Rojā būs savs mākslas festivāls • IR.lv

Rojā būs savs mākslas festivāls

27

No 28. līdz 30. jūlijam Rojā pirmo reizi norisināsies kino un mākslas festivāls ROJAL

Festivāla pamatideja ir popularizēt kino un mākslas nozari ārpus Rīgas. Festivāls notiks ārpus ierastā darba dzīves konteksta kooperatīvā, eksperimentālā ideju apmaiņas vidē. Nākotnē ROJAL paredzēts izvērst par plašāku starptautiska mēroga starpnozaru projektu.

 Rojas kultūras centrā un vairākās vietās pilsetvidē tiks izrādītas gan latviešu dokumentālās, spēles un animācijas filmas, gan Rīgas Starptautiskā kinofestivāla Arsenāls un Gētes institūta Rīgā piedāvātās ārvalstu filmas. Par šā gada festivāla goda viesi ir aicināts kinooperators un režisors Ivars Seleckis, kurš savos darbos pievērsies Kurzemes zvejniekciematu dzīvei. Rojas Kultūras centrā norisināsies Latvijas jauno un topošo režisoru filmu skate – konkurss. Gados jaunākie kino skatītāji būs aicināti apmeklēt bērnu rītus, kuros tiks demonstrētas latviešu animācijas filmas. Ar bērniem tiksies un stāstīs kā top viņa filmas Animācijas Brigādes mākslinieks, scenārists, komponists un producents Māris Putniņ. Talsinieka Rūdolfa Miķelsona vadībā notiks darbnīca, kurā viņš iepazīstinās ar savu filmu radīšanas procesu.

Festivāla laikā būs bezmaksas brīvdabas nakts seansi jūrmalā, mākslas notikumi ierastās un ne tik ierastās vietās, radošās darbnīcas, koncerti, diskusijas, lekcijas, performances.

Rojas pilsētvidē un Jūras zvejniecības muzejā atklās mākslinieka Māra Grosbaha izstādi, kurā būs skulptūras, objekti, skaņu instalācijas, video, fotogrāfijas un zīmējumi. 

Sīkāka informācija par festivāla programmu sekos www.roja.lv , www.facebook.com/fROJAL

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu