Urbanovičs: Vēlētāji paši vāks parakstus par Saeimas atlaišanu • IR.lv

Urbanovičs: Vēlētāji paši vāks parakstus par Saeimas atlaišanu

30

SC līderis norāda, ka partiju apvienības atbalstītāji var negaidīt Valsts prezidenta ierosmi

Ja arī turpmāk tiks ignorēti vēlēšanu rezultāti, tad vēlētāji Valsts prezidenta Andra Bērziņa vietā paši pieņemšot lēmumu un sāks parakstu vākšanu par referenduma ierosināšanu 11.Saeimas atlaišanai, intervijā laikrakstam “Vesti segodna” stāsta apvienības Saskaņas centrs Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Pēc Urbanoviča domām tagad viss ir atkarīgs no Valsts prezidenta lēmuma, jo tikai viņš varot apturēt procesu, kas sācies politikā – etniskā diskriminācija, raksta LETA.

“Tūkstošiem cilvēku, ne tikai vakar pie Saeimas nama un Valsts prezidentam nosūtītajās vēstulēs lūdz, lai Bērziņš rīkojas atbildīgi un neuztic valdības veidošanu Valdim Dombrovskim, kuram jau tā nav spēcīgas koalīcijas atbalsta. Tāpēc, vadoties pēc visiem demokrātijas principiem, valdības veidošana būtu jāuztic Saskaņas centram. Varu apliecināt, ka esam gatavi to uzņemties,” stāsta Urbanovičs.

Taču Urbanovičs saviem vēlētājiem nav atgādinājis Satversmes 14.pantu, kas paredz – tiesības ierosināt tautas nobalsošanu par Saeimas atsaukšanu nevar izmantot gadu pēc Saeimas sanākšanas, tātad ātrākais tikai 2012.gada 18.oktobrī.

Tās nevar izmantot arī gadu pirms Saeimas pilnvaru beigām, Valsts prezidenta pilnvaru pēdējo sešu mēnešu laikā, kā arī agrāk par sešiem mēnešiem pēc iepriekšējās tautas nobalsošanas par Saeimas atsaukšanu, teikts Satversmē.

Jau ziņots, ka uz pirmo sēdi 17.oktobrī sanāca ievēlētā 11.Saeima.

No Saskaņas centra (SC), kas Saeimā kopumā ieguvis 31 mandātu un ir lielākā frakcija.Vēlēšanu uzvarētāja apvienība Saskaņas centrs vēlēšanām izdevusi 280 tūkstošus latu, ziņo BNS.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) mājaslapā ievietotā apvienības vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācija liecina, ka SC ieņēmumos saņēmis 282 874 latus un tie gandrīz visi ir ziedojumi.

SC izdevis 280 tūkstošus latu. No šīs summas 219 193 lati izdoti par reklāmas izvietošanu televīzijā, radio, laikrakstos un žurnālos.

Līdz vēlēšanām KNAB uzraudzīja likumā noteiktos priekšvēlēšanu izdevumu apmēra ierobežojumus reklāmas izvietošanai, pasta pakalpojumiem un labdarībai.

Priekšvēlēšanu aģitācijas periodā pirms aģitācijas materiālu izvietošanas aizlieguma KNAB nebija konstatējis, ka kāds no 13 politiskajiem spēkiem būtu pārsniedzis pieļaujamo izdevumu apmēru ‒ 282 559 latus, ja partija bija iesniegusi savu deputātu kandidātu sarakstu visos piecos vēlēšanu apgabalos.

 

 

Komentāri (30)

AUTOEXEC.BAT 18.10.2011. 10.58

… jo tikai viņš (prezidents) varot apturēt procesu, kas sācies politikā – etniskā diskriminācija,
———————————————————-

Drīzāk jauns melošanas temats ir sācies SC propagandā – etniskā diskriminācija. Ja citādi nesanāk, tad spiedīsim uz to primitīvāko – naidu uz tautības pamata.

Interesanti, ko nozīmē “saskaņa” tajā nosaukumā ? :)

+16
-1
Atbildēt

3

    raimonds_bossltd > AUTOEXEC.BAT 18.10.2011. 13.09

    to lama
    Miers, tas ir krievu “Мир”, kludains tulkojums. Tie fasistu lopi domaja visas pasaules kundzibu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > AUTOEXEC.BAT 18.10.2011. 13.10

    to ARTs …
    NKVD un kriminala “saskana”

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > AUTOEXEC.BAT 18.10.2011. 11.05

    Interesanti, ko nozīmē “saskaņa” tajā nosaukumā ? :)
    ________________________________________________________
    To pašu ,ko Brežneva cīņa par mieru.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 18.10.2011. 10.55

Urbanoviča argumenti sāk kļūt garlaicīgi. Ja šis ir vienīgais arguments, kāpēc jāatlaiž Saeima, tad praktiski vispār varam nerīkot vēlēšanas, jo nebūs nekāds brīdis, kad a) SC būs mainījusi savu attieksmi b) pārējās partijas piekritīs ar to sadarboties.

+9
-1
Atbildēt

0

Ilona Auziņa 18.10.2011. 12.04

Tālu fakti nav jāmeklē kuri pierāda SC spējas saimniekot. Viens piemērs ir iztukšotā Rīgas pilsētas kase, otrs ir nepabeigtais Dienvidu tilts, trešais ir bardaks Centrāltirgū, ceturtais ir slavenais iepirkums ar e-talonu automātiem un tādu SC “panākumu” ir bezgalīgi daudz visās vietās kur ieskatāmies. Tepat šajā portālā šodien ir ievietots slavinājums Zaļetajeva izdarībām SC paspārnē. Tad kas notiks kad šādi “meistari” nonāks pie valsts pārvaldīšanas? Viņu pārveidotā namu pārvalde tagad ceļ iedzīvotajiem īres maksu tieši “dažādu sociālo grupu kopdzīves mājās”, kaut Ušakovs visu laiku tēloja milzīgo maznodrošināto aizstāvi, tajā pašā laikā ļaunprātīgo nemaksātāju-dzērāju īres parādus šādi cenšas pārlikt uz tiem, kuri godīgi maksā īri. Šādiem parādniekiem pat netiek atslēgta elektrība, arī to kā koplietošanas elektrību uzliek samaksāt kārtīgajiem maksātājiem, jo dzērāji lūk katru otro tostu uzsauc Ušakovam, novēlot labu veselību un SC, novēlot nonākt pie varas. Savējie taču ir jāatbalsta.

+9
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu