Zatleram ārzemēs paredzēta vēl viena operācija • IR.lv

Zatleram ārzemēs paredzēta vēl viena operācija

96
Valdis Zatlers. Foto: Lauris Vīksne, F64

Politiķis atlabst pēc ārstēšanas Latvijā un interesējas par aktuālajām norisēm

Reformu partijas (RP) līderis, bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien dosies uz ārzemēm, kur viņam paredzēta vēl viena operācija ārstu konsilija noteiktās papildu diagnozes ārstēšanai, vēsta laikraksts “Diena”.

Zatleram, kurš sācis atlabt pēc nesenā prostatas vēža operācijas Latvijā un jau piedalījies Saeimas ārkārtas sēdē, konstatēta reta saslimšana, kas saistīta ar asinsvadu veidojumu mugurkaula kanālā. Zatlers stāstījis, ka tieši šīs saslimšanas dēļ viņš nonācis ārstu rokās, un tikai tad viņam konstatēts prostatas vēzis.

Jau vēstīts, ka politiķis, kurš pirms ievēlēšanas par Valsts prezidentu bija mediķis un vadīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcu, iepriekš izšķīrās ar žurnāla Ir starpniecību sabiedrību informēt par savu veselības stāvokli un diagnozi, lai novērstu liekus minējumus un rosinātu citus laikus pārbaudīt savu veselību.

Pēc pirmās operācijas ārsti turpinājuši izmeklējumus, un tad atklāts arī sākotnējo muguras sāpju cēlonis. Latvijā nav pieredzes šādu slimību ārstēšanā, tāpēc ārsti konsultējušies ar Briseles kolēģiem, kuri apstiprinājuši diagnozi un rekomendējuši nekavējoties doties ceļā, lai jau tuvākajās dienās varētu veikt operāciju.

“Tas, ka šo slimību varēja atklāt, jau nozīmē, ka mums Latvijā ir daži cilvēki, kas spēj to izdarīt. Labi, ka latviešu mediķiem ir kontakti pasaulē un viņi ātri nonāca pie palīdzības,” sacījis Zatlers.

Bijušais prezidents nezināja, cik šāda operācija varētu maksāt. “Cilvēka veselību nevar nopirkt par naudu. Mērķis ir veselība,” teicis Zatlers. Partijas pārstāve Daiga Holma apliecinājusi, ka partijas biedri ir gatavi palīdzēt, ja tas būs nepieciešams.

“Man nepatīk, ka sabiedrība puņķojas un spēcīgi vīrieši raud par grūtībām. Viss sākas ar tevi pašu, vienalga, vai tas ir tavs darbs, tava ģimene vai tava slimība. Tu pats nosaki visu. Nekas nesanāks, ja sāksi meklēt vainu citos,” piebildis Zatlers, kurš šovasar arī pēc pirmās operācijas ir interesējies par jaunumiem un politiskajiem notikumiem, sazvanījies ar kolēģiem un premjerministru Valdi Dombrovski (“Vienotība”). Slimības dēļ viņam fiziski bijis grūti piedalīties partijas valdes sēdēs, taču interesi par norisēm partijā viņš nav zaudējis. Vislabāk Zatlers juties savās lauku mājās.

Jau ziņots, ka laikā, kamēr RP priekšsēdis organizāciju nevar pilnvērtīgi vadīt, to dara viņa vietnieki – ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, viņa padomniece Sandra Sondore-Kukule un Liepājas domnieks Jānis Vilnītis.

Komentāri (96)

Ilze Nagla 18.07.2012. 15.17

Lai Zatleram veselība. Paliek skumji lasot, jo kā uz delnas kļūst skaidrs, ka vienkāršam ierindas pilsonim bez pazīšanās lielākoties šie izcilie speciālisti ārstniecībā ir reti pieejami, nemaz nerunājot par ārstēšanos ārzemēs.

+13
-3
Atbildēt

1

    oskaar > Ilze Nagla 19.07.2012. 02.58

    Jā…
    Interesanti, kas notiek, ja līdzīga nelaime piemeklē kādu onkuli Pēteri vai djadju Vanju, kurš dzīvo kaut kur, teiksim, lauku mājās netālu no Dagdas?
    Diezi vai viņam spīdēs iespēja pat uzzināt, ka būtu vēlama ārstēšanās kaut kur Vācijā. Nemaz nerunājot par iespēju tādu ārstēšanos realizēt dzīvē.
    Jebkurā gadījumā- vēlu Zatleram vislabākās sekmes un labu veselību.
    Un arī visiem onkoļiem un djadjām- būt veseliem un spirgtiem!

    +5
    0
    Atbildēt

    0

alexander 18.07.2012. 12.14

Zatlera kungam novēlu izturību, sekmīgu operāciju un atveseļošanos! Un izmantot šo laiku pārdomām, jaunas pieredzes iegūšanai, sevis iepazīšanai un arī emocionālai atpūtai. Lai viss izdodas!

+15
-7
Atbildēt

0

Janis 18.07.2012. 11.46

Lai Zatlera kungam laba veselība!

Bet tiem, kas komentāros žulti lej, gan neko labu novēlēt nevaru.

+19
-13
Atbildēt

2

    ilmisimo > Janis 18.07.2012. 11.50

    j_zalitis Lai Zatlera kungam laba veselība!
    ___________________________
    Pievienojos.

    Ja cerat, ka savas kukules un sondores izdosies paslēpt aiz Zatlera kunga veselības- tad nekā.

    +17
    -17
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > Janis 19.07.2012. 16.34

    “Bet tiem, kas komentāros žulti lej, gan neko labu novēlēt nevaru.” – nožēlojami, ka šeit tik daudzi lietu saukšanu īstajos vārdos apzīmē kā žults liešanu.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu