“Pussy Riot” advokāti vaino Putinu tiesas ietekmēšanā • IR.lv

“Pussy Riot” advokāti vaino Putinu tiesas ietekmēšanā

32
Opozīcijas pārstāves Putina dzimšanas dienā ar knābjiem mutes vietā. Foto: EPA/LETA

Putins par cietumsodu: Viņas to gribēja, viņas to dabūja

Krievijas prezidents Valdimirs Putins, svētdien uzstājoties televīzijas kanālā NTV, “izdarījis spiedienu uz tiesu instanci”, pankgrupas “Pussy Riot” dalībnieču advokātes Violetas Volkovas teikto citē aģentūra “Interfaks”.

Ar saviem izteicieniem prezidents parādīja, ka atbalsta trim “Pussy Riot” dalībniecēm piespriesto cietumsodu un to nevajag pārskatīt un pārbaudīt, teica Volkova. Advokāte uzskata, ka dažas dienas pirms tiesas sēdes, kurā jāskata apsūdzēto sūdzība par iepriekšējās instances lēmumu, sniegt tādus paziņojumus, kā to darīja Putins, valsts vadītājam ir nepieļaujami.

Svētdien Putins īpašā Centrālās televīzijas raidījumā, kas bija veltīts Putina 60 gadu jubilejai, teica, ka “Pussy Riot” dalībnieces arestētas un sodītas taisnīgi. “”Patiesībā pareizi, ka viņas arestēja, un pareizi, ka tiesa piesprieda tādu sodu. Nedrīkst graut morāles un tikumības pamatus, graut valsti. Kas tad mums atliks?” retoriski jautāja Putins.

Viņš “Pussy Riot” atbalstītājus vainoja arī tajā, ka lieta “ieguvusi apgriezienus” un “novesta līdz tiesai”. “Bet tiesa viņām iegrieza divnieciņu [divus gadus cietumā – red.]. Es ne pie kā neesmu vainīgs. Viņas to gribēja, viņas to dabūja,” paziņoja Putins.

“Pussy Riot” sūdzības izskatīšana Maskavas tiesā paredzēta 10.oktobrī. Sākotnēji tiesa bija paredzēta 1.oktobrī, bet pēc vienas apsūdzētās prasības tika pārcelta uz vēlāku laiku – viņa paziņoja par sava advokāta maiņu.

Kā ziņots, 21.februārī piecas “Pussy Riot” dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja “panku lūgšanu” “Dievmāte, padzen Putinu!”.

Augustā Maskavas tiesa trim pankgrupas dalībniecēm – Nadeždai Tolokoņņikovai, Marijai Aļohinai un Jekaterinai Samucevičai – piesprieda divu gadu cietumsodu, atzīstot viņas par vainīgām huligānismā. Vēl divas “Pussy Riot” dalībnieces, kuru vārdi publiski netiek atklāti, esot aizbēgušas no Krievijas.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu