Bailēs par zemestrīci Romu pamet tūkstošiem iedzīvotāju • IR.lv

Bailēs par zemestrīci Romu pamet tūkstošiem iedzīvotāju

35
Avots: Creative commons

Pazīstama seismologa darbu pētnieki 11.maijā prognozējuši zemestrīci

Tūkstošiem satrauktu Itālijas galvaspilsētas Romas iedzīvotāju pametuši pilsētu baumu dēļ, ka trešdien atbilstoši slavena seismologa prognozēm Romu skars postoša zemestrīce, vēsta aģentūras LETA un AFP.

Pašmācības ceļā seismoloģiju apguvušā Rafaēles Bendandi darbus pētījušie zinātnieki secinājuši, ka viņš izdarījis prognozes, ka Romu 2011.gada 11.maijā satricinās spēcīga zemestrīce, lai arī šis datums nav skaidri uzrakstīts.

Bendandi fonda prezidents mēģinājis kliedēt baumas, paziņojot: “Es pilnīgi noteikti varu teikt, ka Bendandi dokumentos nav nekādu pareģojuma pēdu par zemestrīci Romā 2011.gada 11.maijā.” Taču tas nav kliedējis itāļu paniku. 1979.gadā mirušo Bendandi apvij slava, ka viņš savas dzīves laikā precīzi prognozējis zemestrīces, balstoties uz planētu izkārtojumu.

Policiju applūdinājuši satrauktu cilvēku zvani, un Romas dome izlēmusi atvērt bezmaksas līniju, lai nomierinātu pilsoņus. Pieaugusi arī cilvēku plūsma uz Romas nomali, paziņojusi Itālijas galvenā lauksaimnieku savienība “Coldiretti”.

Galvaspilsētā uzkrītošs daudzums veikalu ir slēgti, pie kuriem izliktas zīmītes, ka tie nestrādā atvaļinājuma vai slimības dēļ, vēsta ziņu aģentūra ANSA.

Pēdējā ievērojamā zemestrīce Itālijā notika 2009.gada aprīlī, Itālijas ziemeļos, Abruko reģionā. Tajā bojā gāja teju 300 cilvēku, bet bez pajumtes palika 58 tūkstoši iedzīvotāju.

Komentāri (35)

ARNO 11.05.2011. 23.11

Neko sev … kļūdījās tikai ar koordinātēm. Būs jāpalasa ko vinš vēl noprognozējis.

0
0
Atbildēt

0

Inesis Lūkins 11.05.2011. 14.50

Jā, te valda neizmērojama panika.
Pirms mirkļa ēdu parkā saldējumu un mani pārņēma panika, kad mans kolēģis no Rumānijas iznāca no veikala ar 5 bumbu saldējuma konusu, un vēl dubulto krēmu.

0
0
Atbildēt

0

Guntis Lūkins 11.05.2011. 14.07

Abruzzo = Abruco, nevis Abruko, amici miei :*

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu