Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Foto — LETA

Saeima pirmdien izskatīšanai komisijās nodeva likumprojektu par valsts budžetu 2023. gadam. Budžeta ieņēmumi tiek plānoti 12,721 miljards eiro, izdevumi — 14,673 miljardi eiro. Komisijām nodoti arī ar budžeta likumprojektu saistītie grozījumi vairākos likumos. Budžetu skatīs divos lasījumos. Pirmais plānots 17. februārī, otrais — 8. martā.

Latvijā pagājušajā gadā reģistrēti 15 535 jaundzimušie, kas ir par 10,8% jeb 1885 jaundzimušajiem mazāk nekā 2021. gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. 2022. gadā Latvijā bija zemākais dzimstības rādītājs pēdējo 100 gadu laikā.

Valsts prezidents Egils Levits otrdien uzrunāja Eiropas Parlamentu un aicināja atbalstīt Ukrainu, lai tā spētu uzvarēt karā Krieviju. Viņš teica — lai izveidotu īpašu starptautisku tribunālu, kas iztiesātu Krievijas kara noziegumus, vajadzīga tikai politiska griba.

Satversmes tiesa secinājusi, ka ierobežojumi privātajām augstskolām īstenot studiju programmas ES oficiālajās valodās neatbilst Satversmei, bet citu svešvalodu ierobežojumi — atbilst. Tādējādi studiju programmas krievu valodā Latvijas augstskolā nebūs iespējamas, bet kādā no ES oficiālajām valodām — būs. Satversmes tiesā vērsās Saskaņas iepriekšējā Saeimas sasaukuma deputāti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu