Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Jaunievēlētais Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien inaugurācijas runas laikā paziņoja par valsts parlamenta atlaišanu un ārkārtas vēlēšanu nepieciešamību. Viņš aicināja valdības ministrus atkāpties no amata un lūdza deputātus divu mēnešu laikā atlaist Nacionālās drošības padomes vadītāju, ģenerālprokuroru un aizsardzības ministru, kā arī pieņemt likumu par deputātu neaizskaramības atcelšanu. Zelenskis grib panākt mieru Ukrainas austrumos un tā dēļ gatavs zaudēt arī amatu. Pēc Zelenska runas atlūgumu iesniedza aizsardzības ministrs, bet valdības vadītājs Volodimirs Groismans paziņoja, ka atkāpsies no amata.

Austrijas parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas notiks septembrī, svētdien paziņoja Austrijas prezidents. Sestdien pēc galēji labējās Brīvības partijas līdera Hainca Kristiana Štrahes korupcijas skandāla izjuka valdošā koalīcija — pēc šīs partijas pārstāvētā iekšlietu ministra Herberta Kikla atlaišanas no amatiem Austrijas valdībā atkāpās visi pieci galēji labējās Brīvības partijas ministri.

Eiropas Komisija piecām bankām noteica vairāk nekā viena miljarda naudassodus par slepenu vienošanos ārvalstu valūtu tirdzniecībā. Šīs bankas ir Barclays, Royal Bank of Scotland, Citigroup, JPMorgan un MUFG Bank.

Protestā pret Krievijas avīzes Kommersant īpašnieka miljonāra Ališera Usmanova lēmumu atlaist divus žurnālistus pirmdien darbu redakcijā uzteica visa medija politikas nodaļa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu