VUGD priekšnieka amatā apstiprina Oskaru Āboliņu • IR.lv

VUGD priekšnieka amatā apstiprina Oskaru Āboliņu

34
Jaunieceltais VUGD vadītājs Oskars Āboliņš. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Āboliņa prioritāte būs darbinieku sadzīves apstākļu uzlabošana un profesionālā pilnveide

Valdība otrdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka amatā apstiprināja līdzšinējo VUGD Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku majoru Oskaru Āboliņu, vēsta aģentūra LETA.

Āboliņš žurnālistiem pēc valdības lēmuma pieņemšanas atzina, ka neredz iespēju, kā tālāk veikt līdzekļu vai darbinieku skaita samazinājumu. Pirms valdības sēdes viņš jautājumu apspriedis arī ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL, “Vienotība”). No Āboliņa teiktā noprotams, ka par finansējumu dienestam turpmāk vēl būs jādiskutē.

Kā pirmo prioritāti jaunais VUGD vadītājs nosauca darbinieku sadzīves apstākļu uzlabošanu un profesionālo pilnveidošanu. Viņš solīja arī pievērst uzmanību inženiertehniskajam nodrošinājumam, lai dienests varētu pilnvērtīgi veikt savas funkcijas.

Par būtisku prioritāti Āboliņš uzskata arī saikni ar sabiedrību, veicot izglītojošo darbu, lai ir skaidrs, ar ko dienests nodarbojas. Viņš piebilda, ka jauna funkcija ir krīžu vadība. Šajā jomā, pēc viņa vārdiem, jādomā par normatīvo aktu pilnveidošanu.

Āboliņa kandidatūru VUGD priekšnieka amatam virzīja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL, “Vienotība”). Pirms tam viņa šo jautājumu bija pārrunājusi gan ar pašreizējo dienesta priekšnieku ģenerāli Ainaru Penci, gan ar Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāju Juri Kalniņu. Arī Pencis un Kalniņš Āboliņa kandidatūru vērtēja ļoti atzinīgi.

Āboliņam ir augstākā izglītība, jo 2007.gadā viņš beidzis Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas fakultāti, tāpat viņam ir izglītība ugunsdrošības jomā, jo 2003.gadā Āboliņš absolvējis Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu, turklāt izdienas laiks Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādēs viņam pārsniedz 18 gadus.

Āboliņš ir piekritis pārcelšanai VUGD priekšnieka amatā ar 2011.gada 1.aprīli. Līdz tam šajā amatā vēl strādās pašreizējais dienesta priekšnieka Pencis, kurš vēlāk dosies izdienas pensijā.

Meklējot jaunu VUGD priekšnieku, tika vērtēti pieci kandidāti – pašreizējais VUGD Operatīvās vadības pārvaldes priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas direktors Normunds Plēgermanis, VUGD priekšnieka vietnieki Māris Ziemelis un Intars Zitāns, kā arī Āboliņš. Visas kandidatūras atbilda nepieciešamajiem kritērijiem, lai ieņemtu VUGD priekšnieka amatu, taču lēmums tieši par labu Āboliņam lielā mērā tika pieņemts viņa ievērojamās autoritātes dēļ, jo Āboliņš dienestā sācis strādāt “no pašas apakšas” un spēj komunicēt gan ar arodbiedrībām, gan padotajiem.

Komentāri (34)

janazakovica 22.03.2011. 12.39

loti inteligents virietis..uzreiz var redzet.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu