Poligrāfija zvejnieku brālībai • IR.lv

Poligrāfija zvejnieku brālībai

Gintis Krauze, SIA Rauda līdzīpašnieks. Foto — Gints Ivuškāns
Gunita Nagle

Vairāk nekā 20 gadus brāļu Ginta un Raita Kraužu tipogrāfija Rauda sadarbojās ar zivju pārstrādes uzņēmumiem, gādājot par to produkcijas iepakojuma apdruku. Uzņēmēji uzskata — risks, strādājot tik šaurā biznesa nišā, ir atmaksājies

Rojā, kā jau piejūras ciematam raksturīgi, dzīvo ne tie maigākie cilvēki. Sasveicinoties ar svešiniekiem, vecie vīri vēl šad un tad saka: «Kas tu i, un ko tev te vaig?» Gintis Krauze no Rojas to pastāsta, lai palīdzētu saprast, kāpēc viņš un brālis Raitis iepriekš nav snieguši intervijas, kurās stāstītu par savu uzņēmumu Rauda. 

Gandrīz 27 gadu darbības laikā tas izveidojies par poligrāfijas uzņēmumu, kas vienīgais Latvijā spēj apdrukāt visdažādākos materiālus — sākot no papīra un beidzot ar metālu. Bet tas, kā Rauda kļuva par šādu uzņēmumu, ir mazzināms stāsts. 

Brāļi Krauzes, veiksmīgi sastrādājušies ar Latvijas lielākajiem zivrūpniekiem un juzdamies droši šajā nozarē, publicitāti uzskatīja par lieku. «Bet nu domāju, ka pienācis brīdis palepoties ar to, kas ir izdarīts,» saka Gintis.

Lai sāktu, ieķīlāja māju

Ģimenes uzņēmuma pirmsākumi sniedzas 90. gadu sākumā, kad Latvija atguva neatkarību un piedzīvoja milzum daudz pārmaiņu ekonomikā un tautsaimniecībā. Ginta stāsts par uzņēmuma izveidošanos ir saistīts ar juku laikiem, kuros, ja vien cilvēki bija apķērīgi un gatavi riskēt, iespējams bija gandrīz viss.  

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu