Zināms provizoriskais 11.Saeimas sastāvs • IR.lv

Zināms provizoriskais 11.Saeimas sastāvs

28
Saeimā notiek pēcvēlēšanu valdības koalīcijas veidošanas sarunas. Foto: Raitis Plauks, F64

Saskaitīti plusi un svītrojumi vēlēšanu biļetenos

Apkopojot vēlētāju ievilktos plusus un svītrojumus 1010 no 1027 vēlēšanu iecirkņiem, kļuvis zināms provizoriskais 11.Saeimas sastāvs.

Saskaņas centrs

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas apkopojumu no “Saskaņas centra” (SC), kas Saeimā kopumā ieguvis 31 mandātu, Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlēti Jānis Urbanovičs, Andrejs Klementjevs, Artūrs Rubiks, Boriss Cilevičs, Nikolajs Kabanovs, Sergejs Mirskis, Igors Pimenovs, Mihails Zemļinskis, Irina Cvetkova, Igors Meļņikovs, Sergejs Potapkins, Ņikita Ņikiforovs un Igors Zujevs.

No SC saraksta Vidzemē Saeimā ievēlēti Sergejs Dolgopolovs, Jānis Ādamsons, Ivans Klementjevs, Viktors Jakovļevs un Aleksandrs Sakovskis, Latgalē – Ivans Ribakovs, Jānis Tutins, Raimonds Rubiks, Jeļena Lazareva, Dmitrijs Rodionovs, Aleksandrs Jakimovs, Vladimirs Nikonovs un Marjana Ivanova-Jevsejeva, Kurzemē – Valērijs Agešins un Andrejs Elksniņš, bet Zemgalē – Vitālijs Orlovs, Ivars Zariņš un Vladimirs Reskājs.

Zatlera Reformu partija

No Zatlera reformu partijas (ZRP), kurai 11.Saeimā būs 22 deputāti, Rīgā ievēlēti Edmunds Sprūdžs, Vjačeslavs Dombrovskis, Kārlis Eņģelis, Inga Bite, Valdis Liepiņš un Daina Kazāka, Vidzemē – Valdis Zatlers, Romualds Ražuks, Gunārs Rusiņš, Elīna Siliņa, Zanda Kalniņa-Lukaševica, Jānis Upenieks, Guntars Bilsēns, Latgalē – Juris Viļums un Gunārs Igaunis, Kurzemē – Inese Lībiņa-Egnere, Inita Bišofa, Jānis Junkurs un Edmunds Demiters, savukārt Zemgalē – Klāvs Olšteins, Jānis Ozoliņš, Inga Vanaga un Viktors Valainis.

„Vienotība”

No 20 mandātus Saeimā ieguvušās “Vienotības” Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlēti Andris Vilks, Ojārs Ēriks Kalniņš, Andrejs Judins, Ilze Viņķele, Andris Buiķis un Inguna Rībena, Vidzemē – Valdis Dombrovskis, Artis Pabriks, Ilma Čepāne, Ainars Latkovskis, Ina Druviete, Dzintars Ābiķis, Edvards Smiltēns, Latgalē – Aleksejs Loskutovs un Jānis Lāčplēsis, Kurzemē – Solvita Āboltiņa un Janīna Kursīte-Pakule, bet Zemgalē – Atis Lejiņš, Dzintars Zaķis un Jānis Reirs.

Nacionālā apvienība

No nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK), kura Saeimā būs pārstāvēta ar 14 deputātiem, Rīgā ievēlēti Einārs Cilinskis, Dzintars Rasnačs, Ilmārs Latkovskis un Dāvis Stalts, Vidzemē – Raivis Dzintars, Jānis Dombrava, Ināra Mūrniece, Romāns Naudiņš un Kārlis Krēsliņš, Latgalē – Inese Laizāne, Kurzemē – Gaidis Bērziņš un Dzintars Kudums, bet Zemgalē – Imants Parādnieks un Vineta Poriņa.

Zaļo un zemnieku savienība

Savukārt no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), ko Saeimā pārstāvēs 13 deputāti, Rīgas saraksta Saeimā ievēlēti Raimonds Vējonis un Kārlis Seržants, no Vidzemes – Jānis Dūklavs, Ingmārs Līdaka un Iveta Grigule, no Latgales – Jānis Klaužs un Rihards Eigims, no Kurzemes – Dana Reizniece-Ozola, Aija Barča, Jānis Vucāns, bet no Zemgales – Augusts Brigmanis, Andris Bērziņš un Uldis Augulis.

11.Saeimas vēlēšanu galīgos rezultātus un 11.Saeimā ievēlētos deputātus Centrālā vēlēšanu komisija paziņos pēc visu 1027 vēlēšanu iecirkņu balsu skaitīšanas protokolu pārbaudes trīs nedēļu laikā pēc vēlēšanām.

Komentāri (28)

Sanšains 19.09.2011. 21.29

Ja gribam rīkoties kā igauņi – latviešiem ir JĀIZTUR bez Saskaņas Centra ņemšanas valdībā –

Deniss Hanovs: “Apvienībai “Saskaņas centrs” nākotnē varētu sarukt vēlētāju atbalsts, ja viņiem arī tagad neizdosies nokļūt pie varas.”
http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/392425-atbalsts_sc_samazinasies_ja_apvieniba_atkal_nebus_pie_varas

+10
-2
Atbildēt

7

    garausiitis > Sanšains 19.09.2011. 23.02

    Vakar TV ziņās tā latviešu kundze ,kas vervelēja par brīvbiļetēm RS ar noteikti pirms ieraksta bija ilgi un nežēlīgi spīdzināta, lai publiski pateiktu,ka balsoja par SC.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Sanšains 19.09.2011. 23.16

    Haris – domā tie 15% ir no pirksta izzīsti?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Sanšains 19.09.2011. 22.57

    klusais –

    Jā, joprojām palieku pie sava uzskata, ka latvieši kaut cik vērā ņemamā skaitā nav balsojuši par SC – vismaz līdz tas nav argumentēti atspēkots.

    “Dienas” hipotēzi par argumentētu neuzskatu. Nav nekāda pamata uzskatīt, ka “krievi bijuši vienlīdz aktīvi kā pārējie, proti, vēlēšanu aktivitāte bija ap 60%”. Es pieņemu, ka krievu aktivitāte bija lielāka.

    Piemēram, kā twitter’ī pareizi aizrādīja Ieva Dāboliņa: “Vai kāds ir redzējis uzsaukumu boikotēt vēlēšanas KRIEVU VALODĀ?”

    Neapgalvoju, ka daudz latviešu sekoja šiem marginālajiem aicinājumiem, bet fakts, ka tādas idejas vispār tika cilātas, varētu būt viens no latviešu elektorāta sašķeltības un diezgan lielās necerības raksturlielumiem.

    Turklāt mēs nezinām datus par pēdējā gada aizbraucējiem.
    Starp citu – tāpat kā par vispārējo skaitu. Kaut gan GfK “tautu skaitīja” jau pavasarī. Kā var tik ilgi skaitīt? Kāds briesmīgs noslēpums, vai?

    P.S.
    Bet vispār nebrīnītos, ja DRĪZ, it īpaši, ja SC PAŅEMS valdībā, latvieši tomēr varētu “aizlūzt”.
    Tādu SC advokātu kori kā pēdējās dienās nav nācies dzirdēt nekad – Juris Rozenvalds, Klāvs Sedlenieks, Tālis Tīsenkopfs, Andris Sprūds, Ivars Austers, Dace Akule, jau agrāk Jemberga, Liniņš, Kažoka, Muižnieks, tikko un atkal bijusī Sorosa fonda valdes locekle Alla Petropavlovsksa.

    Ēlerte, kura vairākus no šiem izauklējusi vai balstījusi, var tagad žagoties. Tas gan neko nelīdz – vajadzēja domāt, savulaik piešķirot Sorosa fonda stipendijas vai dāvājot publicitāti “Dienā”.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Sanšains 19.09.2011. 23.28

    klusais –

    “Dienā” štata komentētājs tagad ir Sandris Točs, ko Ēlerte savulaik izmeta “Dienas”, kā man toreiz šķita, par pārāk prokrieviskiem uzskatiem.

    Točs tātad pašlaik ir derīgs. Manuprāt, tas labi raksturo mūsdienu “Dienu”.

    Šī uz ātru roku pamestā hipotēzes būšana man atgādina Jura Paidera entuziasmu pirms gada, kad viņš centās pierādīt, ka par SC balsojuši daudz latviešu. Manuprāt, arī viņš pilnīgi izgāzās. Toties vēlāk ar Urbanoviču un Jurgenu uzrakstīja Melīgo vēstures grāmatu.:)
    http://zinas.nra.lv/viedokli/juris-paiders-1/34220-latviesu-veletaju-izvele-10-saeimas-velesanas.htm
    (Skatos, Paidera raksta ilustrāciju saites vairs nedarbojas)

    Paidera sakarā man toreiz izvērtās īsa, bet interesanta domu apmaiņa ar Ritvaru Eglāju. Šķiet, ir vērts uzmest aci arī viņa viedoklim.
    http://klab.lv/~ritvars/595611.html

    Jā, neticu no šādiem avotiem nākušām hipotēzēm – it īpaši, ja tās nav zinātniski:) pamatotas.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Sanšains 20.09.2011. 00.17

    @Haris
    Vēlētāju atbalsts samazināsies, jo padomijas krievu pensionāri vienkārši aiziet mūžībā, bet jaunie (bez jebkādiem sirdsapziņas pārmetumiem) pārceļās uz Rietumiem.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Sanšains 19.09.2011. 22.47

    Haris – vai Tu nebiji tas, kurš noliedza, ka SC iebalsots bez latviešu atbalsta – http://www.diena.lv/latvija/politika/par-saskanas-centru-balsojusi-15-proc-latviesu-13904194

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Sanšains 19.09.2011. 23.14

    klusais –

    Es tomēr runāju par kaut cik ievērojamu latviešu īpatsvaru. Kā redzams, arī pašā SC kandidātu sarakstā ir izdevies rekrutēt vairāk latviešu nekā līdz šim – lai atceramies kaut vai jau ievēlēto Elksniņu (ar cieto “e”).

    Bet tik un tā tas, manuprāt, ir margināls lielums.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

dro 19.09.2011. 21.14

“Mēs esam atvērti joprojām pirmām kārtām Zatlera Reformu partijai, tad Nacionālajai apvienībai un Saskaņas centram (SC), tāds bija valdes mandāts tā arī turpināt,” teica Āboltiņa.
__________________________
Vēlēšanu rezultāti ienes gaismu bēniņos?:)

+6
-2
Atbildēt

5

    dro > dro 19.09.2011. 22.37

    Varu ieteikt pamācīties no Betijas:)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > dro 19.09.2011. 22.08

    Zane … Kašķis ? :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > dro 19.09.2011. 21.48

    ….lno…citu variantu neizskati?…varbūt Tev ir atvērusies dzirde un atgriezusies lasītprasme?…:))
    …ko Tu ietiepīgi pirms vēlēšanām mēģināji noliegt…:))

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > dro 19.09.2011. 22.22

    …ARTs…puiši, Jums dīvaina loģika!…Jūs dzirdat tikai to, ko vēlaties saklausīt, noliedzot realitāti…kad spēlē ar Jūsu pašu ieročiem – tad Jums tas nepatīk!…:))
    …Tev taču vajadzētu zināt, kā to sauc, vai ne?…:))

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > dro 20.09.2011. 00.15

    @Ino
    Pēc pus vadības izsvilpšanas daži sāk aizdomāties par konsekvencēm. Vienīgais, kas jūtas droši ir Dombrovskis, kurš, šķiet, proporcionāli šogad ir ieguvis lielāku vēlētāju atbalstu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Aigars Oļukalns 20.09.2011. 04.49

Informācija par Viktoru Valaini (ZRP) – jauno Saeimas deputātu, ievēlētu no Zatlera reformu partijas

ZRP Jelgavas nodaļas vadītājs, kurš arī ir Saeimas deputāta kandidātu sarakstos Viktors Valainis 1986.gadā dzimis, sarakstā ar 7. numuru. Viktors Valainis kādu laiku kopā ar savu draugu Jelgavas pilsētā atvēra mūzikas klubu “POSTCLUB”, kas atradās vecā pasta ēkā. Jau toreiz šis fakts likās aizdomīgs, jo abi biedri lielijās, ka viņiem pašvaldībā esot visi jautājumi “sakārtoti” ar LPP/LC debutātiem galvenokārt. Kluba darbība noritēja lielā bohēmā, ja tā var teikt. Abi līdzīpašnieki katru nakti dzerstījās, bet V.Valainis spriežot pēc mega enerģijas un neadekvātuma arī šņauca narkotikas.
Saviem draugiem V.Valainis stāstījis kā lielu noslēpumu, ka laiku atpakaļ esot tirgojis narkotiskās vielas lielos apjomos. Lietas gājušas tik labi, ka esot nopircis sev relatīvi jaunu 6.sērijas BMW automašīnu melnā krāsā. Taču tad neskaidru apstākļu dēļ šo rūpalu pārtraucis, taču joprojām uztur ciešas saiknes ar citiem samērā lieliem narkodīleriem, no kuriem viens arī vārdā Viktors tika aizturēts slavenā narkotiku lietā, kurā figurēja slaveni LV sportisti, bet kura atklāti tika notušēta. Saprotam, ka šai informācijai ir operatīvs raksturs un tā nav pierādāma ar faktiem, bet izklāstam, lai Jums rastos saprotamāks mūsu vēstules motīvs.
Tagad fakti: Post Club darbības laikā vietējā (Jelgavas) valsts policija veica klubā pārbaudes, kopā ar PVD, Valsts darba inspekciju un Ekonomikas policijas darbiniekiem. Katrā pārbaudē tika konstatēti pārkāpumi visos punktos- nesisti čeki, nelegāla nodarbinātība, pārkāpumi akcīzes preču apritē, pārkāpumi autortiesību noteikumos, pārkāpumi sanitāros noteikumos. V.Valainis katrā pārbaudes reizē atklāti bravurīgi ņirgājās par valsts darbiniekiem un demonstrēja, ka viņam nekas par to nebūs.
Visi materiāli par minētiem pārkāpumiem ir pieejami Jelgavas pilsētas policijas pārvaldē.
Pēc pirmās pārbaudes V.Valaini sāka aktīvi aizstāvēt bijušais Jelgavas kriminālpolicijas priekšnieks, tagadējais Domes deputāts Saulvedis Šalajevs (LPP/LC) Kurš izmantojot sakarus starp saviem bijušajiem kolēģiem centās vienoties, lai nekādas pārbaudes vairs V.Valaiņa klubā nenotiek, vismaz līdz pašvaldību vēlēšanām. Savukārt V.Valainis organizēja mūzikas izklaides pasākumus, kuros tika populrizēta LPP/LC un vēlāk arī Post Club sāka sargāt Saulvedim Šalajevam piederošā apsardzes firma ( Biznesa Drošības Grupa), kas reģistrēta uz S.Šalajeva kolēģi Torgaševu, bet patiesā labuma guvējs ir S.Šalajevs, kurš aktīvi arī piedāvā apsardzes pakalpojumus, taču šo uzņēmumu nav nekur deklarējis. Starp citu, tieši pēc minētām pašvaldību vēlēšanām drošības policija uzsāka kriminālprocesu par balsu pirkšanu, kur galvenais figurants bija S.Šalajevs.
V.Valainis savā visatļautības sajūtā bija aizgājis tik tālu, ka vairs nemaksāja, ne par alkohola piegādēm, ne nomas maksu, beigās arī ne elektrību. Parādi uzkrājās vairāku tūkstošu apjomā, vēlēšanas bija pagājušas un S.Šalajevs kopā ar telpu apsaimniekotāju ieradās klubā un V.Valaini burtiski izlika aiz durvīm, taču uzstādot prasību par parādu atmaksu, kura saglabājusies joprojām, jo summa bija pamatīga. S.Šalajevs kopā ar D.Liepiņu izstājās no LPP/LC, Liepiņš iestājās reģionālā partijā, bet S.Šalajevs vienu brīdi vēlējās pievienoties ZRP, taču nezināmu apstākļu dēļ tas nav noticis, bet partijā ir iesaistījies parādnieks V.Valainis.

avots: *://pietiek.com/raksti/ko_mes_nepubli cejam_par_zatlera_reformu_partiju

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu