Krištopans varētu strādāt Šlesera valdībā • IR.lv

Krištopans varētu strādāt Šlesera valdībā

49
Vilis Krištopans. Autore: Rūta Kalmuka, F64

Bijušais LC biedrs gatavs vadīt apvienotu satiksmes, ekonomikas un reģionālo ministriju

Ekspremjers Vilis Krištopans ir gatavs atgriezties politikā, neizslēdzot, ka varētu strādāt Aināra Šlesera (LPP/LC, PLL) vadītā valdībā. Ceturtdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" viņš gan uzsver, ka tā ir teorētiska iespēja un viss būšot atkarīgs no vēlēšanu rezultātiem.

"Ja kaut kādā apstākļu sakritībā man piedāvātu darbu valdībā, es mēģinātu apsvērt, bet es neesmu nekādus lēmumus pieņēmis," Krištopana teikto atreferē aģentūra BNS. Bijušais ''Latvijas ceļa'' (LC) pārstāvis par vienīgo valstiski domājošo politiķi Latvijā uzskata apvienības "Par labu Latviju!" (PLL) premjerministra amata kandidātu Aināru Šleseru. "Man mazliet sirds sāp par to, kas šeit notiek," lēmumu mēģināja pamatot Krištopans.

"Ir skaidri jāsaprot, ka es varētu piekrist sadarboties tikai ar tādiem, kas domā par valsts attīstību.. Man bija viena saruna ar Šleseru, kurā viņš man teica – nāc manā valdībā strādāt! Bet, ziniet, tādus lēmumus nopietni cilvēki nepieņem vienā dienā.. Tas, protams, jāapsver. Katrā gadījumā, tas [Šlesers] ir vienīgais cilvēks, kurš skatās uz valsts attīstību, manā uztverē," viņš piebilda Krištopans.

Jautāts, kādu amatu Šlesers viņam piedāvājis, Krištopans teica: "Man neinteresē vispār tagad ieņemt kādu amatu, bet es atbalstu to modeli, kāds ir Šleseram, (..) par kādu viņš runā diezgan daudz – ir jābūt astoņām ministrijām, jāapvieno Satiksmes ministrija, Reģionālās attīstības un Ekonomikas ministrija. Tas ir ļoti labi. Un jānosauc par Attīstības ministriju. Tas ir ļoti labi. Es esmu vadījis Satiksmes ministriju, es zinu, ko tas nozīmē." ''Teorētiski'' Krištopans būtu gatavs vadīt šādu ministriju.

Asus vārdus ekspremjers veltīja apvienībai "Vienotība": "Tas ir tā, kā krievu laikā bija dažādi traktori veci – "K700", "Belarus", nu, viņi kopā ir diezgan liela metāla masa, arī vērtība viņiem visiem ir liela, bet no viņiem labu buldozeru neuzbūvēsi."

Komentāri (49)

Ingūna Treimane 09.09.2010. 09.26

Muļķu zemē viss pa vecam…

+25
-1
Atbildēt

0

gundega_heiberga 09.09.2010. 09.41

Vai Stendzenieks nav iedomājies, ka gunčam būtu jānāk klajā ar paziņojumu : Ja mans onkulis būtu dzīvs, viņš noteikti balsotu par šleseru.

+24
-1
Atbildēt

0

mary75 09.09.2010. 09.51

Vislabāk Krištopāna profesionalitāti un izpratni nodemonstrē viņa atbilde uz jautājumu par valsts attīstības modeli – “modelis ir 8 ministrijas”.
Manuprāt, te komentāri lieki.
Patiešām ģeniāls, konkrēts, detalizēts un skaidrs redzējums par tālāko valsts nākotni.
Būs 8 ministrijas – būs viss OK!

+22
0
Atbildēt

1

    Aivars Krauklis > mary75 09.09.2010. 14.21

    Tomēr nepieciešams precizēt – Pilnīga Lekna Laime iespējam tika valstī ar ministriju skaitu no 8,13 līdz 8,66. Pie tam attīstības ministrija jāpārvalda kādam oranžam attīstītājam. Ja konkurentu intrigu dēļ to nepanāks, partija par sekām neatbildēs. CIETI.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu