Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Praida gājienā Rīgā sestdien piedalījās vairāk nekā pieci tūkstoši cilvēku. Gājiens noslēdzās bez būtiskiem starpgadījumiem, viena persona aizturēta, sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi.

Par Valsts prezidentu 31. maijā trešajā balsošanas kārtā Saeima ar 52 balsīm ievēlēja līdzšinējo ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV). Par viņu balsoja Jaunā Vienotība, ZZS un Progresīvie, kuri par Rinkēviču balsis atdeva pēc savas kandidātes Elīnas Pinto izkrišanas 2. kārtā. 25 balsis saņēma Uldis Pīlēns no Apvienotā saraksta, Latvija pirmajā vietā frakcijas deputātiem un Glorijas Grevcovas. Pret abiem kandidātiem balsoja Stabilitātei!, bet Nacionālā apvienība balsojumā nepiedalījās. Prezidenta amatā Rinkēvičs stāsies 8. jūlijā. 

Valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) pēc prezidenta ievēlēšanas sāka sarunas ar koalīcijas partneriem Nacionālo apvienību (NA) un Apvienoto sarakstu (AS) par koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un Progresīvajiem. Taču abi koalīcijas partneri vēlas turpināt darbu trīs partiju koalīcijā un nav gatavi izmaiņām. Sarunas par koalīcijas paplašināšanos atbalsta arī partiju apvienība Jaunā Vienotība (JV) un sola nesadarboties ar smagos noziegumos apsūdzētām personām.

Tiesai nodota krimināllieta par naudas līdzekļu izkrāpšanu no Rīgas Satiksmes meitasuzņēmuma Rīgas Karte un to legalizēšanu. Apsūdzēti trīs cilvēki — sabiedrisko attiecību uzņēmējs Gints Feders, Rīgas Kartes bijušais valdes loceklis Pāvels Tulovskis un bijušais Rīgas Kartes valdes loceklis Aleksandrs Brandavs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu