Rīgas budžets būs ar 50 miljonu deficītu • IR.lv

Rīgas budžets būs ar 50 miljonu deficītu

8
RD mērs Nils Ušakovs un vicemērs Andris Ameriks. Avots: Lita Krone, LETA

Ušakovs: Par šādu budžetu nav kauns balsot un skatīties rīdziniekiem acīs

Rīgas dome (RD) otrdien ārkārtas sēdē pēc gandrīz trīs stundu debatēm atbalstīja pašvaldības 2011.gada budžetu, kurā paredzēts deficīts 50,2 miljonu latu jeb 12,5% apmērā no budžeta ieņēmumiem. Par balsoja 37 deputāti, bet pret bija 20.

Kā vēsta BNS, salīdzinot ar šo gadu, Rīgas pašvaldības kopējie ieņēmumi nākamgad saruks par 13,628 miljoniem latu jeb 3,3%, savukārt izdevumi samazināsies par 1,27 miljoniem latu jeb 0,3%.

Rīgas mērs Nils Ušakovs domes sēdē atgādināja, ka pašvaldības prioritātes ir sociālā joma un izglītība, kā arī drošība, tūrisms un citas. "Par šo budžetu deputātiem nav kauns balsot, kā arī nav kauns skatīties rīdzinieku acīs," uzskata mērs.

Savukārt RD Finanšu departamenta direktore Ilga Tiknuse vērsa deputātu uzmanību, ka liela ietekme uz pašvaldības budžetu bijusi valsts budžeta konsolidācijas pasākumiem. "Kopējā ietekme ir aptuveni astoņi miljoni latu," viņa sacīja, atgādinot, ka no nākamā gada tiks samazināta iedzīvotāju ienākuma nodokļa likme, kā arī tiks palielināta minimālā alga līdz 200 latiem, tādējādi palielinot pašvaldības izdevumus.

Opozīcijas deputāti no PS un JL uzskata, ka pašvaldības līdzekļi tiek bezrūpīgi un neapdomīgi šķērdēti un "dome ar šo budžetu cieti triecas sienā". Uz to mērs atbildēja, ka uzdāvināšot opozīcijas deputātiem kalkulatorus.

Aģentūra LETA novēroja, ka ārkārtas domes sēdes laikā, jautājumiem un diskusijām paredzētajā laikā domnieki visai aktīvi izmantoja internetu ne vien saistībā ar izskatāmo jautājumu, bet arī citām vajadzībām.

Deputāte Olga Veidiņa (SC) aktīvi iesaistījās portāla "draugiem.lv" spēlē "Ferma" un sēdes laikā vairākkārt novāca virtuālo ražu. Savukārt politisko partiju apvienības "Saskaņas centrs" (SC) priekšsēdētāja vietnieks Mihails Kameņeckis spēlēja kāršu datorspēli, kā arī lasīja interneta portālu ziņas. Interneta vietnes sēdes laikā pārlūkoja arī Elmārs Vēbers (JL), Andris Bērziņš (LPP/LC), Igors Kuzmuks (SC) un Aigars Pētersons (JL). Savukārt Ēriks Škapars (JL) internetā sekoja līdzi laika prognozei.

Komentāri (8)

Una Grinberga 14.12.2010. 17.10

Tātad reālais budžeta deficīts būs vismaz 75 milj., bet Rīgai tas ir normāli. Kaut nu drīzāk viņi nonāktu FM pārraudzībā, jo pilsētas budžeta ēna krīt arī pār valsts stabilitāti!

+7
-1
Atbildēt

2

    aigiigais > Una Grinberga 14.12.2010. 17.18

    Es deklarēšos uz pierīgu, piekāšu maksāt savu IIN un uzturēt liekēžu bandu.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Una Grinberga 14.12.2010. 17.29

    Daudzi, kas dzīvo Rīgā, bet gali ir ārpus tās, tā arī dara! Visas iepriekšējās domes vadības un it īpaši pēdējā, kas uzstāda skatu ratus, papīra egles un notriec vairāk nekā miljonu bezjēdzīgās airBaltic reklāmās, pieņem jaunus darbiniekus utt. ir pierādījusi, ka pilsētai naudas ir gana un viņiem nerūp pilsētas dzīves vides uzlabošana. Silē plaisa ir gana liela, lai drīz plīstu!

    +7
    0
    Atbildēt

    0

raimonds_bossltd 14.12.2010. 17.36

Viennozīmīgi, par noziegumiem pret valsti ir jāatjauno nāvessods un bildē redzamie ir vieni no kandidātiem.

+6
-2
Atbildēt

0

andrisskrastins 14.12.2010. 17.50

Kaut kā taču pēc trim gadiem domē ir jātiek. Es tikai gribu redzēt tos kreditorus, kas šo budžeta deficītu finansēs.

+3
-1
Atbildēt

1

    aigiigais > andrisskrastins 14.12.2010. 18.08

    Gan jau kāds Peķa Avens, nopirks ar visām parpalām. :)_

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu