Lietuvas parlaments apstiprina Butkeviču premjerministra amatā • IR.lv

Lietuvas parlaments apstiprina Butkeviču premjerministra amatā

23
Lietuvas jauno valdību vadīs sociāldemokrāts Aļģirds Butkevičs. Foto: AFP/LETA

Grībauskaite solījusi personīgi pārbaudīt jaunās valdības locekļu svešvalodu zināšanas

Lietuvas parlaments ceturtdien apstiprināja sociāldemokrātu līderi Aļģirdu Butkeviču premjerministra amatā, ziņo LETA/ELTA. Par Butkeviča apstiprināšanu nobalsoja 90 deputāti, pret bija 40 likumdevēji, bet četri atturējās.

Butkevičs solījis strādāt Lietuvas nākotnes vārdā un jo īpaši atbalstīt iedzīvotājus ar zemiem ienākumiem.

“Kā cilvēks es nevēlos atsaukties uz pagātni, man ir jādomā par Lietuvas nākotni. Es domāju, ka Lietuva var iet divus ceļus – elites ceļu vai vienkāršo cilvēku ceļu, par kuriem šobrīd ir aizmirsts. Ir jāaizbrauc uz laukiem, pagastu bibliotēkām, pagastu kultūras namiem, kur cilvēki mēnesī saņem 400 litus (81,6 latus),” sacīja politiķis.

Savukārt Lietuvas Seima vicespīkers Vids Gedvils, apsveicot Butkeviču amatā, zīmīgi pārteicies, sveicot „premjerministru Aļģirdu Brazausku”, ziņo portāls „Delfi.lt”.

Tikmēr raizes jaunajai valdībai ar eksāmenu svešvalodu zināšanās grasās sagādāt Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite. Viņa Butkevičam solījusi personīgi pārbaudīt valdības locekļu amata kandidātu svešvalodu zināšanas, lai valsts, kad tai nākamgad būs jākļūst par ES prezidējošo valsti, nekristu kaunā.

 

Komentāri (23)

Aivars Krauklis 22.11.2012. 16.36

Ar sarkano, ar svēto krāsu lāpā…

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu