Rosina kriminālprocesu par bufernaftas izsūknēšanu • IR.lv

Rosina kriminālprocesu par bufernaftas izsūknēšanu

19
Lauris Nagliņš, LETA

“LatRosTrans” pastarpinātā akcionāra pārstāvis Naglis noliedz naftas piederību LRT

Valsts policija ierosinājusi kriminālprocesu par bufernaftas izsūknēšanu no Latviju šķērsojošā maģistrālā naftas cauruļvada, trešdien raksta laikraksts "Dienas Bizness " (DB).

Valsts policijas pārstāvis Aigars Bērziņš pastāstījis, ka kriminālprocess ierosināts pēc vienas ieinteresētās personas iesnieguma par noziedzīgo nodarījumu faktu pret īpašumu un taustaimniecību, nevis pret konkrētu personu.

Pēc DB rīcībā esošās informācijas, ar iesniegumu par kriminālprocesa uzsākšanu Valsts policijā pērnā gada nogalē ir vērsies Ivars Naglis kā "Latmar Holdings Corporation " pilnvarotā persona. "Latmar" pieder 697 tūkstoši "Ventspils naftas" (VN) akciju, tātad pastarpināti arī daļa "LatRosTrans " (LRT), kuras īpašumā ir naftas un naftas produktu cauruļvadi Latvijas teritorijā. LRT vadība iepriekš vairākkārt publiski apgalvojusi, ka naftasvadā esošā bufernafta ir LRT īpašums.

DB Naglis apliecināja, ka ar iesniegumu vērsies Valsts policijā. "LRT, kura 66% kapitāla pieder VN un kuras lielākais akcionārs ar 49% savukārt ir "Vitol " piederošā Kipras kompānija "Euromin Holdings ", izsūknējot bufernaftu, par kuras īpašumtiesībām ir strīds, īsteno savas intereses, taču aizskar pārējo VN akcionāru intereses". Naglis vērsa uzmanību, ka "pastāv pamatotas šaubas par naftas cauruļvadā esošās bufernaftas piederību". "Nedz LRT, nedz arī VN privatizācijas procesā nekad nav tikusi pārdota naftas cauruļvadā esošā bufernafta, tādēļ ne LRT, ne VN, ne arī "Euromin Holdings " nav nekāda pamata uzskatīt, ka šī tehnoloģiskā nafta piederētu LTR," savu pozīciju skaidroja Naglis.

Pērn 25.novembrī “LatRosTrans” sāka cauruļvadā esošās naftas pārvietošanu uz rezervuāru. Cauruļvads nedarbojas kopš 2003.gada.

Komentāri (19)

gluhiha 05.01.2011. 11.52

kas tā diez par burennaftu?

+1
0
Atbildēt

1

    piziks > gluhiha 05.01.2011. 13.01

    IR komandas maketētāju pofigisms, klavierējot virsrakstus: rakstītāji, ne lasītāji. Pašā informācijā šoreiz LETA-s puisis bijis precīzs.

    0
    0
    Atbildēt

    0

anita_meistere 05.01.2011. 12.20

kamēr kašķēsies, tikmēr tas vads sapūs un nafta būs zemē…nedabūs ne viens, ne otrs. kā ja allāz iekš LV.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu