Krievijas dēļ apvienotā vēsturnieku komisija vēl nedarbojas • IR.lv

Krievijas dēļ apvienotā vēsturnieku komisija vēl nedarbojas

57
Foto: Edijs Pālens, LETA

Pilnais Krievijas puses komisijas sastāvs vēl joprojām nav zināms

Lai gan Latvijas vēsturnieki jau vienojušies par saviem pārstāvjiem vēsturnieku komisijā sadarbībai ar Krieviju un ir gatavi darbam, komisija darbu joprojām nav sākusi, jo to kavē Krievijas puse, otrdien Latvijas Radio atzina vēsturnieks Inesis Feldmanis, kurš izvirzīts par komisijas līdzpriekšsēdētāju no Latvijas puses, vēsta aģentūra BNS.

Feldmanis atzina, ka komisija darbību sākusi nav, jo, ja Latvijas vēsturnieki ar daudziem jautājumiem saistībā ar šo komisiju bija tikusi galā jau janvārī, tad Krievija tikai vēl maijā paziņoja par komisijas vadītāju Aleksandru Čubarjanu, bet pilnais izvirzīto locekļu sastāvs pat joprojām nav zināms.

Patlaban notiekot sarunas ar Čubarjana palīgiem un šonedēļ Feldmanis un Valsts prezidenta padomnieks vēstures jautājumos Antonijs Zunda dosies uz Maskavu, lai vēl izrunātu visus strīdīgos jautājumus un vienotos par to, kur notiks pirmā komisijas sēde un kādi būs tajā apskatītie galvenie jautājumi.

Ieilgušo Krievijas puses komisijas izveidi vēsturnieks skaidro ar lielo birokrātiju:”Man atbildēja, ka tur tomēr valda diezgan liela birokrātija un nevarēja tā īsti vienoties par to, kura institūcija pārraudzīs šīs komisijas darbu.. Esot bijis zināms strīds starp izglītības ministriju un Krievijas Zinātņu akadēmiju,” pastāstīja Feldmanis. Tomēr patlaban noteikts komisijas sastāvs, kas gan Latvijas kolēģiem vēl nav zināms pilnībā, taču tiek solīts, ka to varētu uzzināt, atrodoties Maskavā.

Pagaidām vēl neatrisināto jautājumu skaitā ir gan jautājums par komisijas locekļu skaitu, ko Krievija vēlas lielāku (līdz desmit), kamēr Latvijai jau izraudzīti septiņi pārstāvji. Tomēr pret to Latvijai nav iebildumu, un Latvijas pārstāvji ir ar mieru papildināt vēsturnieku skaitu arī no savas puses.

Otrs strīdīgais jautājums ir komisijas nolikums, ko Krievijas vēsturnieki vēlas vispārīgāku, nekā patlaban Latvijas puses izstrādātais. Tomēr arī tam var piekrist, ka Latvija to izveidojusi ar pārāk konkrētiem uzdevumiem.

Lielākās domstarpības varētu rasties jautājumā par apskatāmo laika periodu. Feldmanis arī piebilda, ka Krievijas puse grib “mūsu komisiju mazliet atšķaidīt” un nodarboties gan ar 20.gadsimta, gan arī 19.gadsimta jautājumiem. Vēsturnieks sacīja, ka šajā jautājumā Latvijas puse negribot piekāpties. Arī abu valstu prezidenti, vienojoties par komisijas izveidi, runāja tikai par 20.gadsimta jautājumiem.

Jau vēstīts, ka apvienoto vēsturnieku komisiju vadīs Krievijas Zinātņu akadēmijas Vēstures institūta prezidents Aleksandrs Čubarjans.

No Latvijas puses par komisijas līdzpriekšsēdētāju izvirzīts vēsturnieks Inesis Feldmanis. No Latvijas komisijā piedāvāti septiņi pārstāvji – Feldmanis, profesori Heinrihs Strods, Aivars Stranga, Antonijs Zunda, Latvijas vēstures institūta pētnieces Irēna Šneidere un Daina Bleiere, kā arī Daugavpils universitātes Latgales reģionālā pētniecības institūta pārstāvis Aleksandrs Ivanovs.

Par abu valstu pārstāvju kopīgu vēsturnieku komisiju paziņoja abu valstu prezidenti Zatlera oficiālās vizītes laikā Krievijā, turklāt Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs apliecinājis, ka vēsturniekiem būs pieeja Krievijas arhīviem. Latvijas puses darba nodrošināšanai komisijā Valsts prezidenta kancelejas budžetā atvēlēti 4000 latu.

Komentāri (57)

buchamona 14.06.2011. 10.04

Cik jābūt ir naivam, lai noticētu, ka pārskatāmā nākotnē izdosies izdabūt no Krievijas noslepenotos arhīva materiālus par Kremļa noziegumiem Latvijā. Kādēļ lai viņi tos mums dotu, ja viņu motivācija ir ievilkt šīs lietas bezgalīgā diskusijā.
Viņi saprot, ka, jo ilgāks laiks paies, jo latviešiem šī problēma liksies maznozīmīgāka. Jau tagad aiz vien skaļāk izskan viedoklis, ka “godīgo latviešu” vienīgai īstais sabiedrotais ir staļinisti no Saskaņas Centra :)) Tas nozīmē, ka vēl tikai nedaudz jāpaciešas un viņi pārņems varu Latvijā. Viņi taču būtu pilnīgi traki, ja paši šo tik ilgi kāroto mērķi tagad uzspridzinātu.

+9
-1
Atbildēt

27

    Ieva Melgalve > buchamona 14.06.2011. 12.39

    Zelta vardi-“Neko nevar skaidri zinat ,atliek vienigi minet”.Parlasot komentarus,it biezi mekleju tiesi Tavu viedokli,nezinu kas esi,bet ja statos virtuala IR komentetaju partija,ne-mazsvarigi butu tas-kura esi Tu:).Bet,skat,beidzot ari Tu saubies,isti neesi parliecinats.Tas ir tiesi ka man,saaku kaut ko nesaprast-kurs ar kuru un kurs pret ko:).Butu Zatlers panjemis Maiziti,Matisu,parvilinajis Vilku(finansistu),Ati Lejinu,Liegi,Piebalgu bilde butu skaidraka vismaz- mazliet.Viens pats Bondars-tas ir par maz.Vispar jau tie godigie politikaa,nemaku pateikt, kada veida meklejami un cik vinju ir procentuali/:)

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > buchamona 14.06.2011. 14.07

    to Lo2u
    Butu Zatlers panjemis Maiziti,Matisu,parvilinajis Vilku(finansistu),Ati Lejinu,Liegi,Piebalgu
    —–
    Man patīk šitais “zvaigžņu saraksts”. Vēl tikai Ščerbatiha un Reinika trūkst. (Par Lieģi un Maizīti es neko sliktu nesaku).
    Domāšaa tāda pati kā ZZS vēlētājam… :)
    Ko labu Latvijai darījis Piebalgs?
    Kādreiz atceros “politologa” Lejiņa prognozes… Kura no tām ir piepildījusies?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 14.06.2011. 11.20

    riņķī apkārt. Izlasi, lūdzu http://www.pietiek.com/rakst... Man kā vienmēr svarīgas Tavas domas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 14.06.2011. 11.30

    Ino – Paldies :) Bet nevaras man vaļā tā saite, rāda kļūdu. Kas tur ir? – trijos vārdos.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 14.06.2011. 11.31

    andza. Vai Tu uzticies Bondaram?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 14.06.2011. 11.04

    V iekšienē ir nesamierināmas pretrunas starp daļu PS un SCP, un sliktākais, kas var būt – savstarpējais publiskais komunālās virtuves cienīgs strīds, kas tagad notiek.
    Tas gremdē visu V.
    Tāpēc, jo ātrāk notiks oficiāla šķiršanās vai nesamierinamo deputātu aiziešana, jo labāk visiem.
    Kurš un uz kurieni ies – tas jau cits jautājums, bet, šī te problēma beidzot jārisina.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 14.06.2011. 11.47

    Ino – Es ticu šobrīd Zatleram. Manprāt – viņš tiešām politikā ir ” ienācējs no malas”, ja viņam būtu svarīgas mūsu ” profesionālo politiķu vērtības”, viņš nebūtu ierosinājis referendumu. Protams, neko nevar izslēgt, taču, ja pieņemtu, ka Lembergam ir taisnība un caur Zatleru šobrīd tiek rīkots apvērsums – kaut kas līdzīgs 15. maijam :), nu tad tas ir tāds ” darījums”, kāds vēl LR vēsturē nav bijis, ja nu vienīgi varētu atcerēties Molotova – Ribentropa paktu.:) Nu, tā man tas izskatās :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 14.06.2011. 11.48

    Krix. Tā jau būtu tikai pusbēda, ja par graujošajiem SC panākumiem ārkārtas vēlēšanās taurētu tikai kampēju sulaiņi. Tas pastāvīgi skan arī LTV, arī IR portalā, piem. Jemberga.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 14.06.2011. 11.55

    rinķī apkārt. Man jau arī gribas cerēt. Tomēr, ja SCP gūs virsroku V, ņemot vērā to, ka arī Zatlers esot par SC iesaistīšanu, tad būs finišs. Baumo, ka tiekot apsūkāta ideja par Tautas fronti ar Zatleru prieksgalā, kurā iesaistīšoties arī daži cilveki vai grupas no SC.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 14.06.2011. 12.16

    riņķī apkārt. No Tavas mutes Dieva ausī. Man gan ne visai patika Zatlera intervija, tāpat kā “Kononovs ir upuris”. Tomēr jāņem vērā, ka Zatleram atšķirībā no manis jābūt diplomātam.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 14.06.2011. 12.58

    riņķī apkārt. Kārtējais apliecinajums tam, ko Latvijā uzskata par vērtībām… Laikam arī IR vairs nevēlas “rakņāties vēstures mēslainē”, nesaprotot to, kuri “nerakņājas vēstures mēslainē”, palīdz šodienu un rītdienu pārvērst par mēslaini…

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > buchamona 14.06.2011. 13.49

    andza, es plānoju izdarīt tādu pašu izvēli – radus jau pagājušoreiz pierunāju, tagad, protams, darīsim to pašu. Par koalīcijām runājot, nedomāju, ka vajag dalīt nenomedīta lāča ādu, bet man kaut kā šaubīgi liekas, V + NA + vēl kas(pieņemsim Zatlera partija) varētu vienoties, jo diemžēl ļoti daudz ir SCP tipa darboņu, kam ir nesamierināma kāre laizīties gar SC – ja V neizolēs šo TP atlikumu ar Štokiju un Pabriku priekšgalā(es domāju pašā SCP ir labi cilvēki, bet barveži gan ir vnk nelieši), tad nekas labs, arī ja V dabon labus rezultātus vēlēšanās nav gaidāms – būs tāds pats cirks ar ”vecās koalīcijas turpināšanu” kā rudenī ! Nav mums diemžēl kā Vācijā, ka balsojot par kādu partiju jau diezgan skaidri apzinies koalīciju – Ēlertes pļāpāšana par VL! kā tuvāko sabiedroto LR1 ēterā, tikai tāda muldēšana pirms vēlēšanām vien bija !

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    marčiks > buchamona 14.06.2011. 11.37

    Es Zatlera vietā dibinātu savu partiju, jo sevišķi, ja iespējams savākt dažus sakarīgus cilvēkus, piemēram, Maizīti, kādus, kas kaut ko saprot no ekonomikas u. tml. Uzbūvēt jaunu māju, manuprāt, vienkāršāk, nekā pārbūvēt pussabrukušu. Iesaistīties neviendabīgajā, paplukušajā Vienotībā nebūtu ne izdevīgi, ne pareizi. Varbūt kādreiz atkal pienāks Vienotības laiks, taču pašlaik viņu vilciens aizgājis – labākais, uz ko viņi var cerēt, ir kādas 15 vietas nākamajās vēlēšanās un vairākuma koalīcija kopā ar Zatlera partiju un NA.

    Zatleram būtu jāmēģina savākt ne vien VL un V bijušo vēlētāju balsis, bet arī daļas ZZS plus to, kas pagājušajās vēlēšanās nepiedalījās; ar spēcīgu ekonomisko programmu jāpiesaista tie vēlētāji, kam korupcijas apkarošana nešķiet tik svarīga. Par V – Repšes atsaukšana no “pensijas” varbūt tiešām ir laba ideja. Dombrovskim kā līderim maz izredžu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    marčiks > buchamona 14.06.2011. 11.46

    @Krix Domāju, ka SC nedabūs īpaši vairāk vietu, taču pat ar tām pašām 29 vietām viņi varētu būt gan formālie, gan faktiskie vēlēšanu uzvarētāji. Tur tā atšķirība. Būs vieglāk atrast argumentus SC aicināšanai valdībā – tipa, kā var ignorēt vēlēšanu uzvarētājus?

    Par Maizīti – pilnīgi piekrītu, Maizītis varētu vadīt tieslietu fronti, ekonomisti jāpameklē citur, par Bondaru man ir drusku šaubas, jo viņa līdzšinējā darbība rada bažas, ka nokļūšana pie politiskās varas viņam ir pašmērķis.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 14.06.2011. 11.17

    Taisni tā jau arī ir – Zatleris V spicei vajadzīgs tikai, kā lokomotīve.
    Taisni tāpēc , manuprāt, pareizākais variants būt veidot jaunu partiju, bet,sāku šaubīties vai Zatlers to spēs izdarīt.
    Un V tas, saprotams, galīgi nav izdevīgi, tā būs V galvenā konkurente, un viņi to kavēs, nevis, palīdzēs.
    Man jau nāk prātā doma, ka V vienkārši jāizjūk – daļa var pievienoties Zatlera partijai, daļa VL, un JL jāiet atsevišķi, un vēlams, atkal ar Repši priekšgalā.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 14.06.2011. 10.35

    Krix. Paldies par saiti. Iesaku arī citiem izlasīt.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > buchamona 14.06.2011. 11.22

    Dzeris
    Gluži manas domas. V-ai Zatlers ir vajadzīgs kā ēst. Jo tik tiešām, eventuālā jaunā Zatlera partija pirmkārt nolasīs V balsis. Un tikko Dienā ir ievietota infa, ka Zatlera partiju varētu organizēt Bondars, viņam tomēr ir reāla pieredze gan politikā, gan kā organizatoram.
    Laba ziņa. Štokiji varēs iet ieskrieties.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 14.06.2011. 12.10

    Ino -“Arī “Saskaņas centram” būtu skaidri jāpasaka sava izvēle, kas viņi beigās ir – moderna, demokrātiska partija vai tāda partija, kas koķetē ar tiem, kas spēlē politiskās spēles aizkadrā,” aicina Zatlers.
    http://www.zz.lv/portals/latvijas/raksts.html?xml_id=31031

    Zaters, kā LR prezidents vairākkārt ir teicis, ka ir jāizbeidz politika pēc nac. pazīmēm, tas viņam kā prezidentam ir jāsaka un tā tas arī ir, bet tajā pašā laikā Zatlers nekad nav locījies brīžos, kad ir jādefinē attieksme pret LR valstiskumu, okupācijas faktu, valsts valodu uc. Ļoti labi to varēja redzēt viņa intervijā ar V. Pozneru, bet par Bondaru man nav viedokļa. Un vēl jau – baumas rodas divējādi. Vai nu tiek kulti tukši salmi līdz tie pārtop par ” patiesību” , jeb baumas tiek palaistas ar nolūku

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > buchamona 14.06.2011. 11.41

    lno, Pabriks taču ir no TP pārbēdzējiem(kad sāka iet uz grunti tas pasākums)…vēlas citus tādus pašus, lai taisītu savu stūrīti ! Ja šāda iecere īstenosies, būs mums Vienotais kampēju atlikums…

    Par Zatleru runājot, izskatās, ka tomēr vēlas taisīt savu…Bondaram kaut kā neuzticos, esmu arī piesardzīgs visā šajā eiforijā par Zatleru, jo ir bažas ka viņa politiskais spēks varētu vest(nevis pavērt durvis) SC uz koalīciju.

    Par SC runājot, manuprāt, ir muļķības tās ziņas, ko izplata visādi Stendzenieki, nra.lv, Liepnieks, utt., ka nu šie dabūs 30+ vietas….nedabūs vairāk ne grama, ja iespaidīgi reanimēsies pčolas vai šovinistu pārītis lindermans&osipovs, soglasņiku rindas Saeimā jūtami pakusīs ! Vairākums latviešu, atvainojos, arī nav tik debīli, lai balsotu par Latvijas pārkrieviskotāju, pretēji dažādu polittehnologu sapūstiem burbuļiem !

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > buchamona 14.06.2011. 11.43

    Alejandro, Maizītis ir diplomēts un pieredzējis jurists(nenoliedzami labs), ar ekonomiku viņam ir maz sakara, tāpat kā bija savulaik toreizējam Kalvīškabineta eknomikas ministram, tagadējam tieslietu Štokijam !

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 14.06.2011. 12.34

    Ino – Man lielāks ” trauksmes signāls” ir tas, ka IR neizceļ 14.jūniju, kā sēru dienu. Tā ir tendence, kura visciešākā mērā ir saistīta gan ar mūsu ekonomisko situāciju nākotnē, gan ārpolitikas kursu, lai cik tas paradoksāli arī neizklausītos :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 14.06.2011. 11.11

    Ino – Var izrādīties, ka Vienotība kļūs par Latvijas neatkarības kapraci. Ir skaidrs, lai pārņemtu varu labā nozīmē, lai tiktu vaļā no tās smirdošās politikas, kurā šobrīd dzīvojam, visoptimālākais variants Zatleram būtu stāties Vienotībā. Zatlers šobrīd neapšaubāmi ir līderis un karognesējs – arī attiecībās ar SC. Veidot jaunu partiju – daudz mīnusu, vienā komentā neuzskaitīt visus, taču Vienotības ” spīdekļu” šizofrēniskais līderisms, tas ir tas, kurš šo Zatlera faktoru saminīs sīknaudā un izmetīs. Baidos, ka Vienotības saulvežiem Zatlers ir vajadzīgs tikai tādēļ, lai atkal iejātu jaunajā Saeimā.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > buchamona 14.06.2011. 11.49

    Bondaram nē. Tikai gribēju pateikt, ka Zatlers var atrast cilvēkus, kas partiju nodibinās. Un gan jau arī kāds “laucinieks” pie viņa pāries. Arī laukos vēl ir palikuši gudri un spriestspējīgi cilvēki.
    Es, kā parasti, balsošu par NA un šoreiz arī savu ģimeni pierunāšu rīkoties tā. Pag. gadā visi, izņemot vienu vedeklu, nobalsoja par Vienotību. Ļoti uztrauc neizprotamie mēģinājumi Vienotību salaulāt ar SC.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > buchamona 14.06.2011. 10.10

    Dāvis Stalts labi uzrakstīja par šiem ”godīgajiem latviešiem”, sevišķi Štokiju :

    http://www.delfi.lv/news/comment/comment/davis-stalts-jautajums-par-to-kuram-jaaiziet-no-vienotibas-ir-atklats.d?id=39051224

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 14.06.2011. 10.17

    rinķī apkārt. Zatlera paziņojuma sausais atlikums pagaidām ir naivā vai ciniskā /atkarībā no cilvēka saprašanas vai mērķa/ par sadarbību ar SC. Tas dod pamatotas cerības kampējiem un vinu smadzeņu skalotājiem.
    Lūk, ko saka Stendzenieks: …brīdī, kad prezidenta kungs paziņoja, ka ierosina referendumu par Saeimas atlaišanu, viņam /Šleseram/nebija cerību. Viņš bija galvenais grēkāzis, kura dēļ tika atlaista Saeima. Bet situācija ļoti strauji mainās. Un ne jau Šlesera darbību dēļ. Vispārējā haosa, emociju noplakuma, “Vienotības” iekšējo un ārējo pretrunu, zināmas prezidenta bezdarbības dēļ. Jaunu un nebūt ne ar Šleseru saistītu skandālu dēļ…
    Pabriks iziņojis jaunu iesaukumu Vienotībā no vecās kampēju gvardes, jo gan PLL, gan ZZS esot daudz labu cilvēku, kuri silti gaidīti Vienotībā:))

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 14.06.2011. 11.33

    riņķī apkārt. Aizejošais Valsts prezidents Valdis Zatlers ir uzrunājis Mārtiņu Bondaru, aicinot viņu iesaistīties jauna politiska spēka veidošanā, tomēr pirmdienas vakarā, kad notika abu tikšanās, galavārds tam vēl nav dots. No Bondara Pietiek teiktā tomēr izriet, ka viņš Zatlera redzējumam ir noticējis un jūnija beigās varētu tikt pieņemti kādi konkrēti lēmumi. Politikas kuluāros šai kontekstā par Bondaru tiek runāts kā par iespējamu jaunās partijas premjera kandidātu, kurš būtu pieņemams arī tā dēvēto „oligarhu partiju” līderiem. Tas pastiprina spekulācijas par Zatlera partijas tapšanu kā par procesu, kas tiek režisēts no aizkulisēm.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > buchamona 14.06.2011. 11.57

    To Krix
    Ja taps jauna partija, būtu svarīgi, lai žurnālisti vai vēlētāji no Zatlera izspiež skaidru atbildi, kas viņam ir pieņemamāks partneris – SC vai VL. Tas arī viss.
    Ja jaunajā valdībā būtu ZP, V un NA, tas būtu ideāls risinājums. Jaunā partija varētu savākt tik daudz balsu, lai kopā pa trim partijām salasītu vairāk nekā 51 vietu parlamentā. Bet ZP + V nekad tik daudz nesavāks.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

dro 14.06.2011. 09.46

Gribu kautrīgi atgādināt IR, ka šodien 14. jūnijs. Varbūt šī datuma sakarā ziņa?

+8
-1
Atbildēt

3

    Ligiña Doniña > dro 14.06.2011. 12.38

    Diez vai būs, jo piemēram ir dzirdēts ,ka Raudseps ļoti nemīl Latvijas vēstures lappušu pārskatīšanu un iztirzāšanu.

    Lai gan Krievija ir un būs lielākais Latvijas ienaidnieks un agresors ever. Vēsture to lieliski parāda ,lai netiktu atkārtotas pagātnes kļūdas.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > dro 14.06.2011. 11.06

    Arī vēlos kautrīgi atgādināt, ka pēc trim dienām ir 17. jūnijs. Diena, kad Latvijā ienāca Sarkanā armija. Diemžēl šajā datumā iepriekšējos gados neviens Latvijas valstvīrs nav piedalījies kāda piemiņas vai protesta pasākumā. Represijas pret latviešu tautu jau nesākās 1941. gadā, bet gan gadu agrāk.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > dro 14.06.2011. 10.08

    Arī šis uzkrita acīs…laikam jau nav šis datums tik nozīmīgs, kā kādas V aktivitātes, KNAB ķīviņi vai kas cits…

    Par rakstu runājot, kāds tur brīnums, pašreizējā formātā šādai komisijai nebūs nekāda jēga un viss noslēgsies ar ”we agree to disagree” ! Smīns un nožēla man nāk par politiķiem, kas viltoti/neviltoti priecājās par šīs komisijas izveidi !

    +6
    0
    Atbildēt

    0

kristaps_drone 14.06.2011. 09.54

No šīs starpvalstu komisijas jēgas nekādas nebūs, tā ir māžošanās. Igauņu nostāja, kā parasti, arī šajā jautājumā ir pareiza – atteikties šādu bezjēdzīgu komisiju veidot. Kremļa oficiālie vēsturnieki centīsies aizstāvēt savu – padomisko – vēstures redzējumu, neskatoties uz faktiem, Latvijas vēsturniekiem neizdosies viņus par kaut ko pārliecināt. Jo kupraino tikai kaps iztaisnos.

+8
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu