātiem, ko tu uzskati par lojāliem, viņam nav neviena konkurenta, un cilvēkiem patīk, kad viss ir par brīvu?
    Tā ka, manuprāt, tā ir bezjēdzīga gaisa tricināšana, vari viņu uzskatīt par nelojālu, bet, ja viņš formāli nekādu likumu nav pārkāpis, un tiesībsarg. iestādēm viņam jautājumi nav, tu tur tāpat neko izdarīt nevari.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > ligakalnina 27.02.2013. 11.01

    “jo Saeimā vairākumā, tomēr,atbildīgas partijas” un arī dzeris49 tiesiskuma, demokrātijas, atklātības principu sardzē možs :)

    +7
    -11
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > ligakalnina 27.02.2013. 15.42

    rinķī apkārt
    “Ja vairums latviešu dzīvotu ar tādu patērētāja morāli”

    Easy!!!
    Nepaģēri nullēm, kas labākajā gadījumā der, ja nu vienīgi, uz sūdaina krievu ofiņa daikta uzmaukt, patriotismu!

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 27.02.2013. 16.35

    “Katra krieva, “visi krievi” – krievi, vispār, ir tikpat dažādi, kā latvieši, un d. līdēju daudzums latviešu starpā nebūs mazāks, kā krievu starpā, tik infantīli un primitīvi par jebkuru tautu var spriest tikai NA atbalstītājs ar savu primitīvo pasaules uztveri.

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > ligakalnina 27.02.2013. 16.49

    dzeris49
    “Katra krieva, “visi krievi” – krievi, vispār, ir tikpat dažādi, kā latvieši”

    Krievs, tā ir valoda, ideoloģija un suverēna, atšķirīga no pasaules tautām, izpratne par labo un ļauno. Tā ir piederība ģenētiski raibai vergu varzai, kas modificējusies zvērisku slepkavu bandā.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 27.02.2013. 13.58

    pamanījāt, dzeris pēdējā laikā izvēlas – tam atbildēšu, bet tam – nē.
    Ir viegli atrast atbildes artikulusa rupjībām. Tam viņam arī laiks atrodas. Uz RA un citu loģiskiem argumentiem dzerim atbildes nav un viņš izliekas tos neredzam. Es vakar savā komentārā pieminēju dzeri, vēlāk vēl nākamajā komentārā aicināju dzeri par šo tēmu izteikties. Klusums. Kas IR, dzeri?
    http://www.ir.lv/2013/2/25/partija-tur/viedokli#viedoklis_295965

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 27.02.2013. 14.16

    Mans viedoklis par to visu sen zināms, neredzu jēgu katrreiz to atkārtot.
    Es savas valsts pilsoņus par ienaidniekiem nesaucu, lai kādi ir viņu politiskie uzskati.
    Un Krievija nav tikai ienaidnieks, bet, arī kaimiņš, un ar kaimiņu jādzīvo, kāds nu viņš ir.
    Var jau, saprotams, saukt to par ienaidnieku, izaicināt, un justies vareniem, bet, tas ir bērnišķīgi, toties taisni NA stilā, nebūtu ienaidnieku, iekšēju un ārēju, kam tad būtu vajadzīga NA, kādā veidā tad tā varētu sacelt kārtējo histēriju, jo vairāk ienaidnieku, jo labāk NA.
    Bez tam, Jeļcina laikā Krievija mums ienaidnieks nebija, tā ka pareizāk būtu saukt par ienaidnieku (ja jau no tā kāds jūtas labāk,) nevis Krievijas valsti, bet, Putina režīmu, kas tiešām ir ienaidnieks visam kaut cik normālam un pat saviem Krievijas bērniem.
    Bet, Krievijas valsts, mainoties režīmam, ienaidnieks var arī nebūt.

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    gliters > ligakalnina 27.02.2013. 15.41

    nulle

    Kā jau r.a. teica, ja visi būtu ar tādu patērētāja filosofiju kā tu, tu šobrīd būtu Krievijas pilsonis ar visu kas no tā izriet – t.sk. ar lielu iespēju tikt iesaistītam kara darbībā Čečenijā pret savu gribu vai arī kļūt par ģenerāļu geju prostitūcijas vai orgānu tirdzniecības biznesa upuri. Nekur nav teikts, ka tev izdotos izvairīties no obligātā dienesta.

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 27.02.2013. 15.54

    aivarsk – nu un ko tu ar to gribi teikt?
    Nodod zvērestu būt uzticīgam Latvijas valstij, nevis NA, Latvijas valsts ir demokrātiska valsts, tāpēc politiskie uzskati tās pilsoņiem var būt pilnīgi dažādi, lai kādu pasludinātu par ienaidnieku vai nelojālu, jāpasaka, kādus likumus viņš ir pārkāpis, un jāuzrāda apsūdzība, par viedokli demokrātijās netiesā, nevis tā jūsu “blā-blā-blā, kas nedomā, kā mēs, tas ir nelojāls”.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > ligakalnina 27.02.2013. 10.55

    “jo Saeimā vairākumā, tomēr,atbildīgas partijas” – kā tad, SC, zatleristi, ZZS. Ļoti atbildīgas.

    +11
    -11
    Atbildēt

    0

    gliters > ligakalnina 27.02.2013. 16.53

    nulle
    Sajūsmā nav, bet ja nevar izvairīties, tad iet un iekļaujas armijas sistēmā gan kā duhs, gan kā djeds.
    Neesmu dienējusi armijā, bet ja Krievija uzbruktu, no tā nevairītos – neesmu pacifiste pēc pārliecības.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 27.02.2013. 11.08

    Dzeri, ierij šito!
    Zatlers: Pilsoņiem jādod iespēja paust viedokli 16.martā
    http://www.diena.lv/sabiedriba/politika/zatlers-pilsoniem-jadod-iespeja-paust-viedokli-16-marta-723495

    Zatlers: 16.martu vajadzētu izmantot mūsu valsts vēstures problemātikas skaidrošanai

    Leģionāru piemiņas dienu, 16.martu, varētu izmantot kā vienu no dienām, kurā skaidrot Latvijas vēstures problemātiku, intervijā “Radio SWH” atzina Valsts prezidents Valdis Zatlers.

    “Šajā dienā būtu jāskaidro šī vēsture. Ja sausi paskatās uz vēsturisko faktu – ja Latvija nebūtu okupēta, diez vai kāds svinētu un atcerētos 16.martu. […] Vēsture ir tāda, ko nevar pārtaisīt, tā ir jāskaidro,” sacīja valsts vadītājs.

    Komentējot 16.martā pieteiktos gājienus, Valsts prezidents norādīja, ka cilvēkiem ir tiesības paust savu viedokli, bet policijai ir jānodrošina kārtība. “Ir skaidri jāpasaka visai pasaulei, ka ne kara laikā, ne šobrīd neviens leģionārs nav bijis nacistiskās partijas biedrs,” uzsvēra Zatlers, solot turpināt eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas aizsākto Latvijas vēstures izskaidrošanas gaitu pasaulē.
    http://news.frut.lv/lv/economics/44961

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

    gliters > ligakalnina 27.02.2013. 16.56

    nulle

    Egoisms, mantrausība, lokanā mugura, bailes “izlekt”, savstarpējās solidaritātes trūkums. Tā diemžēl ir – pakļautības gadsimti ir izselekcionējuši vidējo statistisko latvieti ar šādām īpašībām.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 27.02.2013. 23.26

    Dzeri, atbildi, lūdzu, sc ir lojāls? Ušakovs ar savu saraksti ir lojāls? Likumus nav pārkāpis? Diskusija partijā par šo faktu ir bijusi? PBK satura regulēšana ir demokrātijas izpausme?
    Saņemt naudu no putina ir lojalitātes izpausme Latvijas valstij???
    Zini, man dažkārt liekas, ka tu esi savu domāšanu tiktāl degradējis, ka atpakaļceļa nav.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    gliters > ligakalnina 27.02.2013. 16.18

    Ja tantei būtu riteņi…. Krievu mentalitātes pamatā ir zemošanās stiprākā (augstāk stāvošā) priekšā un vājākā pazemošana – vārdu sakot “varas vertikāle” ir katra krieva neatņemama apziņas sastāvdaļa. Un tāpēc nesapņo, ka krievi kādreiz kļūs pacifisti un sāks rēķināties ar tiem, kurus viņu spēkos ir nospiest uz ceļiem un paverdzināt.
    Šādos apstākļos latviešu pacifists reāli ir tas pats, kas potenciāls nodevējs.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 27.02.2013. 15.02

    Dzeri, Un kā ar ” savas valsts nepilsoņiem”? Tos atzīsi par ienaidniekiem? Vai tie tavi aizstāvamie tiešām nav pārkāpuši šo solījumu?
    Un kā ar tevi pašu???

    Pilsonības likums
    18. pants. Solījums par uzticību Latvijas Republikai, iegūstot Latvijas pilsonību
    Visām personām, kuras uzņem Latvijas pilsonībā, ir jāparaksta šāds solījums par uzticību Latvijas Republikai:
    «Es, (vārds, uzvārds), dzimis (dzimšanas vieta, datums), apsolu būt uzticīgs (uzticīga) vienīgi Latvijas Republikai.
    Apņemos godprātīgi pildīt Latvijas Republikas Satversmi un likumus, visiem spēkiem aizsargāt tos.
    Es apņemos, nežēlojot savu dzīvību, aizstāvēt Latvijas valsts neatkarību, godīgi dzīvot un strādāt, lai vairotu Latvijas valsts un tautas labklājību.»

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 28.02.2013. 04.48

    Dzeris: “Mans viedoklis par to visu sen zināms, neredzu jēgu katrreiz to atkārtot…”
    Mokos neziņā, uz ko tas izplūdušais un vispārīgais teksts, sekojošs aiz šī ievada, ir attiecināms – uz manu aicinājumu Dzerim izskaidrot savu pozīciju dažos jautājumos vai tā vispār – par neko un tai pašā laikā da par jebko?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    gliters > ligakalnina 27.02.2013. 16.41

    Politkorektums nav ne redzesloka, ne intelektuālo spēju rādītājs. Ja lielākā daļa (OK – teikt “visi krievi” ir nedaudz pārspīlēti) nebūtu ar iebūvēto “varas vertikāli” apziņā, tad Putins tur nebūtu pie varas. Latvijā arī šo krievu mentalitātes īpatnību var labi redzēt – kaut vai pēc “principiālās” nerunāšanas latviski. Viņi redz, ka var nesodīti kāpt latviešiem uz galvas un tāpēc bez jebkādiem sirdsapziņas pārmetumiem to dara un pie sevis ņirdz par gļēvlatviešu varnešu runām par “integrāciju” un “saliedēšanu”. Igaunijā ir citādāk tikai tāpēc, ka igauņi viņiem NEĻAUJ tā uzvesties, t.i. nostāda sevi varas vertikāles augšdaļā.
    “Horizontālās” kategorijās domāt par tiem, kas no viņiem atšķiras, krievi nav spējīgi un tos, kas šo viņu domāšanas īpatnību nespēj vai aiz politkorektuma negrib redzēt, viņi agri vai vēlu noliek varas horizontāles apakšā – zem sevis.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    buchamona > ligakalnina 27.02.2013. 13.20

    Dzeri – Un dabiski, Krievijai un visiem Latvijas ienaidniekiem tā būs necerēta ( vai, varbūt, plānota?) dāvana…+++ Krievija atjaunotajai LR ir absolūts ienaidnieks, tā kā – neko mēs putinistiem nevaram nedz uzdāvināt, nedz arī atņemt, ja runa ir par LR un Krievijas attiecībām

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 27.02.2013. 11.14

    articulus – tev un tev līdzīgo vidū noteikti nav pabalējis, tu taču piederi pie tā NA “kodolektāta”, nomierinies.

    aivarsk – kas tad ir, Zatlers tev pēkšņi kļuvis vērā ņemams politiķis?
    Un atšķirību starp “paust savu viedokli” un pasludināt par atzīmējamo dienu tiešām nesaskati?
    arī patreiz paust savu viedokli un nolikt ziedus drīkstēja katrs, tā ka Zatlers neko jaunu nepateica.

    +13
    -9
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 28.02.2013. 10.14

    Lembergs jaubarī ir ievēlēts, nav notiesāts utt. Kāpēc sprūdžs viņu atceļ, bet ušasķiku nē? Tas ko es un tu vari darît ir uzdot sabiedrîbai un varai neērtus jautājumus un likt atskaitīties!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > ligakalnina 27.02.2013. 15.18

    nulle.
    …Gluži kā mans vectēvs kurš slēpās un bēga no sarkanās armijas lai viņu tur neiesauc – vēlāk par to dabūja padzīvot Sibīrijā, bet vismaz dzīvs palika. …

    Pagalam slikts salīdzinājums. Tavs vectēvs slēpās no dienesta svešas valsts armijā un un visu darīja pareizi, bet Tu lielies, ka neiesi aizstāvēt savu valsti.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > ligakalnina 27.02.2013. 15.20

    nulle. Es gan nekādu solījumu neesmu devis, bet iet karot gan netaisos un darīšu visu lai glābtu savu dzīvību (emigrēšu, dezertēšu, whatever)…+++ Tu esi tipisks parazīts, kurš dzīvo ES (LR nepieminu, jo Tev šī valsts neko neizsaka)pateicoties tādiem Taviem vienaudžiem, kuri kā studenti pirms 100 gadiem stājās Kalpaka bataljonā, vai kā skolnieki piedalījās Cēsu kaujās.

    Ja vairums latviešu dzīvotu ar tādu patērētāja morāli, kā Tu – Tev nekā nebūtu no tā, ko baudi šobrīd -ja runājam par demokrātiju un brīvību. Tu būtu Krievijas pavalstnieks un būtu ar to mierā.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

jmaklakovs 27.02.2013. 10.42

Atkal jau sācies pavasara auru laiks Latvijas margināļiem. Vispirms rīkosim gājienu pār leģionāru kauliem. Pēc tam šašliku rīšanu, lielkoncertu un pļaskas uz padomju karavīru kauliem.
Varbūt, ja šie upuri patiešām Jums svēti, pietiks ar galvas noliekšanu un ziedu nolikšanu šo karavīru atdusas vietās?

+17
-10
Atbildēt

6

    kristaps_drone > jmaklakovs 27.02.2013. 13.34

    >nomale
    “Runa iet par visiem tiem, kas izmanto Otrā pasaules kara traģēdiju sevis reklamēšanai!” – vispār jau runa nevis “iet”, bet “ir”, bet ja par lietu – tātad arī “Daugavas Vanagi” ir marģināļi un nodarbojas ar sevis reklamēšanu?

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > jmaklakovs 27.02.2013. 11.35

    Runa iet par visiem tiem, kas izmanto Otrā pasaules kara traģēdiju sevis reklamēšanai!

    +9
    -9
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > jmaklakovs 27.02.2013. 11.04

    “Vispirms rīkosim gājienu pār leģionāru kauliem.” – par kuriem marģināļiem ir runa šajā gadījumā?

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    janis17 > jmaklakovs 28.02.2013. 00.18

    wat Nesaprotu, kāpēc tu domā, ka vari kāda cita vietā izlemt, kad pieminēt kritušos latviešu karavīrus un kad nē? Kad leģionāri un viņu tuvinieki tā izlems, tā arī būs. 16. marts jau 50 gadus ir tā diena, kad kritušie leģionāri tiek pieminēti.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Timurs Čuntonovs > jmaklakovs 27.02.2013. 18.11

    Es domāju nevajag jaukt 2 dažādas lietas. 9. maijs ir sveša karaspēka personīgās uzvaras diena, un nevajag tos pāris šņabjdeguņus aiztikt. Lai viņi vēl izdzeras, izbučojas – nevajag pievērst viņiem vispār nekādu uzmanību. Kas attiecas uz leģionāriem un tiem, kuri vienkārši bija spiesti iet kopā ar krievu karaspēkā, – jā, lai viņi svin, jo viņi pārstāv Latvijas valsti.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > jmaklakovs 27.02.2013. 12.01

    Varu piekrist un būtu TIKAI loģiski, ka Latvijas karavīru diena būtu TIKAI viena 11.novembris-Lāčplēša diena, kurā svin VISI Latvijai lojālie karavīri, vienalga kādos karos karojošie.

    Pārējās dienas ir atceres KAPOS un baznīcās.

    2.P.K. diemžēl ir traģēdija no visām pusēm Latvijai. Lietuvieši izrādījās daudz saprātīgāki kā ee un lv zem Ādolfa, viņi savus ļaudis nedeva svešai gaļas mašīnai, tāpēc varēja daudz nozīmīgāku partizānu pretošanos organizēt un bija zem Maskavas mierīgas iespējas morāli apelēt par savu lietuvisku komūnistu partiju ( ar daudz lielāku iespēju aizstāvēt savas intereses,kā EE un LV), kurus Kremlis mierīgi varēja visas pasaules priekšā pieskaitīt pie Ādolfa ļaudīm.

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu