Eksprezidente nav varējusi savākt komandu jaunai partijai • IR.lv

Eksprezidente nav varējusi savākt komandu jaunai partijai

34
Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Autore: Evija Trifanova, LETA

Naudu jaunam politiskam spēkam Vairai Vīķei – Freibergai nebūtu grūtību piesaistīt

Viens jau nav cīnītājs, ir vajadzīga komanda, Radio 101 ēterā uz jautājumu, kāpēc viņa nav izšķīrusies par jauna politiska spēka veidošanu, atbildēja eksprezidente Vaira Vīķe – Freiberga.

„Beidzot prezidentūru, apvaicājoties dažam labam man tuvam cilvēkam par nākotnes plāniem, un vai viņi to saskatītu Latvijas politikā, no daudziem dzirdēju – tik ilgi nostrādāts, tagad dzīvē gribu darīt kaut ko citu. Citiem, kuru spējām es ticētu, bija savi plāni un sava karjera. Līdzekļus es būtu varējusi piesaistīt, tas nav šķērslis, man šķērslis ir bijis atrast tūliņ un momentā komandu, kas būtu gatavi stāties ierindā un kopā ar mani strādāt, izveidot zvaigžņu komandu, kādu man gribētos redzēt un kurai es pati personīgi varētu uzticēties,” intervijā radio dienu pirms Saeimas vēlēšanām sacīja Vīķe – Freiberga.

Pēc eksprezidentes vārdiem, ideju jau netrūkst, taču būtiskākais ir nonākt līdz darīšanai un ieceru īstenošanai.
Vērtējot 9.Saeimas darbu, viņasprāt, tā ieies vēsturē ar nespēju ieklausīties veselajā saprātā un tautas iziešanu ielās. LNT raidījumā “900 sekundes” piektdienas rītā eksprezidente arī aicināja iedzīvotājus pildīt savu pilsoņa pienākumu un doties balsot.

Jautāta par šī Saeimas sasaukuma kļūdām, Vīķe-Freiberga teica: "Viņas bija vesela rinda. Viena no tām – nespēja ieklausīties labos padomos un ieklausīties veselajā saprātā, bet ļauties, jāsaka, ne reizi vien vadīt, manās acīs, apšaubāmiem spēkiem, mērķiem un interesēm," prezidentes teikto televīzijā citē aģentūra BNS.

Vīķe-Freiberga arī atklājusi, ka prezidentūras pēdējos mēnešos Saeima izdarījusi vairākus viņai nepieņemamus lēmumus. "Esot amatā pēdējos mēnešos, es dabūju spert pietiekami nopietnus soļus. Es biju gatava nonākt pie Saeimas atlaišanas, ja būtu bijusi šī vajadzība radusies. Saeima piekāpās toreiz. Viņa nāca ar man absolūti nepieņemamiem priekšlikumiem. Es domāju, ka šo priekšlikumu saknes nāca no, tas ir mans viedoklis, tāda iespaida uz Saeimu, kāds nedrīkstētu būt," sacīja eksprezidente.

Par nepiedodamu Vīķe-Freiberga nosauca situāciju, kad netiek pilnībā apgūti Eiropas Savienības fondu līdzekļi. Jaunajai valdībai pirmais darbs būtu sapurināt visu ministriju atbildīgos, lai nauda, "ko mums pasniedz uz paplātes, neizkūpētu gaisā", eksprezidentes teikto atreferē LETA.

Viņasprāt, cilvēku vilšanās Latvijā ir sasniegusi kritisko līmeni, situāciju var labot vienīgi mērķtiecīga un racionāla strukturālo reformu turpināšana. "Vilšanās ir neveselīga, tā līdzinās depresijai, tāpēc katram ir jācenšas atrast sava vieta, lai varētu pielikt savu roku un situāciju uzlabotu," sacīja Vīķe-Freiberga.

Eksprezidente aicina Latvijas iedzīvotājus pildīt savu pienākumu un doties uz vēlēšanām, iepriekš rūpīgi izsverot partiju piedāvājumus un mēģinot neiekrist uz solījumiem par "Leiputriju ar lidojošiem sivēniem un jau tajos iedurtām dakšiņām".

Komentāri (34)

disassociative 01.10.2010. 10.01

Freibergas kundzes lielākā kļūda bija Kalvītis kā premjers un tas, ka viņa neierosināja Saeimas atlaišanu. Ceru, ka Zatleram pietiks atbildības savas tautas priekšā, lai tamlīdzīgas kļūdas nepieļautu vēlreiz. Ja kāds no mafijas astoņkāja darboņiem tiks nominēts premjera amatam, tad pašiem jāpanāk referendums par Saeimas atlaišanu.

+26
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 01.10.2010. 09.58

šii saeima stiprinaajus koruptiivu mafiozu struktuuru valsts paarvaldee , par tiesiskumu nemaz nerunaajot , eenu ekonomika radiita jau taadaa apmeeraa kura pieliidzinaama valsts budžetam , valsti pametuši tuukstošiem pavalstnieku , valsts iedziita apjomiigos paraados …

+13
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 01.10.2010. 10.52

prezidentūras laikā Vīķe-Freiberga lieliski spodrināja savu tēlu. Diemžēl tas, ka viņa kļuva ļoti lojāla pret Šleseru (ģimenes draugu) un neizmantoja lielisko iespēju izmest šo saiemu miskastē, kad nebija nodarīts tik liels ļaunums, stipri mazināja šo spozmi – vismaz manās acīs noteikti.

+13
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu