Rojā atvēzējas globāli • IR.lv

Rojā atvēzējas globāli

Raivis Veckāgans, SIA Banga Ltd līdzīpašnieks. Foto — Ieva Salmane
Mārtiņš Galenieks, speciāli Ir

Pandēmija un karš ievērojami cēla pieprasījumu pēc konserviem, taču arī bez šīm likstām uzņēmums Banga Ltd pratis augt un iekarot tirgus no Austrālijas līdz Japānai

Pirms došanās cehā mums gluži kā ieiešanai operāciju zālē ir jāietērpjas tīros uzsvārčos un bahilās, mati jānoslēpj zem cepurītes, bet man, bārdainim, vēl jāuzliek sejas maska, lai, nedod Dievs, nejaušs reportiera mats nesabojātu apetīti kādam, kas Austrālijā vai tepat Rīgā atvēris Banga Ltd ražotu konservu kārbu. Kad tas izdarīts, uzņēmuma līdzīpašnieka Raivja Veckāgana vadībā varam sākt ekskursiju.

Ražotni Rojā, pāris stundu brauciena attālumā no Rīgas, kā bankrotējušu uzņēmumu Raivis kopā ar brāli Ingu un citiem biznesa partneriem iegādājās Valsts ieņēmumu dienesta rīkotā izsolē pirms 12 gadiem. Veckāganiem, kuri šobrīd palikuši vienīgie uzņēmuma īpašnieki, pa šo laiku ir izdevies ne tikai padarīt zivju konservu rūpnīcu pelnošu, bet arī ievērojami izplesties, nemitīgi iekarojot jaunus tirgus viscaur pasaulē un pieckāršojot Kurzemes uzņēmuma darbinieku skaitu. Par spīti tam, ka brāļiem pirms tam nebija nekādas pieredzes ražošanā.

«Mēs ar brāli pirms tam strādājām banku sfērā. Taču, kad tajā pēc 2008. gada krīzes apsīka aktivitāte, pievērsāmies zivju konservu tirdzniecībai. Pāris gadus strādājām šajā jomā, taču mums nebija savas ražotnes, un, kad pavērās šāda iespēja, nolēmām to iegādāties,» stāsta Raivis. 

«Tā bija neliela ar apmēram 30 cilvēku komandu. Paturējām nosaukumu, jo Rojā tam ir senas tradīcijas no zvejnieku kolhoza Banga laikiem, un tas ir stāsts, ko vēlamies piedāvāt plašajai pasaulei. Iepriekšējais uzņēmums jau eksportēja produkciju ne tikai uz Krieviju un NVS valstīm, bet arī uz Vāciju. Mēs gribējām saglabāt zīmola pēctecību.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu