SC līdz pēdējam brīdīm slēps balsojumu • IR.lv

SC līdz pēdējam brīdīm slēps balsojumu

53
Foto: Lauris Vīksne, F64
Indra Sprance

Apvienībai būšot brīvais balsojumus, atklātajā frakcijas sēdē slavē un kritizē abus kandidātus

Lai arī apvienības “Saskaņas centrs” (SC) deputātu balsojumam ceturtdien Valsts prezidenta vēlēšanās varētu būt izšķiroša nozīme, SC trešdien atklātajā frakcijas sēdē nolēma ļaut brīvo balsojumu šajā jautājumā – katrs deputāts var balsot pēc paša ieskatiem.

SC frakcijas atklātajā sēdē, kurā pulcējās neierasti liels latviski rakstošo mediju skaits, apvienības deputāti pēc frakcijas vadītāja Jāņa Urbanoviča vairākkārtējiem aicinājumiem publiski pauda savu viedokli, kā viņi plāno balsot ceturtdien prezidenta vēlēšanās. Apkopojot frakcijas deputātu viedokļus, var secināt, ka viena daļa balsos par pašreizējā prezidenta Valda Zatlera atkārtotu apstiprināšanu amatā, otra – par ZZS deputātu virzīto Andri Bērziņu, bet trešā – varētu mēģināt nepieļaut neviena no kandidātiem apstiprināšanu.

Deputāts Jānis Ādamsons sēdē slavēja Zatlera lēmumu rosinot atlaist Saeimu, norādot, ka šis lēmums viņam “atgriezis dzīvesprieku”, savukārt deputāts Sergejs Dolgopolovs kritizēja Zatlera rīcību, norādot, ka Latvijā nevajadzētu pieļaut, ka vēlēšanas notiek katru gadu. Līdzīgi deputātu viedokļi atšķīrās par to, vai Zatlers, rosinot Saeimas atlaišanu, izteicis neuzticību tikai pie varas esošajai koalīcijai vai tomēr visai Saeimai.

Tikmēr deputāts Valerijs Kravcovs atzīmēja, ka viņam nepatīk ne viens, ne otrs kandidāts , bet “patīk Sudraba”, savukārt, pēc Dolgopolova domām, “dabiski stabils ir Andris Bērziņš”. Urbanoviča vietnieks Valērijs Agešins aicināja frakcijas biedrus apdomāt, ka tuvojas vēlēšanas, kuras lozungs būs cīņa pret oligarhiem un šajā balsojumā SC varētu iezīmēt savu attieksmi.

Uzklausot dažādos viedokļus, frakcija vienojās par brīvo balsojumu, bet pēc sēdes sanākt kopā, “lai saprastu, par ko nobalsojuši un kāda ir vidējā temperatūra  29 deputātu lielajā frakcijā”.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Saeimas darba kārtībā kā 9.jautājums ir Valsts prezidenta vēlēšanas. Pirms tām jau no paša rīta pie parlamenta notiks sabiedrības par atklātību “Delna” organizētā protesta akcija pret oligarhu varu un Latvijas nozagšanu, par tiesisku valsti un stipru Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB).

 

Komentāri (53)

Tane-Dane 01.06.2011. 17.25

Lūk arī patiesā demokrātija!
“patīk Sudraba”, savukārt, pēc Dolgopolova domām, “dabiski stabils ir Andris Bērziņš”. Urbanoviča vietnieks Valērijs Agešins aicināja frakcijas biedrus apdomāt, ka tuvojas vēlēšanas, kuras lozungs būs cīņa pret oligarhiem un šajā balsojumā SC varētu iezīmēt savu attieksmi.

Nevar izvēlēties kam ielīst.

+15
-1
Atbildēt

3

    ivetao2007 > Tane-Dane 01.06.2011. 21.51

    Ir jau ielīduši čekas puspulkveža vienā vietā. Bet tā kā pats puspulkvedis skolā nav mācījies celt un būvēt, tikai graut un melot, tad tūtā ir arī šitie, kuri ielīduši vienā vietā. Labāk būtu mācījušies ķiniešu valodu, jo nemaz tik ilgi nepaies kad pie Zilupes/Sebežas būs Eiropas un Centra valsts robeža.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    runivs > Tane-Dane 02.06.2011. 00.02

    ATKLĀTĀ SC frakcijas sēde – priekšvēlēšanu šovs pa brīvu. Spēlē demokrātos…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > Tane-Dane 01.06.2011. 17.39

    Lūk kur patiesa …
    _____________________________
    Tautas demokrātija ceļā uz tautas republiku.

    Jāatruod vēl riktīgā tauta.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

gundega_heiberga 01.06.2011. 21.07

SC viedokli vēstniecības otrais sekretārs atnesīs īsu brīdi pirms balsojuma.

+10
0
Atbildēt

2

    gundega_heiberga > gundega_heiberga 02.06.2011. 07.33

    Bet, kā ar to Stepašina skeletu?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > gundega_heiberga 01.06.2011. 23.08

    Un tā droši vien būs Sudraba, bet Kravcovs vienkārši nelaikā izpļāpājas demonstrējot savas latviešu valodas zināšanas!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

ilmisimo 01.06.2011. 17.19

SC līdz pēdējam brīdīm slēps balsojumu
___________________________________–
Seifā ar aizmirstuo kodu?

+10
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu