Dzīves optimizācija • IR.lv

Dzīves optimizācija

3
Ilustrācija — Freepik
Marija Leskavniece

Kanādiešu ārsts Pīters Atija sarakstījis starptautisku dižpārdokli par to, kā dzīvot ne tikai ilgu, bet arī pilnvērtīgu dzīvi. 10 atziņas no viņa grāmatas Pārdzīvot: ilgmūžības zinātne un māksla

Pīters Atija uzsver, ka nevajag paļauties uz modernās medicīnas spējām cīnīties ar veselības problēmu sekām, bet pirmām kārtām jāpievērš uzmanība cēloņiem.
Publicitātes foto

Savu pieeju ārstēšanai Pīters Atija sauc par «medicīnu 3.0». Tātad sistēma piedzīvojusi jau trešo būtisko atjauninājumu — savienojot labāko no tradicionālās medicīnas ar jaunākajām atziņām par holistisku pieeju veselības aprūpei.

Tiesa, ja autors būtu rakstījis latviešu valodā, domājams, viņš būtu izvēlējies citu nosaukumu. Grāmatā Pārdzīvot: ilgmūžības zinātne un māksla (Outlive: The Science and Art of Longevity) svarīgākais ir vēstījums — lai dzīvotu ne tikai pēc iespējas ilgāk, bet arī saglabātu dzīves kvalitāti, nevajag paļauties uz modernās medicīnas spējām cīnīties ar veselības problēmu sekām. Toties pirmām kārtām jāpievērš uzmanība cēloņiem, kas šīs problēmas rada. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu