Ēģiptes hunta: Mubaraks un viņa ģimene ir mājas arestā • IR.lv

Ēģiptes hunta: Mubaraks un viņa ģimene ir mājas arestā

36
Ēģiptes armijas pārstāvis Ismails Etmans (K) un Bruņoto spēku augstākās padomes ģenerālis Mamhuds Šahins (L) paziņo, ka parlamenta vēlēšanas Ēģiptē notiks septembrī. Avots: AFP/LETA

Parlamenta vēlēšanas Ēģiptē notiks septembrī; pēc tam – prezidenta vēlēšanas

Ēģiptes Bruņoto spēku augstākā padome pirmdien paziņoja, ka gāztajam prezidentam Hosnī Mubarakam un viņa ģimenes locekļiem noteikusi mājas arestu, un noliedza, ka Mubaraks ir aizbēdzis uz Saūda Arābiju, citējot internetā ievietotu padomes paziņojumu, vēsta aģentūra BNS.

“Ziņas, ka bijušais prezidents Hosnī Mubaraks ir pametis Ēģipti un devies uz Tabuku Saūda Arābijā, nav patiesas,” teikts sociālajā vietnē “Facebook” ievietotajā padomes paziņojumā, piebilstot, ka “viņš un viņa ģimene atrodas mājas arestā Ēģiptē”.

Bruņoto spēku augstākā padome, kas pārņēma varu pēc tam, kad pagājušajā mēnesī 18 dienas ilgušo tautas protestu dēļ bija spiests atkāpties 29 gadus valdījušais autoritārais prezidents Hosnī Mubaraks, pirmdien paziņoja, ka parlamenta vēlēšanas notiks septembrī, bet pēc tam – arī prezidenta vēlēšanas.

Jau 3.martā Ēģiptes ģenerālprokurors noliedza izskanējušo informāciju, ka Mubaraks atrodas Saūda Arābijā, paziņojot, ka ģenerālprokuratūra esot saņēmusi dokumentus, kurus Mubaraks parakstījis savā rezidencē Ēģiptes Sarkanās jūras kūrortā Šarmelšeihā. “Mubaraks pašlaik atrodas militārajā bāzē Tabukas pilsētā un tiek ārstēts no zarnu un aizkuņģa dziedzera vēža,” toreiz vēstīja Ēģiptes valstij piederošais laikraksts “Al Akhbar”, atsaucoties uz “informētiem avotiem”.

Prokuratūra paziņoja, ka ir aizliegusi Mubarakam un viņa ģimenes locekļiem izbraukt no valsts, kā arī arestējusi viņu īpašumus.

Protestos pret Mubaraka režīmu, kas visā Ēģiptē sākās 25.janvārī, bojā gāja 384 cilvēki, bet vairāk nekā 6000 guva ievainojumus un desmitiem tika aizturēti.

Komentāri (36)

LAURIS 28.03.2011. 17.53

aiziet, Brāļi-musulmaņi!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu