Balvu novada domē atgriežas par balsu pirkšanu notiesātais Boldāns • IR.lv

Balvu novada domē atgriežas par balsu pirkšanu notiesātais Boldāns

15
Juris Boldāns tiesas zālē. Foto: Ieva Čīka, LETA

Viņu deputāti izraudzījušies par novada domes priekšsēdētāja otro vietnieku

Balvu novada domes sēdē 19.decembrī pašvaldības deputāti par domes priekšsēdētāja vietnieku sociālajos un ārējo sakaru jautājumos ievēlēja deputātu Juri Boldānu (“Par prezidentālu republiku”), ziņo LETA.

Boldāns tika tiesāts par 9.Saeimas vēlēšanu rezultātu viltošanu Balvu rajona Kubulu pagastā. Par Boldāna kandidatūru nobalsojuši desmit no 15 pašvaldības deputātiem, četri opozīcijas deputāti balsošanā nepiedalījās, viena vēlēšanu zīme bijusi nederīga, pastāstīja Balvu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Lauma Raciborska. Savukārt LTV raidījums „Panorāma” sestdien norāda, ka novada domes priekšsēdi Andris Kazinovskis esot ļoti aizņemts, tāpēc viņam vajadzīgs vietnieks.

Līdz ievēlēšanai Balvu novada domē Boldāns vadīja SIA “Balvu autotransports”.

Boldāna balsu pirkšanas skandāls bija viens no skaļākajiem – 9.Saeimas vēlēšanās viņš kā Balvu rajona Kubulu pagasta priekšsēdētājs organizēja vēlēšanu rezultātu viltošanu, kas nodrošināja Boldāna iekļūšanu Saeimā no TB/ LNNK (TB/LNNK) saraksta. Viena no Kubulu pagasta vēlēšanu komisijas loceklēm par vēlēšanu rezultātu viltošanu vērsās pie tiesībsargiem, un pret Boldānu tika sākta kriminālvajāšana.

Tikai pusotru gadu pēc vēlēšanām stājās spēkā notiesājošs spriedums, un Boldāns zaudēja deputāta krēslu, lai gan nebija pildījis Saeimas deputāta amatu.

2007.gada 9.oktobrī 9.Saeimas deputātu Juri Boldānu atzina par vainīgu 9.Saeimas vēlēšanu biļetenu viltošanā un piemēroja viņam reālu brīvības atņemšanu uz astoņiem mēnešiem. Kā papildsods tika piemērots aizliegums divus gadus kandidēt Saeimas, Eiropas Parlamenta, pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanās, liecina Sabiedrības par atklātību „Delna” apkopotā informācija. Boldānu apcietināja tiesas zālē.

Sodu saņēma arī divas no sešām apsūdzētajām personām, tai skaitā Boldāna dēls Igors Boldāns, kuram tiesa piesprieda naudassodu septiņu mēnešalgu jeb Ls 840 apmērā.

Tagad Boldānam kā Balvu novada domes priekšsēdētāja vietniekam sociālajos un ārējo sakaru jautājumos būs jāpilda domes priekšsēdētāja pienākumi viņa un domes priekšsēdētāja vietnieka izglītības, kultūras un sporta jautājumos prombūtnes laikā vai domes priekšsēdētāja uzdevumā, kā arī jāpilda citi pienākumi likumā paredzētajos gadījumos.

Tāpat domes priekšsēdētāja vietniekam būs jākoordinē komisiju, valžu un darba grupu darbība, jāorganizē fizisku un juridisku personu iesniegumu aprite pašvaldības struktūrvienībās, kā arī jāpilda citi domes priekšsēdētāja uzdoti uzdevumi.

 

Komentāri (15)

kkristaps 21.12.2013. 21.14

Brīnumzeme Latvija. Cilvēka reputācija var būt kā piesvīdusi zeķe, vienalga viņš var turpināt aktīvi darboties tajā pašā jomā, kurā sašmucējies. Cilvēks var izkrāpt ES naudu un kļūt par pirmo personu valstī. Cilvēks var apkrāpt valsti par apmēram miljardu latu un braši vadīt pilsētas pašvaldību un pirkt partijas un deputātus.

+10
0
Atbildēt

3

    Ieva Aile > kkristaps 22.12.2013. 17.43

    Ozolnieki,priekš kam sarežģīt situāciju?Tāpat jau uz vēlēšanām ierodas arvien mazāk cilvēku,un viss tāpat notiek pēc naudasmaisu gribas :D

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    piziks > kkristaps 21.12.2013. 21.32

    Valsts likumdevējorgāna — Saeimas – darba rezultāts. Ko brīnies?!

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ludmila > kkristaps 22.12.2013. 09.23

    Atbilde vienkārša . Vēlēšanu tiesību ierobežošana . Vecuma cenzs , nomaksātie nodokļi .

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

ligakalnina 21.12.2013. 23.42

Muļķuzemes tauta vairs neizraisa nekādu izbrīnu, tiešām idiotu zeme, bez kādas morāles un ētikas, ar kādām vegētējošām būtnēm, kurām intersē tikai barības iegūšana.

+5
-1
Atbildēt

0

garausiitis 22.12.2013. 12.34

Lūk tā … un iepūt viņam :) :) :)

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu